40x40

ZOBACZ TAKŻE:

Tą ozdobną literkę wyhaftowałam za pomocą mojej maszyny.... Moja mama mówi, że kiedy haftuję ręcznie wychodzi ładniej.... Pewnie to taki komplement dla mnie :-) Zobacz więcej
Poszewka na jasia 40x40. Zapinana na zamek z zakładką. 100% bawełna, Polska. Haft ręczny, atłasek.............. Zobacz więcej
Po dwóch dniach jasio jest gotowy :-) Poszewka 40x40 zapinana na zamek :-) Haft ręczny atłaskowy :-) Zobacz więcej
Tym razem zrobiłam szary... Jasio 40x40..Haft ręczny...Muliną Ariadna :-) Zapinany na zamek.. Zobacz więcej
Haft zarezerwowany był dla domu panującego..W 1769 roku Szkot James Watt skonstruował pierwszą maszynę parową. W krótkim czasie pojawiły się maszyny zdolne prząść nici i tkać szybciej niż ludzie A u Zobacz więcej
ułożyć ciasto na blasze (40x20) Drugą połowę rozwałkować na szer ok. 40x40 cm. Całość wysmarować dokładnie budyniem, rozprowadzić równomiernie. Na budyniu rozsmarować przetarte jagody. Ciasto zwinąć Zobacz więcej
kant siedzenia krzesła. Od tej pory maszyna na strychu w zapomnieniu czekała aż o niej sobie przypomnę. I jak usiadłam tak naszyłam kilka poszewek na jaśki 40x40. W tym poście zostawiam Wam z motywem Zobacz więcej
: Czekoladę rozpuścić z Kasią w kąpieli wodnej. Następnie do masy dosypać cukier i wymieszać. Dodać cukier waniliowy i jaja, a na końcu mąkę i sól. Dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do formy (40x40 Zobacz więcej
Apetyt Smaku
Apetyt Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyt Smaku
Orzechowiec

Orzechowiec 218

0
, śmietankowego Wszystkie składniki wsypać do miski i zagnieść na jednolite, elastyczne, gładkie ciasto. Podsypując mąką rozwałkować ciasto na 2 kwadraty 40x40 cm. Rozprowadzić równomiernie nadzienie Zobacz więcej
na 180 stopni. Blachę o wymiarach 40x40 smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy z zamrażarki większą część ciasta i ścieramy na tarce na dno formy, lekko przyklepując ciasto. Zobacz więcej
Podane składniki są na duża blachę, taką jaka jest załączana do każdego piekarnika ok. 40x40 cm - wystarczy dla 5 osób. Ciasto wychodzi średnio grube i zawsze jest bardzo pulchne i chrupiące. Ciasto: Zobacz więcej
zauberi
zauberi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Niebieska Pistacja
Warkocz z nutellą

Warkocz z nutellą 82

0
. Dodajemy masło, formujemy ciasto w kulę, wkładamy do wysypanej mąką miski, odstawiamy (miseczkę przykrywamy ściereczką) w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny. Ciasto krótko wyrabiamy, wałkujemy na Zobacz więcej
palineczka88
palineczka88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pelusiowa Kuchnia
Domowa pizza

Domowa pizza 70

3
na blaszkę piekarnikową u mnie 40x40 (ja wyłożyłam ją papierem do pieczenia dla pewności żeby pizza nie przywarła). Możemy ciasto rozwałkować lub tak jak ja ponaciągać rękoma. Nagrzewamy piekarnik na Zobacz więcej
dag pieczarek -3 łyżki majonezu -2 łyżki oliwy -sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: 1. Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, dodajemy rozbełtane jajka i majonez. Wszystko dokładnie Zobacz więcej
do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie wałkujemy na oprószonym mąką blacie na prostokąt o wymiarach 40x40 cm. Farsz: Rozwałkowane ciasto smarujemy keczupem, obsypujemy oregano. Kolejno układamy Zobacz więcej
) i włożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Drugą (większą) część ciasta rozwałkować na kwadrat o wymiarach 40x40. Przygotowany kwadrat posmarować nadzieniem (budyniem) i zwinąć jak roladę. Zobacz więcej
krótko i na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowałam na kwadrat o bokach 40x40 cm. Ciasto posmarowałam masłem z czosnkiem, posypałam ziołami, suszonymi pomidorami i około 2/3 parmezanu. Placek Zobacz więcej
się ciasta do stolnicy. Przenieść placek do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Resztę ciasta rozwałkować na prostokąt o rozmiarze ok. 40x40 cm, wysmarować serkiem i posypać równomiernie malinami. Zobacz więcej
Apetyt Smaku
Apetyt Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyt Smaku
Croissant

Croissant 287

0
aby rozpłaszczyć masło do formy mniej więcej kwadratu o boku 20 cm. Kiedy uda nam się osiągnąć pożądany kształt włożyć masło na chwilę do lodówki. Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować na kwadrat o Zobacz więcej
2 łyżki oliwy 3-4 łyżki płatków migdałów Przygotowanie: mięso umyć, osuszyć, każdą pierś przekroić wzdłuż całość ułożyć na folii spożywczej w kwadrat i rozbić na płaskie kotlety, które razem mają Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: