Na świąteczne przejedzenie

2 miesiące temu

Wielkanoc to czas, kiedy zasiadamy do uroczystego, obfitego śniadania z najbliższymi. Wędliny, pasztety, sałatki z majonezem, pieczone mięsa - wszystkie cieszą nas swoim smakiem. Gdy dodamy do tego kawałek drożdżowej baby czy mazurka mamy prawo czuć się pełni, a nawet przejedzeni.

Co zrobić, aby czuć się komfortowo, nawet po sytym posiłku? Przede wszystkim nie powinniśmy głodzić się przed Świętami - nasz żołądek nie może być rozregulowany, jedzmy o stałych godzinach. Ważne też jest to, jak zachowujemy się podczas posiłku - należy jeść wolno i gryźć małe kęsy - zanim sygnał o najedzeniu dotrze do naszego mózgu, mija nawet kilkanaście minut. Jeśli chcemy spróbować wszystkiego - powinniśmy nakładać małe porcje. Nie zapominajmy też o dużej ilości ruchu po posiłku. Nie zawsze to jednak wystarcza.

Pamiętajmy, że nie musimy rezygnować z tradycyjnych wielkanocnych potraw - nawet tych tłustych. Pomoże w tym Espumisan Max. Skutecznie niweluje on uczucie pełności i nabrzmiałego brzucha oraz leczy uporczywe wzdęcia. Pomaga też zwalczać krępujące i irytujące dolegliwości - burczenie w brzuchu czy przelewanie się treści pokarmowej. Dzięki Espumisan Max, można skoncentrować się na tym, co najważniejsze.

Espumisan® MAX to:

  • Wysoka skuteczność

    • Jedna kapsułka o dawce 140 mg symetykonu skutecznie rozbija i rozprasza gazy nagromadzone w przewodzie pokarmowym, zmniejszając uczucie ucisku i pełności w jamie brzusznej.

  • Bardzo dobra tolerancja

    • Espumisan® MAX zawiera symetykon, który wykazuje wyłącznie działanie powierzchniowe i nie wchodzi w jakiekolwiek reakcje chemiczne, dlatego może być stosowany z innymi lekami.

    • Espumisan® MAX zawiera substancję chemicznie obojętną, dlatego można go stosować bez żadnych ograniczeń zdrowotnych i wiekowych.

    • Espumisan® MAX nie zawiera cukru i może być stosowany przez osoby chore na cukrzycę.

  • Komfort dawkowania

    • Wystarczy 1 kapsułka w trakcie posiłku.*

Espumisan

* Dawka dobowa nie powinna przekraczać 5 kapsułek.