Forum

Ciasto biszkoptowe i sok

Obserwuj wątek
mgkc

mgkc

5 wpisów
mgkc
mgkc
ponad 3 lata temu cytuj

Witam, czy ktoś może dodawał do ciasta biszkoptowego sok owocowy przed pieczeniem ? Jak wyszły wyniki takiego eksperymentu ?

MagiczneZycieMarty
MagiczneZycieMarty
ponad 3 lata temu cytuj

a ile tego soku chcesz dodać ?
chodzi Ci o kolor biszkopta czy też smak?

mgkc
mgkc
ponad 3 lata temu cytuj

Tak z ciekawości pytam, bo nie wiem za dużo na ten temat. Chciałabym uzyskać smak brzoskwiniowy. Lub też dodać trochę soku o intensywnej barwie aby pokolorować biszkopt naturalnym barwnikiem.

MagiczneZycieMarty
MagiczneZycieMarty
ponad 3 lata temu cytuj

do barwienia zawsze używałam barwików spożywczych ale to fakt że one nie dają żadnego smaku
natomiast z sokami próbowałam robić biszkopt malinowy i dodawałam sok z przetartych malin - około 5-6 łyżek
może nie był bardzo czerwony - raczej różowy ale miał wyczuwalny smak malin

mgkc
mgkc
ponad 3 lata temu cytuj

Super, jeżeli próbowałaś i wyszedł to super :) Obawiałam się, że sok zepsuje strukturę ciasta i biszkopt nie urośnie/ nie wyjdzie. Dzięki, też spróbuję zrobić z 5-6 łyżkami soku.

Zaloguj się, aby odpowiedzieć