Czas trwania: od 2017-06-01 do 2017-06-30
Akcję założył:
durszlak
durszlak

Bonduelle - od 25 lat z Wami

Najsmaczniejsza złocista kukurydza obchodzi właśnie swoje 25 urodziny. Marka Bonduelle, lider warzyw w puszkach w Polsce, już od 25 lat króluje w naszych kuchniach.

W ten szczególny czas pragniemy zaprosić Was do podzielenia się Waszą historią z Bonduelle. Może przygotowywaliście z babcią świąteczną sałatkę, może kukurydza to nieodzowny składnik waszych imprezowych przekąsek, a może fasola w sosie cayenne zawsze znajduje się w waszych daniach meksykańskich? Jeśli macie ulubione danie z warzywem Bonduelle albo po prostu jecie kukurydzę prosto z puszki, podzielcie się tym z nami :)

Najciekawsze i najsmaczniejsze historie wygrają kulinarne nagrody!

2 x Nagroda Główna Wolnoobrotowa wyciskarka do soków z owoców i warzyw HUROM
10 x Drugie MiejsceMisa do sałatek Sparrow firmy Qually
13 x Wyróżnienie - Bon IKEAJeden z trzynastu bonów o wartości 100 zł

oraz dla wszystkich 25 laureatów zestawy produktów Bonduelle na 25-lecie marki!

Zadanie konkursowe

  1. Przygotuj swoje ulubione danie z warzywami Bonduelle.
  2. Wykonaj zdjęcie potrawy pamiętając, by znalazł się na nim użyty przez Ciebie produkt Bonduelle.
  3. Wybierz swoją ulubioną informację o warzywach Bonduelle i zamieść ją w dowolnym miejscu we wpisie (poniżej - "CZY WIESZ, ŻE?")
  4. Opublikuj przepis, zdjęcie przygotowanego dania i banner akcji na swoim blogu oraz dodaj przepis do akcji.

Czy wiesz, że?

  1. Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw.
  2. Warzywa są dokładnie nadzorowane przez agronomów, od nasiona po gotowy produkt.
  3. Agronomowie Bonduelle selekcjonują ziarna do siewu oraz pomagają rolnikom wybrać właściwy czas siewu, właściwy sposób pielęgnacji oraz właściwy czas zbiorów. Agronomowie tak dobierają ten czas, aby warzywa były odpowiednio dojrzałe, ale nie przejrzałe.
  4. Warzywa Bonduelle są uprawiane przy minimalizowaniu środków ochrony roślin. Firma osiąga to dzięki szerokiej wiedzy ich Agronomów oraz nowoczesnym metodom uprawy, np. maszyny, które dozują środki ochrony roślin zależnie od wyglądu (np. koloru) rośliny, czyli tylko na te rośliny, które tego potrzebują.
  5. Rolnicy Bonduelle stosują płodozmian, aby zmniejszyć liczbę patogenów (chorób i insektów), a także pozostawiają rośliny pomiędzy grządkami, aby nadmiernie nie odsłaniać ziemi, co powodowałoby jej jałowienie poprzez „wywiewanie” wartościowych składników. Dzięki temu gleba pozostaje żyzna, a Wy możecie cieszyć się zdrowymi i smacznymi warzywami.

Zasady:

  • Można dodać maksymalnie 4 wpisy do tej akcji.
  • Nie można dodawać wpisów napisanych przed rozpoczęciem akcji.
  • Dodane wpisy wymagają akceptacji przez koordynatora akcji.
  • Wymagane jest wklejenie banerka akcji pobranego ze strony akcji.
  • Wpis musi zawierać zdjęcie potrawy.
  • Akcja jest konkursem. Durszlak.pl nie jest organizatorem konkursu i nie odpowiada za treść regulaminu oraz za jego przestrzeganie.
Konkurs organizowany przez Bonduelle Polska. Sp. z o.o.. Przeczytaj regulamin konkursu.
dorotaw79
anette08
gotujzmaka
kryzysowy kucharz
angelinab520
kugelchen
celiakwpodrozy
nutristrefa
martyna12
kociolek.contact
wojtus781
Dolcevita- in-my-kitchen
czubakaleksandra87
perza
bonappetitmonamie
monikaoch
Inspirowane naturą
Ola1984
Ejszetka
Ugotowane Pozamiatane
angelika.kasiak
aaasikkk
Apetyczna babeczka
sandrafrej.com
latosiowy-dom
strzelak.magdalena
natalia.r
bisiakowska
Przepisy Online
Mientablog
apetytnasmaka