Forum

Tiramisu - różne gęstości

Obserwuj wątek
taura

taura

4 wpisy
taura
taura
ponad 2 lata temu cytuj

Zrobiłam tiramisu z Kwestii Smaku. Za pierwszym razem masa serowa wyszła mi puszysta i gęsta. Dziś zrobiłam dokładnie tak samo i masa wyszła mi lejąca. Wstawiłam do lodówki na noc, ale już podczas nakładania widziałam oczywistą różnicę. Czy wiecie może dlaczego tak się stało? Czemu wychodzą mi różne gęstości? Dodam, że w obu przypadkach używałam Mascarpone z Piątnicy, a jajka przy puszystej masie były "3" a przy lejącej "2". Pomóżcie proszę :)

Mirabelka
Mirabelka
ponad 2 lata temu cytuj

Chyba za długo miksowałaś mascarpone, jak się go za długo "męczy" to zaczyna się lać właśnie. Jajka na pewno nie mają tu nic do rzeczy :)

taura
taura
ponad 2 lata temu cytuj

Dzięki, to może być właśnie to :)

zlodziejkaaksiazek
zlodziejkaaksiazek
około 2 lata temu cytuj

Też raz robiłam tiramisu z kwestii smaku (uwielbiam tą stronę) ale wyszło mi idealnie ;). Pewnie to te miksowanie, próbowałaś drugi raz?

Zaloguj się, aby odpowiedzieć