175. sunday

nutty flavor that goes perfectly with the spicy note of the cake. I used canned puree, but you can prepare your own puree if you wish. In order to do so half (or quarter if pumpkin is large) the Zobacz więcej
Londyn to wymarzone miejsce dla każdego foodie. Odkrywając targi, knajpy i kawiarnie, oferujące delikatesy z całego świata, można spędzić dobrych kilka dni. Podczas naszej ostatniej wizyty plan Zobacz więcej
przypadły mi do gustu i będę robiła je co roku na święta. Autor przepisu: Lucas Hollweg dziennikarz kulinarny The Sunday Times Style. Pozdrawiam. SKŁADNIKI: ILOŚĆ: ok. 40 sztuk 100 g mielonych Zobacz więcej
% · 150g serka mascarpone · 2 łyżki drobno zmielonej kawy Piekarnik nagrzać do 175C. Białka ubić w misce na sztywno. Do białek dodawać stopniowo cukier - po łyżce, za każdym razem ubijając dokładnie. Zobacz więcej
i wstawiamy do zamrażarki na 10 minut (jeśli pieczemy deser od razu) lub do lodówki, jeśli będziemy go piec za kilka godzin lub następnego dnia. Nastawiamy piekarnik na 175C. Myjemy rabarbar, Zobacz więcej
. Nagrzewamy piekarnik do 175 C. Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie imieszamy z pozostałymi mokrymi składnikami.Suche składniki przesiewamy do mokrych i mieszamy do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Torta de tres leches

Torta de tres leches 387

1
mąkę i szpatułka mieszamy dokładnie, by składniki połączyły się i nie zostały grudki z mąki. Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej masłem (boki) foremki i wstawiamy do Zobacz więcej
85 g mielonych migdałów 175 g miękkiego masła 175 g brązowego cukru 3 jajka 140 g ciastek amaretti skórka starta z 1 cytryny 250 g malin Ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy Zobacz więcej
kulkami. Ciastka pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 9 minut i bardzo delikatnie przekładamy na kratkę - po wyjęciu z piekarnika będą dość delikatne, ale po wystygnięciu stwardnieją. wersja do Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Bounty brownie

Bounty brownie 323

2
z cukrem na puszystą masę. Dodajemy czekoladę z masłem i chwile ubijamy. Wsypujemy przesianą mąkę i ubijamy do połączenia składników. Batoniki dzielimy w palcach na mniejsze kawałki i dodajemy do Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Granola cynamonowa

Granola cynamonowa 142

0
, 2 razy mieszając płatki podczas pieczenia. Na ostatnie 5 minut dodajemy żurawinę i/lub rodzynki, mieszamy i dopiekamy. Po wystudzeniu, przesypujemy do szczelnego pudełka. * puree dyniowe - obieramy Zobacz więcej
ryżu długoziarnistego 150 g szpinaku baby 175 g krewetek sól do smaku 1 łyżka oleju rzepakowego 2 łyżeczki soku z cytryny Pomidory przelewamy na sito, odcedzamy od sosu. Sos mieszamy z bulionem. Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Sernik dyniowy

Sernik dyniowy 270

0
, następnie polewamy sosem wierzch sernika. * Aby przygotować puree dyniowe, obieramy dynię ze skórki, kroimy na małe kawałki i pieczemy do miękkości w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni. Po Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Lekkie ciasto dyniowe

Lekkie ciasto dyniowe 287

1
orzechy i czekoladę i mieszamy. Ciasto wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Pieczemy do suchego patyczka - około 30 minut. Zostawiamy Zobacz więcej
foremkę (zostawiając wyższy brzeg). Nakłuwamy widelcem spód, wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy kulkami ceramicznymi do pieczenia. Ciasto pieczemy przez 15 minut w temperaturze 175 stopni Zobacz więcej
mlekiem. Pieczemy przez 17 minut w temperaturze 175 stopni, aż bułeczki zezłocą się. Studzimy na kratce. Drożdżówki możemy polać lukrem. wersja do druku Etykiety:bułeczki,czekolada,drożdżowe,owocowo Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Pieguski z czekoladą

Pieguski z czekoladą 230

0
się. Wsypujemy posiekaną czekoladę, mieszamy kilka razy szpatułką, by czekolada rozprzestrzeniła się po cieście. Dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy je na blasze. Zostawiamy Zobacz więcej
a woda odparowała. Studzimy, a następnie siekamy drobno. Banany rozgniatamy widelcem na papkę. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy dobrze. Masę przekładamy do foremki z 6 prostokątnymi Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Dyniowe batoniki owsiane

Dyniowe batoniki owsiane 193

0
najbardziej zbić i wyrównujemy wierzch. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 175 stopni, następnie wyjmujemy, raz jeszcze dociskamy - dzięki temu batoniki będą bardziej zbite i mniej będą się Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Dyniowe pierniczki

Dyniowe pierniczki 178

0
od puree z dyni), ale taka musi być, by udało się uformować z ciasta kulki. Omączonymi dłońmi z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do Zobacz więcej