Gwarancja smaku ogórków Krakus

18 dni temu

Ogórki to skarb tradycyjnej polskiej kuchni. Te od Krakusa charakteryzują się wyjątkowym smakiem i chrupkością. Są doskonałe zarówno do codziennych posiłków, ponieważ mogą być składnikiem udanych sałatek i kanapek, jak również jako przekąska na uroczystych przyjęciach, na których sprawdzają się w postaci koreczków czy eleganckiej przystawki.

Charakterystyczny słodko-kwaśny smak i chrupkość ogórków konserwowych Krakus to zasługa wieloletniego procesu tworzenia unikalnej receptury. W marynacie znajduje się czosnek, chrzan, gorczyca i baldachy kopru ogrodowego, a proporcje tych składników to nasza tajemnica, dopracowywana przez lata poszukiwań idealnego przepisu. 

Bo nie każdy ogórek może stać się jednym z ogórków Krakus!

Głęboki i wyrazisty smak kiszonych ogórków Krakus to idealne uzupełnienie wielu polskich dań. Zanim trafią do słoików, są starannie selekcjonowane, a swój wyśmienity smak zawdzięczają tradycyjnemu kiszeniu domowym sposobem w zalewie z czosnkiem, chrzanem i koprem w pełnych baldachach.

Korniszony to z kolei najdelikatniejsza postać ogórków marynowanych. Do ich przyrządzenia wykorzystuje się wyłącznie świeże, młode i małe ogórki. A korniszony Krakus wyróżniają się wśród nich swą wyjątkową chrupkością i unikalnym smakiem. Zawdzięczają to specjalnej, słodkiej zalewie ze szczególną kompozycją przypraw. Jest wśród nich koper, czosnek, chrzan, ziele angielskie, pieprz czarny w ziarnach – i duża porcja gorczycy, która stanowi wyrafinowany kontrapunkt dla słodyczy zalewy.