„Łosoś norweski na jesienno-zimową rozgrzewkę” – konkurs rozstrzygnięty

prawie 5 lat temu

Laureatami konkursu zostali:



Danie z 200 g łososia norweskiego – blog Alicja w krainie garów – „Łososiowe kluseczki w aromatycznym bulionie”
Danie z 300 g łososia norweskiego – blog Z pamiętnika piekarnika – „Pikantny gulasz z łososia i krewetek z ananasem i mleczkiem kokosowym”
Danie z 500 g łososia norweskiego – blog Paleta Smaku – „Łosoś pod grzybową skorupką”

Zwycięskie dania oraz prezentacja bloga i autora zostaną opublikowane w miesięczniku Claudia.

Ponadto autorzy zostaną zaproszeni do udziału w warsztacie kulinarnym z zakresu przygotowania i serwowania norweskich ryb i owoców morza, prowadzonym przez Adama Chrząstowskiego i Andrzeja Polana w styczniu 2013.

Wyróżnienia:



Danie z 200 g łososia norweskiego
Blog Mama alergika gotuje – „Wytrawna tarta ze szpinakiem i łososiem”
Blog Thepotishot - „Jesienna zupa z selera i ziemniaków”
Blog Amoramor-mojegotowanie – „Quiche z brokułami, porem i wędzonym łososiem”

Danie z 300 g łososia norweskiego
Blog Szybcy i głodni – „Łososiowe mmm”
Blog Fotografia od kuchni – „Dyniowe ravioli z łososiem w sosie maślano-cytrynowym”
Blog Kraina Szczęśliwości – „Burgery z łososia z ostrą salso z avocado i bułeczkami koperkowymi”

Danie z 500 g łososia norweskiego
Blog Co do jedzenia – „Łosoś w orientalnym wydaniu”
Blog Magda-silverteaspoon – „Łosoś na czerwono z limonkowym kuskusem”
Blog Lekko w kuchni – „Zapiekanka z łososia w liściach szpinaku”

Wyróżnieni zostaną zaproszeni do udziału w warsztacie kulinarnym z zakresu przygotowania i serwowania norweskich ryb i owoców morza, prowadzonym przez Adama Chrząstowskiego i Andrzeja Polana w styczniu 2013.

Pozostałym uczestnikom prześlemy pocztą zestawy magnesów od łososia norweskiego.

Z laureatami i wyróżnionymi organizatorzy konkursu skontaktują się drogą elektroniczną.

Serdecznie gratulujemy wszystkim wyróżnionym!