Niedoceniana kasza jaglana !

Kasza jaglana to niestety ciągle mało znana skarbnica składników odżywczych na polskich stołach. Świetnie smakuje zarówno w wersji na słodko jak i na słono. Można robić z niej mąkę. Jest bogata w błonnik, a 65% jej składu stanowi skrobia. Białko to kolejne 10 – 11% jej wartości. Dodatkowo nie zawiera glutenu, więc może być stosowana u osób z celiakią. Jest łatwostrawna, zawiera dużo żelaza i krzemu dlatego często poleca się ją dla dzieci, rekonwalescentów i dbających o kondycję włosów, skóry czy paznokci.
Zapraszam wszystkich do dzielenia się przepisami zawierającymi: kaszę jaglaną i mąkę z kaszy jaglanej !!!

Czas trwania: od 2012-02-16 do 2012-03-16
Akcja zakończona!

Wpisy dodane do akcji:

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x