Lista akcji

Pieczywo bez glutenu


Czas trwania: od 2016-02-20 do 2016-03-20
Akcję założył:
mam_to_na_widelcu Podsumowanie akcji
93normal 67xvnlempdf7wb4i0ysaksz5mteygwzz

Gluten jest kompleksem białkowym występującym w najbardziej popularnych zbożach - pszenicy, jęczmieniu, życie. Nadaje ciastu tak pożądaną w czasie wyrabiania elastyczność, ale nie jest wolny od wad. Z roku na rok rośnie liczba osób ze zdiagnozowaną alergią na gluten. Rośnie także liczba osób zdrowych świadomie wyłączających lub ograniczających produkty z glutenem.

Akcja kierowana jest do wszystkich, którzy kochają chleb, bułki, rogale, ale z różnych przyczyn szukają alternatywy dla codziennych wypieków.

Zasady akcji:

1. Do akcji można dodawać przepisy na pieczywo (chleb, rogale, bułki, bajgle, również słodkie pieczywo itp. z wykluczeniem ciast i ciasteczek) z użyciem mąki bezglutenowej.
2. W przepisach na pieczywo można użyć następujących mąk: kukurydziana, owsiana, ryżowa, sojowa, gryczana, kasztanowa, kokosowa, fasolowa, migdałowa, z komosy ryżowej, sezamowa, ziemniaczana, z pestek dyni, z tapioki, z prosa, z komosy ryżowej.
3. Można dodać po kilka wpisów z jednego bloga.
4. Nie można dodawać wpisów napisanych przed rozpoczęciem akcji i po jej zakończeniu.
5. Wpisy wymagają akceptacji przez koordynatora akcji.
6. Uczestnik musi wkleić baner akcji pobrany ze strony akcji w widocznym miejscu przy przepisie.
7. Wpis musi zawierać zdjęcie wypieku oraz wyszczególnione rodzaje wszystkich mąk użytych w przepisie w liście składników.

Zasady:
  • Można dodać po kilka wpisów z jednego bloga.
  • Nie można dodawać wpisów napisanych przed rozpoczęciem akcji.
  • Dodane wpisy wymagają akceptacji przez koordynatora akcji.
  • Wymagane jest wklejenie banerka akcji pobranego ze strony akcji.
  • Wpis musi zawierać zdjęcie potrawy.

24 uczestników
jrychter5
FirankaAnka
jedzzdrowozyjzdrowo
PBG
szybkieprostesmaczne
nirnaeth1
paulina_1111
matra
Codziennik kuchenny
Kuchenne sekrety
klliisiaa
zdrowienawidelcu.pl
aronia
celiakwpodrozy
Camelki
edytaha
elenne
Murena
Gocha
nataliapaalac
Fill The Bowl
Naturalna Kuchnia
marta-gotuje.pl
AZgotuj
Pogaduszki:
  • mam_to_na_widelcu
    mam_to_na_widelcu | 9 miesięcy temu
    Myślę, że krakersy można zaliczyć do pieczywa chrupkiego :)
  • nataliapaalac
    nataliapaalac | 9 miesięcy temu
    czy krakersy można podpiąć pod pieczywo ?