30 x 10

2 opakowania ciasta francuskiego 10 ugotowanych młodych ziemniaków 400 gram szynki konserwowej, konserwy lub cokolwiek co lubimy ;) 250 gram sera żółtego sól pieprz Na dnie foremki (u mnie 25 x 34) Zobacz więcej
zdjęcie 30 pudełek po zapałkach obkleiłam papierem ozdobnym i skleiłam ze sobą 2 x 5 pudełek na boki ramki oraz 2 x 10 pudełek na górną i dolną część naszej ramki. Na koniec nakleiłam zdjęcie na Zobacz więcej
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 190 stopni. Smarujemy masłem lub olejem formę o wymiarach 25 x 30 cm. Papier do pieczenia wycinamy na wymiar formy i wykładamy na dno. Mikserem ubijamy jajka ze Zobacz więcej
Pyszne, puszyste ciasto ucierane z wilgotną masą jabłkową oraz kruchą kruszonką. Jest niesamowicie smaczne i szybko się je przygotowuje :) Szarlotka na ucieranym cieście [forma keksowa o wym. 30 cm x Zobacz więcej
Bardzo proste, jesienne ciasto.... L ista zakupów na formę 25 cm x 30 cm: 20 dag masła 20 dag cukru 4 jajka olejek migdałowy do smaku 30 dag mąki 10 dag mielonych orzechów laskowych + 2-4 łyżki do Zobacz więcej
mariolak87
mariolak87 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zakątek Smakosza
Lody Chałwowe

Lody Chałwowe 477

1
ml słodkiej śmietanki 30% 2 x 100 g batony chałwa waniliowa 2 łyżki rumu WYKONANIE: Mleko zagęszczone słodzone zmiksować razem ze schłodzoną śmietanką na lekko puszystą masę przez ok. 3 minuty. Do Zobacz więcej
Składniki. Ciasto-blaszka 25 x 35 cm Ciasto 10 dag drożdży 1 szkl. cukru 1 laska wanilii 4 jajka 1 szkl. oleju 4 szkl. mąki tortowej 3/4 szkl. mleka Budyń 1 budyń waniliowy 1/2 l mleka 2 garście Zobacz więcej
1,5-2 kg kartofli do pieczenia, 3 cebule, 250 g kopru włoskiego, 3 ząbki czosnku, 300 g boczku wędzonego parzonego, chilli, sól, 200 g mozzarelli Kartofle umyć, obrać zalać zimna wodą, dodać sól, Zobacz więcej
ciasto na części (tu ilość zależy do foremek jakie posiadamy i ilości dodatków). Ja użyłam 3 foremek 10 x 30 cm. Do każdego chleba dałam inne dodatki. Odstaw pod przykryciem na 40 minut do Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
pasztet z selera

pasztet z selera 267

2
czosnek, kostki grzybowe, masło, szklankę wody. Zagotować. - gotować przez godzinę. Wystudzić.Do zimnej masy wbić 6 jaj i wsypać bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do keksówki( wymiary 35 x Zobacz więcej
1kg wątroby wieprzowej 30 dag schabu 8-10 cebul 500g smalcu sól Wątrobę pokroić na drobne kawałki (ok 2cm x 2cm), schab jeszcze drobniej (na szpyrki). Cebulę pokroić w talarki. W brytfannie rozpuścić Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Czekoladowe kwadraty

Czekoladowe kwadraty 168

0
z cukrem dodając jajko i cukier waniliowy. Stopniowo dodajemy mąkę, pokrojone morele i czekoladę. Mieszamy (ja zagniotłam jak kruche ciasto). 2. Wałkujemy ciasto na wymiar formy (24 x 24) i Zobacz więcej
1kg wątroby wieprzowej 30 dag schabu 8-10 cebul 500g smalcu sól Wątrobę pokroić na drobne kawałki (ok 2cm x 2cm), schab jeszcze drobniej (na szpyrki). Cebulę pokroić w talarki. W brytfannie rozpuścić Zobacz więcej
Stwierdzam z całym przekonaniem, że cukinia jest genialna. Faszerowana, w leczo, grillowana a na dodatek świetnie się sprawdza w słodkich wypiekach. Lista zakupów na keksówkę o wymiarach 30 cm x 10 Zobacz więcej
Nie za słodki, niskokaloryczny, rewelacyjny na taki ciepły dzień jak dziś. Składniki (na formę o wielkości 24,5 x 10 cm): 370 g jogurtu naturalnego 1 opakowanie galaretki malinowej 300 ml wrzątku 2 Zobacz więcej
. Wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy na prostokąt i wykładamy formę, nakłuwamy widelcem i wkładamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy 10min. Paprykę Zobacz więcej
do lodówki. Partiami rozwałkować ciasto i wycinać kwadraty 5 cm x 5 cm. Na każdy nałożyć łyżeczkę marmolady i złożyć w trójkąt sklejając tylko u góry. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do Zobacz więcej
. Miksuj do uzyskania plastycznej masy 15s/ 10 obr. Masę kokosową uformuj w kształt batoników bounty lub wyłóż sylikonową foremkę 25 x 12 cm. Masę zalej czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Odstaw Zobacz więcej
wym ok 33x22 Szparagi gotujemy ok 10 min w osolonym wrzątku. Ciasto wkładamy do piekarnika na 15 min w temp 180 st .. Śmietanę z jajkami i 2 łyżkami mozzarelli rozbijamy przy pomocy blendera razem z Zobacz więcej
1 łyżeczka skórki z cytryny 1/2 szklanki SoRiso oleju z ryżu o smaku imbiru Dodatkowo: keksówka 30 x 10 Wykonanie: Do miski wlałam jajka, wsypałam cukier i zmiksowałam. Dolałam olej SoRiso o smaku Zobacz więcej