Lista akcji

Chleby na zakwasie - wspólne pieczenie


Czas trwania: od 2011-08-09 do 2011-09-30
Akcję założyła:
FoodMag Podsumowanie akcji
05normal 0oljgjrt5zs7s0ezrndbtmosrn61pwzz

Serdecznie zapraszam wszystkich do udziału w pierwszej mojej akcji: Chleby na zakwasie - wspólne pieczenie.

Dzięki tej akcji chciałabym promować zdrowe, domowe pieczywo i pokazać, że pieczenie chlebów w domowych warunkach nie jest trudne. Temat ten poruszyłam na swoim blogu w artykule na temat zakwasu i będą jeszcze kolejne. Natomiast podsumowanie akcji pozwoli zamknąć temat dużą ilością (mam nadzieję) inspiracji dla Nas wszystkich.

Zasady akcji:
- Dodajemy przepisy na chleby i bułki upieczone na zakwasie, tylko i wyłącznie.
- Z jednego bloga można dodawać więcej niż jeden przepis.
- Nie dodajemy archiwalnych przepisów.
- Wstawiamy baner z akcją pod swoim przepisem.

Czas trwania:
- Akcja będzie trwała do końca września, dlatego jeśli ktoś będzie miał ochotę uczestniczyć na pewno zdąży coś upiec.
Przepisy dodajemy do akcji tutaj, a Ci którzy nie mogą dodać przepisu na Durszlaku, mogą to zrobić w komentarzach pod wpisem na blogu: Chleby na zakwasie - akcja kulinarna. Czyli udział biorą wszyscy zainteresowani tematem.

Na początku listopada akcja zostanie podsumowana razem z przepisami, które pojawią się również w komentarzach, podsumowanie będzie dostępne na Durszlaku i blogu.

W razie jakichkolwiek pytań piszcie, a teraz zapraszam wszystkich do kuchni i zaczynamy pieczenie!

Zasady:
  • Można dodać po kilka wpisów z jednego bloga.
  • Nie można dodawać wpisów napisanych przed rozpoczęciem akcji.
  • Dodane wpisy wymagają akceptacji przez koordynatora akcji.
  • Wymagane jest wklejenie banerka akcji pobranego ze strony akcji.
  • Wpis musi zawierać zdjęcie potrawy.

15 uczestników
FoodMag
bialoczarna
co by tu zjeść?
bebak
jolantaszyndlarewicz
Asiek
karto_flana
manoria
mager
urtica1
bijana
famke
paproszek
PASJA NA TALERZU
reve82
Pogaduszki:
  • FoodMag
  • Netka
    Netka | 5 lat temu
    oki:)ale nie ma tego ostatniego we wpisach..
  • marcin
    marcin | 5 lat temu
    @Netka: skoro udało się dodać, to wolno :) każda akcja ma swoje zasady
  • Netka
    Netka | 5 lat temu
    Czesc:)Wczoraj dodalam 4 przepisy do akcji a dopiero dzisiaj przeczytalam,ze archiwalnych nie wolno.Oj,to mam nadzieje,ze chociaz ten wczoraj upieczonyn chlebek zostanie zaliczony:)Pozdrawiam!
  • FoodMag
    FoodMag | 5 lat temu
    @Gotujebolubi: Jeśli nie wyraźnych oznak, że się zepsuł: kolor, pleśń, zapach to dokarm go, poczekaj i zobacz jak się zachowa. Powodzenia
  • Gotujebolubi
    Gotujebolubi | 5 lat temu
    Takie piękne te chleby tutaj, aż zatęskniłam za pieczeniem na zakwasie. Nie wiem tylko jak się miewa mój zakwas, ostatnio go trochę zaniedbałam i nie wiem czy coś z iego jeszcze będize...
  • co by tu zjeść?
    co by tu zjeść? | 5 lat temu
    Tak dziękuje udało się :)samo się naprawiło:)
  • FoodMag
    FoodMag | 5 lat temu
    @co by tu zjeść?: dopiero tu zajrzałam, mam nadzieję, że udało się.
  • marcin
    marcin | 5 lat temu
    @co by tu zjeść?: jeśli nie można, to zgłoś nam mailem, o który przepis chodzi, sprawdzimy to.
  • co by tu zjeść?
    co by tu zjeść? | 5 lat temu
    @Fabryka Przepisów: a nie wiesz przypadkiem co mogę zrobić żeby teraz tę zupę wystawić w zupach? bo przez to że ją dodałam do Ciebie to teraz mi się nie wyświetla pod zdjęciem "dodaj do akcji"
  • co by tu zjeść?
    co by tu zjeść? | 5 lat temu
    @Fabryka Przepisów: dzięki:))
  • FoodMag
    FoodMag | 5 lat temu
    :) tak widziałam i odrzuciłam :)
  • co by tu zjeść?
    co by tu zjeść? | 5 lat temu
    tak się przejęłam akcjami ,że chyba nawet do ciebie zupę wysłałam:)
  • FoodMag
    FoodMag | 5 lat temu
    @ bebak: Dziękuję za kolejny przepis...
  • FoodMag
    FoodMag | 5 lat temu
    na razie
  • marcin
    marcin | 5 lat temu
    @Fabryka Przepisów: ale to dopiero będzie. dam znać, na razie.
  • marcin
    marcin | 5 lat temu
    @Fabryka Przepisów: nie trzeba, ale fajnie jest wstawić.
  • FoodMag
    FoodMag | 5 lat temu
    @marcin: i trzeb ago wstawić do swojego posta na blogu?
  • marcin
    marcin | 5 lat temu
    @marcin: od razu z kodem dla uczestników. ale później. uciekam, miłego dnia!
  • marcin
    marcin | 5 lat temu
    @Fabryka Przepisów: aha, dziś będzie do pobrania nowy kod do wklejenia na wpis rozpoczynający akcję
  • FoodMag
    FoodMag | 5 lat temu
    @marcin: ok
  • marcin
    marcin | 5 lat temu
    @Fabryka Przepisów: nie bardzo możemy, mamy i tak spory wybór... to potem automat sprawdza
  • marcin
    marcin | 5 lat temu
    @Fabryka Przepisów: dzięki, uciekam.
  • FoodMag
    FoodMag | 5 lat temu
    @marcin: A mam pytanie, czy możecie zrobić niestandardowy rozmiar banerka?
  • marcin
    marcin | 5 lat temu
    @Fabryka Przepisów: pewnie czasem wchodzą ;) ps. o banerek miksera się nie dopominamy ;)))
urtica1
urtica1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocham Gary
Chleb mleczny na zakwasie

Chleb mleczny na zakwasie 397

0
bialoczarna
bialoczarna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cukrem i miodem
100% chleb żytni

100% chleb żytni 1082

2
manoria
manoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uczta dla podniebienia
Chleb polski

Chleb polski 689

0