Subtelny i wysmakowany live cooking z Olejem Wielkopolskim.

3 miesiące temu

7 marca w jednym z najmodniejszych dzisiaj miejsc w Warszawie – Koszykach, mogliśmy podziwiać mistrzowskie warsztaty kulinarne zorganizowane przez markę Olej Wielkopolski.

 

Całodniowy live cooking, poświęcony kuchni fusion i wykorzystaniu w niej jadalnych kwiatów, odbył się pod okiem gościa specjalnego, jakim był Damian Kordas - polski finalista IV edycji MasterChef.

Marka Olej Wielkopolski właśnie rozpoczęła wizerunkową kampanię nowej odsłony Oleju Wielkopolskiego Tłoczonego Tylko Raz, z polskich ziaren rzepaku, które są starannie selekcjonowane. Podczas wydarzenia, organizatorzy zadbali, aby wszyscy uczestnicy mieli okazję nie tylko zasmakować w daniach z kwiecistymi składnikami, ale również mogli dowiedzieć się, jakie ważne wartości odżywcze ma Olej Wielkopolski.

Przede wszystkim olej jest naturalnym źródłem witaminy E oraz kwasów omega 3, których jest 10 razy więcej niż̇ w oliwie z oliwek. 

Zastosowaniu w kuchni Oleju Wielkopolskiego, to nie tylko dbanie o zdrowie i dobrej jakości polskie produkty. To również subtelne i naturalne podkreślanie oraz wydobywanie smaków z naszych potraw.