200 odcinek z ewą

odcinków Ewy Wachowicz " Ewa gotuje " jak zrobić taką kaszę. Pierwszy raz jadłam ale na pewno nie ostatni, bo jest bardzo smaczna. Ja podałam z sosikiem na którego przepis zapraszam jutro :) Zobacz więcej
g drobnego makaronu (najlepiejbardzo male kolanka) 50 g startego żółtego sera 1 łyżka musztardy francuskiej (ew. dodawać stopniowo próbując sosu) 2 szkl. śmietany 18% (jeśli będzie potrzeba dodać Zobacz więcej
raz zobaczyłam ten przepis na deser w jego programie „Podróże kulinarne Roberta Makłowicza” w odcinku „Smaki dzieciństwa” (tytuł odcinka sprawdziłam w Wikipedii) z roku chyba 1999 r. lub z 2000 r. z Zobacz więcej
Tort ten świetnie sprawdzi się z okazji Dnia Matki. Wersja dla tych, którzy lubią kawę i wiśnie :) Inspiracją był jeden z odcinków programu "Ewa gotuje". Biszkopt: 5 jajek (w temp. pokojowej) 20 dag Zobacz więcej
Pyszny, lekki i szybki torcik z kremem o delikatnym smaku limonki oraz z owocami kiwi pod galaretką :) Wiem, galaretka na owocach kiwi nie ma prawa się zsiąść. A ja mówię że jednak się da :) Kto nie Zobacz więcej
długo pieczona wołowina w sosie Barbecue Pulled Beef została zrobiona z pręgi wołowej. Równieczęsto przyrządzam ją z karku wołowego, czyli raczej tłustszych kawałków mięsa. Uwielbiam pikantne i Zobacz więcej
wrażeniem właśnie postawy jurorów, którzy niezwykle rzetelnie, ale i przyjaźnie, odnosili się do poczynań amatorów startujących w konkursie. Nie było żadnych złośliwości a za to mnóstwo życzliwie Zobacz więcej
wyrażenie w znanej wyszukiwarce i klikając później wyszukiwanie grafiki. W drugiej edycji programu producenci postanowili jakoś uporać się z wpadkami poprzedniej odsłony. Dla osoby spoza produkcji Zobacz więcej
to niewielki region leżący wAlpach w południowym Tyrolu, obejmujący 50 kilometrowy odcinek rzeki Adyga. Bliżejmu do Austrii niż do Włoch. Dlatego właśnie wiele etykiet win jest w językuniemieckim, a Zobacz więcej
oszczędzające czas, czyli jednogarnkowe. Kuchenne propozycję na mroźne zimowe dni ma słynna polska restauratorka. Magda Gessler, autorka książki kucharskiej „Smaczna Polska.Reginalny przewodnik Zobacz więcej
dziesiątki godzin na zgłębianie literatury przedmiotu. Polecam (nie po raz pierwszy) Larousse Gastronomique, Escoffiera, i rouxbe.com. W ciemno polecam Modernist Cuisine - nie przeczytałem jeszcze, Zobacz więcej
Torre del Remei, Cerdanya, Katalonia.To już ostatni pirenejski odcinek. Niech was nie zmyli pałacowe w... 1 tydzień temu la cucina di calycanthus pastisseria canal - Questa storia è magica. Del resto Zobacz więcej