Lista akcji

Wypieki z syropem klonowym, golden syrup i cukrem muscovado


Czas trwania: od 2012-06-10 do 2012-06-30
Akcję założyła:
dziubu Podsumowanie akcji
44normal xzlumujqz8wjw5tncst1mighnhpl8azz

Nie lubię używać zwykłego białego cukru w wypiekach. Uwielbiam za to syrop klonowy, a ostatnio pokochałam golden syrup i cukier muscovado (odmianę ciemną i jasną).
Podzielcie się przepisami na słodkie wypieki, w których można użyć tych pyszności, dostępnych w Polsce między innymi w Marks&Spencer, w dziale Food. Zależy mi na tym, żeby dodatek produktów z akcji wyeliminował lub mocno ograniczył dodatek białego cukru. Niekoniecznie musimy użyć wszystkich naraz :)

Miłych zapachów w kuchni - bo te karmelowe aromaty są nie do pobicia :)

Zasady:
  • Można dodać po kilka wpisów z jednego bloga.
  • Nie można dodawać wpisów napisanych przed rozpoczęciem akcji.
  • Wymagane jest wklejenie banerka akcji pobranego ze strony akcji.
  • Wpis musi zawierać zdjęcie potrawy.

15 uczestników
Mama Alergika
S.B.
bianka
jasmine
basinepichcenie
dziubu
rafasia
Magiczny Kociołek
Siaśka
ugotujmyto
kocila
tarzynka
fairecuire
Ania z laboratorium ...
Green Plate
Pogaduszki:
  • dziubu
    dziubu | 4 lata temu
    Bardzo dziękuję wszystkim za udział w akcji, Wasze przepisy będą dla mnie prawdziwą inspiracją :) wkrótce podsumowanie
  • dziubu
    dziubu | 4 lata temu
    wybuchowości po dolewaniu wody :)
  • dziubu
    dziubu | 4 lata temu
    @fairecuire: strasznie chciałabym spróbować, ale boję się wybuchowości
  • dziubu
    dziubu | 4 lata temu
    @smakoterapia: nie ma problemu, a przepisy ciekawe - na inną okazję :)
  • fairecuire
    fairecuire | 4 lata temu
    co do golden syrup'u to polecam zrobić go w domu, jest na prawde dobry :) a takie home made cieszy !
  • dziubu
    dziubu | 4 lata temu
    @smakoterapia: bardzo fajne przepisy, ale kompletnie nie ta akcja... nie ma tam żadnego składnika, o który prosiłam... ja też używam stewii, ale tym razem akcja miała prosty cel: słodko-karmelowy smak bez białego cukru :)
  • dziubu
    dziubu | 4 lata temu
    Tutaj uporządkowana, skrócona wiedza na temat rodzajów cukrów ciemnych: http://kuchennie.wordpress.com/2010/01/19/cukier-muscovado-turbinado-demerara-itd/
  • Patrycjaa
    Patrycjaa | 4 lata temu
    Dziewczyny, może Wy wiecie- czym różni się demara od muscavado- jasnego i ciemnego? Smak, warotści, zastosowanie?:))
  • dziubu
    dziubu | 4 lata temu
    Dziewczyny i chłopaki, pierwsze koty za płoty :) Golden syrup cake w akcji!
  • dziubu
    dziubu | 4 lata temu
    @Patrycjaa, miodek uznamy, jeśli zaznaczysz, że można go zastąpić golden syrupem, jeśli ktoś go woli lub akurat ma :)
  • Patrycjaa
    Patrycjaa | 4 lata temu
    @dziubu: tak po (nie)znajomości;p
  • Patrycjaa
    Patrycjaa | 4 lata temu
    @dziubu: a miodek? będzie uznawany:)
  • dziubu
    dziubu | 4 lata temu
    Pewnie taki sam :) ja nie walczę radykalnie o zdrową dietę, tutaj bardziej chodzi mi o smak - też słodko, a jednak inaczej :)
  • Nie - Typowe Wypieki
    Nie - Typowe Wypieki | 4 lata temu
    nie wiem jaki golden syrup jest dostępny w M&S, ale amerykańska odmiana przez dbających o zdrową dietę jest omijana szerokim łukiem.
Siaśka
Siaśka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
U Siaśki
189.

189. 163

0
tarzynka
tarzynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tarzynkowo
Rabarbar pod kruszonką

Rabarbar pod kruszonką 235

0
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Racuchy dla łasucha

Racuchy dla łasucha 82

0