25g orzeszków pinii, parmezan

Maggie_pal
Maggie_pal Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co siedzi w garnku ?
Domowe pesto

Domowe pesto 56

0
Przygotowanie: 20 minut Składniki na mały słoiczek o pojemności 200ml: (1 łyżka 20g pesto około 70 kalorii) 2 ząbki czosnku 25g orzeszków pinii (2 i łyżki) 2 duże doniczki bazylii (1 i szklanki Zobacz więcej
Domowy galimatias
Domowy galimatias Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowy galimatias
Pesto

Pesto 8

0
Poniżej przepis na zielony bazyliowy sos pochodzący z Włoch, czyli pesto. Najczęściej zajadam z pieczonym łososiem, chociaż można dodać do makaronu, pieczywa, czy dań mięsnych. Potrzebujesz: 30-40g Zobacz więcej
Frastagliate z orzeszkami pinii. Dzisiaj był bardzomęczącydzień, od 6 na nogach a w domu dopiero o 17. W lodówce pustka więc trzebabyłopoleciećdo sklepu. Na jednej zpółekzauważyłam orzeszki pinii. Zobacz więcej
nie trzeba, idealny lunch, śniadanie czy nawet obiad. Składniki: francuska bułka pszenna albo pełnoziarnista - kilka kawałków pesto: 150g szpinaku, umytego i dokładnie osuszonego; garść liści Zobacz więcej
przełożyć do hermetycznie zamykanego pojemnika lub słoiczka, polać z wierzchu oliwą i przechowywać do tygodnia w lodówce. Zielone pesto bazyliowe: 50g liści bazylii ( 1 doniczka lub duży pęczek) 2 Zobacz więcej
chrupiącym chorizo ZIEMNIACZANA ZUPA-KREM Z CHORIZO I PESTO Z PIETRUSZKI 25g masła, 450g obranych ziemniaków, 150g cebuli, 750ml bulionu warzywnego lub drobiowego, 250ml mleka (lub 125ml mleka + 125 Zobacz więcej
Pesto każdy zna. Jest ono chyba tak samo popularne, jak smaczne Bazylia, orzeszki pinii, parmezan, oliwa z oliwek… Uniwersalne i pyszne! Można je jeść na ciepło np. z makaronem lub na zimno do chleba. Zobacz więcej
pesto alla genovese, czyli pesto z bazylii oraz bardziej fantazyjne pesto z bobu i bazylii. Robiłam już pesto z pietruszki, szpinaku itp. i kiedyś na pewno je opublikuję, lecz dziś czas na pesto z Zobacz więcej
, parmezanu, orzechów pinii oraz oliwy z oliwek z dodatkiem czosnku i soli.Jednak czasami można parmezan zastąpić innym twardym serem, np. Grana Padano. Drogie orzeszki pinii zaś można zamienić na Zobacz więcej