200 odcinek z ewą

odcinków Ewy Wachowicz " Ewa gotuje " jak zrobić taką kaszę. Pierwszy raz jadłam ale na pewno nie ostatni, bo jest bardzo smaczna. Ja podałam z sosikiem na którego przepis zapraszam jutro :) Zobacz więcej
g drobnego makaronu (najlepiejbardzo male kolanka) 50 g startego żółtego sera 1 łyżka musztardy francuskiej (ew. dodawać stopniowo próbując sosu) 2 szkl. śmietany 18% (jeśli będzie potrzeba dodać Zobacz więcej
raz zobaczyłam ten przepis na deser w jego programie „Podróże kulinarne Roberta Makłowicza” w odcinku „Smaki dzieciństwa” (tytuł odcinka sprawdziłam w Wikipedii) z roku chyba 1999 r. lub z 2000 r. z Zobacz więcej
Tort ten świetnie sprawdzi się z okazji Dnia Matki. Wersja dla tych, którzy lubią kawę i wiśnie :) Inspiracją był jeden z odcinków programu "Ewa gotuje". Biszkopt: 5 jajek (w temp. pokojowej) 20 dag Zobacz więcej
Pyszny, lekki i szybki torcik z kremem o delikatnym smaku limonki oraz z owocami kiwi pod galaretką :) Wiem, galaretka na owocach kiwi nie ma prawa się zsiąść. A ja mówię że jednak się da :) Kto nie Zobacz więcej
Mmmm naj naj najlepsza ! Mięso dla prawdziwych weteranów dobrych smaków! Długo pieczonawołowinaw sosie barbecue pulled beef,to nic innego jakszarpana lub wyczesana wołowina. Nazwa jest w pełni Zobacz więcej
sok. Odsącz go i wymieszaj cebulę z musztardą i miodem. SMACZNEGO Marta M Dorsz w zielonym sosie z porów i puree z ziemniaków z chrzanem według Magdy Gessler Jeśli podoba Ci się ten przepis, polub go Zobacz więcej
wrażeniem właśnie postawy jurorów, którzy niezwykle rzetelnie, ale i przyjaźnie, odnosili się do poczynań amatorów startujących w konkursie. Nie było żadnych złośliwości a za to mnóstwo życzliwie Zobacz więcej
programem kulinarnym w Polsce. Produkcję TVNu ogląda blisko milion widzów więcej, niż polsatowską konkurencję. Mnie te wyniki denerwują, bo oznacza to tylko jedno: Magdy Gessler będzie coraz więcej. Zobacz więcej
to niewielki region leżący wAlpach w południowym Tyrolu, obejmujący 50 kilometrowy odcinek rzeki Adyga. Bliżejmu do Austrii niż do Włoch. Dlatego właśnie wiele etykiet win jest w językuniemieckim, a Zobacz więcej
polskich dań, bezkompromisowości i doskonałego smaku. Zimowe propozycje Magdy Gessler cechuje prostota w wykonaniu i dobrze składników a także nawiązanie znanych i lubianych smaków. Rozgrzewająca Zobacz więcej
dziesiątki godzin na zgłębianie literatury przedmiotu. Polecam (nie po raz pierwszy) Larousse Gastronomique, Escoffiera, i rouxbe.com. W ciemno polecam Modernist Cuisine - nie przeczytałem jeszcze, Zobacz więcej
rodziny. W Dniu Dziecka zapraszam n... 7 miesięcy temu kuchnia pod wulkanem Gnocchi nel pignatiello, czyli kluski ziemniaczane zapiekane w sosie pomidorowym - Gnocchi nel pignatiello to tradycyjne Zobacz więcej
, w pełni popieram przepisy dot. wycinki drzew na posesjach - podkreślił szef MŚ Jan Szy... 2 godziny temu Moje Małe Czarowanie Chleb pszenno - żytni na zakwasie jabłkowo - pomarańczowym - Chlebowe Zobacz więcej