250g konfitury morelowej lub pomarańczowej

Culinaria Smakosha
Culinaria Smakosha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Culinaria Smakosha
MAZURKI

MAZURKI 346

0
- 110g zimnego masła - 20g cukru pudru - 2 żółtek - łyżki śmietany (kwaśnej) - ze szczyptą soli A dodatki - konfitury, marcepan, Zobacz więcej
1 łyżeczka sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki kakao 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika ponadto: 300g masy marcepanowej (może być domowa) 250g konfitury morelowej lub pomarańczowej najlepiej domowej nie Zobacz więcej
nadzienie marcepanowe. Może być dość ciężko, nadzienie może ślizgać się na biszkopcie. Należy nakładać małe porcje obok siebie i delikatnie je rozsmarowywać. Pierwszą warstwę przykryć kolejnym blatem Zobacz więcej
mielonego twarożku, 2 Łyżki soku z cytryny, skórka otarta z 0,5 niewoskowanej cytryny BIO, szczypta soli, 300 g śmietany kremówki (schłodzonej), 3 Łyżki konfitury morelowej, ponadto: puszka 850g Zobacz więcej