Forum

Kamień do pizzy/chleba

Obserwuj wątek
mager

mager

5 wpisów
mager
mager
prawie 3 lata temu cytuj

Pytanie mam...
Mam sobie wybrać kamień do pieczenia pizzy/chleba, a moje pojęcie o kamieniach jest raczej nikłe. Potrafi ktoś coś doradzić/odradzić? Wiem tylko, że są granitowe lub ceramiczne. Chociaż ceramiczny kamień brzmi nieco dziwnie...
Z góry dziękuję :)

marcin
marcin
prawie 3 lata temu cytuj

Chyba nie ma wielkiej róznicy (może jest jakaś jeśli chodzi o utrzymanie w czystości, choć z tym też nie ma wielkiego problemu).

Natomiast najlepszym rozwiązaniem, niestety trudno dostępnym w Polsce jest http://bakingsteel.com/shop/baking-steel/ (stal dużo szybciej oddaje ciepło niż kamien).

mager
mager
prawie 3 lata temu cytuj

Dzięki za info. To stalowe trochę za drogie...
A tak pytam, bo rozpiętość cenowa jest spora. No i nie wiem co wybrać.

marcin
marcin
prawie 3 lata temu cytuj

Droga jak droga, wysyłka ponad 100 dolarów, to mnie przeraża :)

dynamic24pl
dynamic24pl
prawie 3 lata temu cytuj

Jeśli chodzi o kamienie do pizzy zerknij do nas co mamy na

http://naruszcie.pl/210/zawsze-idealna-pizza-z-grilla-najlepsze-kamienie-wypieku-pizzy/

Zaloguj się, aby odpowiedzieć