Forum

Termometr na podczerwień

Obserwuj wątek
netqa86

netqa86

2 wpisy
netqa86
netqa86
prawie 3 lata temu cytuj

Czy ktoś próbował kiedyś używać w kuchni termometru na podczerwień? Już od jakiegoś czasu mam zamiar kupić sobie termometr cukierniczy (zaraz tłusty czwartek i przyda się do smażenia pączków :)) i nie wiem, czy lepszy będzie zwykły rtęciowy, czy właśnie taki na podczerwień. Macie jakieś doświadczenia?

odkuchnii
odkuchnii
prawie 3 lata temu cytuj

Ja używam - mój A. kupił go do różnych napraw, jednak pirometr częściej kończy ubabrany mąką :)
Nie wiem jak zaawansowany masz zamiar kupić, jednak nasz aby podawał dokładną temperaturę należy skalibrować pod względem mierzonej substancji (gęstość etc. - jest do tego instrukcja.

Zaloguj się, aby odpowiedzieć