Forum

Przechowywanie bez

Obserwuj wątek
ZIOLKOWKUCHNI

ZIOLKOWKUCHNI

5 wpisów
ZIOLKOWKUCHNI
ZIOLKOWKUCHNI
prawie 4 lata temu cytuj

]Dzisiaj wykorzystujac niepotrzebne bialka upieklam bezy .... jako, ze naleze do oszczednych osob, wyrzucenie 8 bialek nei wchodizlo w gre, a pieczenie bez juz od dawna chodzilo mi po glowie. Teraz mam tylko dylemat, czy beziki mozna zamrozic ? bo wyszlo mi ich naprawde duzo :)
Jezeli mozecie cos poradzic, czekam z niecierpliwoscia ...

FoodMag
FoodMag
prawie 4 lata temu cytuj

Ja bym je schowała do pudełka, tak żeby miały dostęp powietrza. Mogą wtedy długo leżeć, do tego wysuszą się jeszcze bardziej. zawsze tak robię ze spodami/ krążkami na tort bezowy. Piekę tydzień, można nawet dwa tygodnie wcześniej, chowam do tekturowego pudełka, przykrywam i bezy sobie dalej wysychają.

Strawberries&Cream
Strawberries&Cream
prawie 4 lata temu cytuj

Białka można mrozić-sama to robię ale bezy trzymam w szczelnych pudełkach:)

FoodMag
FoodMag
prawie 4 lata temu cytuj

Tak, jeśli mrozisz to oczywiście muszą być w szczelnych pojemnikach :)

chocolate
chocolate
prawie 4 lata temu cytuj

ja bym nie mroziła szczerze mówiąc. Moim zdaniem rzeczywiście suche, zaciemnione miejsce powinno wystarczyć. A najlepiej zrobić tort bezowy i zjeść :D

Zaloguj się, aby odpowiedzieć