100 % chleb żytni na zakwasie

Faza II, III i IV Metabolic Balance Po raz pierwszy w życiu upiekłam żytni chleb na zakwasie. Zawsze chciałam i zawsze się bałam. W naszych planach żywieniowych jest wyłączne stuprocentowo żytnie Zobacz więcej
Pyszny domowy chlebek na moim pierwszym zakwasie :) . Chleb żytni razowy 100 % na zakwasie & przepis na zakwas chlebowy żytni Składniki ( keksówka 30 x 11 cm) ok. 150 g zakwasu żytniego 500 g mąki Zobacz więcej
Zaczynając serię chlebów na naszym blogu - Blondies in the bakery (Blondynki w piekarni), o której wcześniej wspominałyśmy, przedstawiam Wam jeden z moich ulubionych - mocno żytni, o intensywnym, Zobacz więcej
Jestem tak dumna z tego wypieku jak jeszcze nigdy z niczego innego! Uważam za ogromną sztukę upieczenie dobrego, miękkiego, domowego pieczywa. Upieczenie razowego pieczywa to już krok dalej, musi być Zobacz więcej
„Na podwórku afrykańskie lato, a ja na przekór wysokiej temperaturze uruchomiłam piekarnik, aby wypróbować zakwas żytni, który „hodowałam” przez ostatni tydzień. Przepis na chleb żytni znalazłam na Zobacz więcej
Mąka, kwas, zakwas, chleb... Cudo kilku-składnikowe Nocne wyrastanie i poranne pieczenie Smak nadany z serca Zdrowie z każdym kęsem Prawdziwy bez udawania Cały z żyta, wzbogacony lnem Naturalność nad Zobacz więcej
Chleb żytni na zakwasie W końcu się odważyłam. W końcu nastawiłam zakwas. Istnieje jakaś wewnętrzna obawa u wielu z nas, że zakwas to zmora każdego amatora pieczenia chleba. Wielu ludzi boi się Zobacz więcej
Kolejny z wypiekanych przeze mnie chlebków. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na cudowny, pachnący zakwasem chlebek żytni, bez dodatku drożdży, oraz innych mąk. Chleb pieczony na mące żytniej Zobacz więcej
Wciąż szukam szukam najlepszego przepisu na chleb z maszyny – takiego, który z czystym sumieniem będę mogła polecić i zapewnić, że zawsze wyjdzie – a tym czasem przedstawiam kolejną odsłonę chlebka na Zobacz więcej
Wspaniały, domowy chleb z mieszanej mąki żytniej, na zakwasie żytnim. Jest świeży przez wiele dni, i smakuje po prostu cudownie. Bardzo zachęcam do pieczenia własnego chleba - widzę w tym same Zobacz więcej
cukrem i pieprzem. kapusta z jabłkiem kapusta z jabłkiem Źródłem wpisu: Surówka z kapusty z jabłkiem i śmietaną jest: DianaGotuje.pl | TANIE GOTOWANIE - Moje sprawdzone przepisy kulinarne Zobacz Zobacz więcej
Będąc w szwedzkim supermarkecie meblowym nabyłam kiełbasę z łosia. Przyznam się, że z pewnym lękiem i obawami. W końcu to trochę egzotyczne danie. Jednak dałam mu szansę. Kiełbasa smakuje trochę jak Zobacz więcej
Bardzo lubię chleb żytni, dlatego często piekę chleby właśnie z te mąki. Ten jest taki jak lubię, lepki, słodkawy od rodzynek. Polecam. Przepis Liski. Chleb żytni na zakwasie z rodzynkami 150 g Zobacz więcej
Robienie zakwasu wcale nie jest trudne, ba wręcz dziecinnie łatwe, potrzebny jest tylko czas, czas, czas. Zakwas żytni Wymieszaj 100 g mąki żytniej i 100 ml letniej wody, aby powstała gęsta papka. Zobacz więcej
Oto kolejna odmiana chleba na zakwasie, tym razem nieco lżejszego, bo z dodatkiem drożdży i mąki pszennej. Chleb pszenno-żytni z siemieniem i kminkiem: 500 g mąki żytniej, 150 g zakwasu żytniego, 3 Zobacz więcej
a.grey
a.grey Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Spiżarnia
Chleb żytni z dynią

Chleb żytni z dynią 338

0
zaczyn: 50 g zakwasu żytniego 250 g mąki żytniej, chlebowej 250 g wody Składniki mieszamy i zostawiamy na 8-12 godzin ciasto: cały zaczyn 200 g wody 150 g bardzo gęstego przecieru dyniowego 100 g mąki Zobacz więcej
To mój ulubiony, codzienny chlebek. Jest w 100% żytni, na zakwasie, wilgotny w środku i bardzo smaczny. Długo utrzymuje świeżość - nawet po 5 dniach jest dobry. Czy przygotowujecie chleb na zakwasie ? Zobacz więcej
Zakwas pszenny 100% Dzień pierwszy: Do słoja dodaj 100g mąki pszennej T2000 oraz 100g wody , odstaw na 12h w temperaturze pokojowej. Nie zamykaj słoja, ma dochodzić powietrze! Dzień drugi: Wyrzuć Zobacz więcej
« Jabłkowe crumble z ... Chleb żytni na zakwasie » Ryż preparowany z mlekiem sojowym Środek nocy, a ja myślę o jedzeniu. norma... Wymyślony kiedyś w naprędce z braku laku, a właściwie z nadmiaru... Zobacz więcej
(lub jogurtu naturalnego)+1 łyżka mąki dodatki: 3-4 jajka na twardo chleb razowy (u mnie domowej roboty chleb 100% żytni z mieszanki Chlebnazdrowie) Do wrzątku wrzucić posiekaną (lub startą na Zobacz więcej