180 20- 30 minut gruboziarnisty cukier

lucynako
lucynako Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czary gary
PRECELKI Z MAKIEM

PRECELKI Z MAKIEM 97

0
{{headerMessage}}
składników zagnieść ciasto. Schłodzić ok. 30 min. Następnie formować długie, cienkie wałeczki, kroić na kawałki i zwijać w precelki. Układać na lekko natłuszczonej blasze. Przed włożeniem do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nadziewane słodkie bułeczki w sam raz na jesienne śniadanie lub podwieczorek. :) P. Składniki (6 sztuk): • 320 g mąki pszennej • 7 g drożdży suchych • 60 g masła • 50 g cukru • 20 g cukru wanilinowego Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Ciasteczka ze słonym karmelem

Ciasteczka ze słonym karmelem 401

0
{{headerMessage}}
pól szklanki cukru trzcinowego drobnego 100 gram zimnego masła żółtko 1- 2 łyżki zimnej wody Z podanych składników zagnieść ciasto. Włożyć ciasto do lodówki na 30 minut. Rozwałkować i przełożyć do Zobacz więcej
vesenka
vesenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Przepisów
Pełnoziarnista przegryzka

Pełnoziarnista przegryzka 109

1
{{headerMessage}}
z wierzchu białkiem i sypiemy najlepiej gruboziarnistą solą. Pieczemy ok. 15-20 minut w 180 stopniach, najlepiej na termoobiegu. Gdy się zrumienią i zrobią kruche są gotowe do wyjęcia. 30 minut to Zobacz więcej
HannaT
HannaT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HIT PYCHOTKA
FOCACCIA

FOCACCIA 45

1
{{headerMessage}}
w ciepłe miejsce , aż drożdże dwukrotnie zwiększą objętość . Do dużej miski przesiać mąkę z proszkiem , dodać sól, jogurt , jajko i drożdże. Zagniatać ciasto , aż przestanie lepić się do ręki (ok. 5 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z 2 łyżkami ciepłej wody i odstawić na 15 minut. Drożdże wlać do mąki zmiksować z oliwą i wodą – ciasto powinno być raczej luźne, klejące. Kiedy konsystencja ciasta będzie gładka, przykryć miskę Zobacz więcej
Nieśka
Nieśka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mówią weki
A jednak! Może się polubimy.

A jednak! Może się polubimy. 186

0
{{headerMessage}}
trochę mniej zwykłego) Mąkę z budyniem przesiać do miski. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto (Włożyłam je na 30-40 minut do lodówki, żeby się lepiej rozwałkowywało). Podsypać mąką i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Składniki na nadzienie wymieszać z białkiem. Przyprawić solą i pieprzem. 3. Ciasto rozwałkować w prostokąt o wymiarach 20 x 30 centymetrów. Rozsmarować na nim równomiernie nadzienie. Zwinąć w rulon Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sól do smaku Ryby nacieramy wewnątrz solą i pieprzem i upychamy w ich wnętrzu drobno zmielony koperek i pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Na koniec wkładamy kilka niewielkich kawałków masła. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po całej kuchni roznosi się zapach mleka kokosowego, pysznego dyniowego risotto, do tego polędwica w czarnym pieprzu. Zainspirowana przepisem na stronie kwestiasmaku.pl przygotowałam mięso w domu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
!!! Polecam serdecznie, zwłaszcza, że owoce sezonowe zaraz nas zaleją i można się ciachem zajadać z truskawkami, porzeczkami, malinami czy śliwkami. Składniki ( blaszka o wymiarach 20 x 30): 350 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przez to nieco nieregularny kształt, ale dzięki temu zyskała uroku. Na focacci należy ułożyć winogrona, lekko je wciskając w ciasto. Na koniec posypać rozmarynem i odrobiną gruboziarnistej soli. Zobacz więcej
edysia79
edysia79 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przy kuchennym stole
Rogaliki solanki

Rogaliki solanki 54

0
{{headerMessage}}
do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 30 minut. Wyrośnięte rogaliki posmarować roztrzepanym białkiem i posypać gruboziarnistą solą, kminkiem lub sezamem. Piec w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś zapraszam na rybkę! Pstrąg pieczony z tymiankiem z dodatkiem masełka czosnkowego i limonki rozpływa się w ustach. Danie bardzo proste i szybkie w wykonaniu zachwyca smakiem i wyglądem! Podane z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kaczki będzie również żurawina. 1. Kaczkę dokładnie umyć, do dużej miski nalać zimnej wody z dodatkiem 1 łyżki soli, polecam sól gruboziarnistą morską lub Himalajską dostępna na www.Skworcu.com.pl. , Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niemiecki nie jest moją mocną stroną, nawet powiedziałabym, że żadną stroną, za to ciasto wychodzi doskonałe. Ten prosty przepis dostałam od Teściowej. Na jednych z urodzin moje Maleństwo zajadało Zobacz więcej
{{headerMessage}}
akurat pod ręką świeżych kasztanów użyjmy gotowego kremu kasztanowego, póki karnawał trwa popuszczajmy pasa CIASTO: 180 g mąki razowej 1 żółtko 100 g zimnego masła łyżeczka cukru Wszystkie składniki Zobacz więcej