200 odcinek z ewą

odcinków Ewy Wachowicz " Ewa gotuje " jak zrobić taką kaszę. Pierwszy raz jadłam ale na pewno nie ostatni, bo jest bardzo smaczna. Ja podałam z sosikiem na którego przepis zapraszam jutro :) Zobacz więcej
g drobnego makaronu (najlepiejbardzo male kolanka) 50 g startego żółtego sera 1 łyżka musztardy francuskiej (ew. dodawać stopniowo próbując sosu) 2 szkl. śmietany 18% (jeśli będzie potrzeba dodać Zobacz więcej
raz zobaczyłam ten przepis na deser w jego programie „Podróże kulinarne Roberta Makłowicza” w odcinku „Smaki dzieciństwa” (tytuł odcinka sprawdziłam w Wikipedii) z roku chyba 1999 r. lub z 2000 r. z Zobacz więcej
Tort ten świetnie sprawdzi się z okazji Dnia Matki. Wersja dla tych, którzy lubią kawę i wiśnie :) Inspiracją był jeden z odcinków programu "Ewa gotuje". Biszkopt: 5 jajek (w temp. pokojowej) 20 dag Zobacz więcej
Pyszny, lekki i szybki torcik z kremem o delikatnym smaku limonki oraz z owocami kiwi pod galaretką :) Wiem, galaretka na owocach kiwi nie ma prawa się zsiąść. A ja mówię że jednak się da :) Kto nie Zobacz więcej
wytrawnego czerwonego wina 1 but. passaty pomidorowej melasy / brązowegocukru 1/2 łyżki miodu gryczanego 2łyżkioctu jabłkowego aromat dymu wędzarniczego 2-3 łyżki sosu sojowego 200 g ketchupu 1 czub. Zobacz więcej
wrażeniem właśnie postawy jurorów, którzy niezwykle rzetelnie, ale i przyjaźnie, odnosili się do poczynań amatorów startujących w konkursie. Nie było żadnych złośliwości a za to mnóstwo życzliwie Zobacz więcej
Nie mam absolutnie żadnego wykształcenia kulinarnego. Wszystko co gotuję wynika: a) z książek, gazet i YouTube’a; b) z porad babci; c) z własnego widzimisię. Z mediami jest ciut inaczej. Tutaj mogę Zobacz więcej
to niewielki region leżący wAlpach w południowym Tyrolu, obejmujący 50 kilometrowy odcinek rzeki Adyga. Bliżejmu do Austrii niż do Włoch. Dlatego właśnie wiele etykiet win jest w językuniemieckim, a Zobacz więcej
oszczędzające czas, czyli jednogarnkowe. Kuchenne propozycję na mroźne zimowe dni ma słynna polska restauratorka. Magda Gessler, autorka książki kucharskiej „Smaczna Polska.Reginalny przewodnik Zobacz więcej
dziesiątki godzin na zgłębianie literatury przedmiotu. Polecam (nie po raz pierwszy) Larousse Gastronomique, Escoffiera, i rouxbe.com. W ciemno polecam Modernist Cuisine - nie przeczytałem jeszcze, Zobacz więcej
it ... 10 godzin temu Moja Kawiarenka "Alpenstrudel" Gazeta wytrawnego smakosza! Swojskie kluseczki zapiekane na bekonie, z cebulą i żółtym serem. - Z okazji Dnia Babci, danie typowe dla wielu Zobacz więcej