Forum

Opadąjce bagietki

Obserwuj wątek
Nie - Typowe Wypieki
Nie - Typowe Wypieki
prawie 5 lat temu cytuj

Ciasto ugniecione i wyrośnięte za pomocą KA (wyszło więcej niż doskonałe). Podczas pierwszego wyrastania podwoiło objętość więcej niż dwukrotnie. Po uformowaniu bagietek, też podwoiło objętość, niestety już wtedy "rozpłaszczyło" się. Co zrobić aby nie mieć takiego efektu? Z góry dziękuje.

Amber
Amber
prawie 5 lat temu cytuj

Po uformowaniu ciasta w kształt bagietek proponuję włożyć je do specjalnej formy do wypiekania bagietek.Po ponownym wyrośnięciu wstawić do pieca.

karto_flana
karto_flana
prawie 5 lat temu cytuj

Gdy nie mamy takiej formy, mozna je poprzedzielac sciereczkami kuchennymi uformowanymi w rulony :)

Nie - Typowe Wypieki
Nie - Typowe Wypieki
prawie 5 lat temu cytuj

Dziękuję!!!

TOM
TOM
prawie 5 lat temu cytuj

Tu są linki do youtube, gdzie Julia Child w Baking with Julia pokazuje jak się robi bagietki http://www.youtube.com/watch?v=qGLDBZys8pw
http://www.youtube.com/watch?v=yKkG80YHutc&feature=related

Nie - Typowe Wypieki
Nie - Typowe Wypieki
prawie 5 lat temu cytuj

Tom, na pewno skorzystam, dziękuję!

dunia!
dunia!
prawie 5 lat temu cytuj

Ale się cieszę, że wygrzebałam to forum:) Mam podobny problem a sama w życiu bym nie wymyśliła tego :P

Zaloguj się, aby odpowiedzieć