600 ml octu

Chłodnik na bazie rukoli i maślanki z dodatkiem ogórka, doprawiony miodem, czosnkiem i sokiem z cytryny. Chłodnik ogórkowy z rukolą jest pełen witamin, dobrze smakuje i chłodzi podany w upalne dni, Zobacz więcej
soli 12 łyżek cukru 500-600 ml octu ( zależy jak kto woli, ja daję 500) Zagotować wodę z cukrem i solą a następnie dodać ocet. Wystudzić. Ogórki umyć i poukładać ciasno w słojach, dodać przyprawy, Zobacz więcej
Padre
Padre Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PIEKIELNE SMAKI
Marynowane orzechy

Marynowane orzechy 262

0
, zalewamy i przygotowujemy miksturę: gotujemy ocet (600 ml) z przyprawami: - laski cynamonu - goździki (odrobinę) - kolorowy pieprz (też nie dużo) Studzimy i jeszcze ciepłym zalewamy nasze orzechy No Zobacz więcej
i pomidorach Składniki: 600 g filetów śledziowych4 cebule1 mały koncentratpomidorowy75 ml octu winnego3 łyżki mioduolej Przygotowanie: Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na oleju. Dodajemy koncentrat Zobacz więcej
Składniki: 10 ząbków czosnku 6 grubszych ogórków 6 marchewek 4 ostre papryczki 5 małych cukinii Zalewa: 300 ml octu 600 ml wody 6 łyżeczek soli 1 łyżeczka nasion kopru 2 łyżeczki gorczycy 1 łyżeczka Zobacz więcej
Składniki: 10 ząbków czosnku 6 grubszych ogórków 6 marchewek 4 ostre papryczki 5 małych cukinii Zalewa: 300 ml octu 600 ml wody 6 łyżeczek soli 1 łyżeczka nasion kopru 2 łyżeczki gorczycy 1 łyżeczka Zobacz więcej
Składniki: 10 ząbków czosnku 6 grubszych ogórków 6 marchewek 4 ostre papryczki 5 małych cukinii Zalewa: 300 ml octu 600 ml wody 6 łyżeczek soli 1 łyżeczka nasion kopru 2 łyżeczki gorczycy 1 łyżeczka Zobacz więcej
Składniki: 10 ząbków czosnku 6 grubszych ogórków 6 marchewek 4 ostre papryczki 5 małych cukinii Zalewa: 300 ml octu 600 ml wody 6 łyżeczek soli 1 łyżeczka nasion kopru 2 łyżeczki gorczycy 1 łyżeczka Zobacz więcej
Bardzo syte i smaczne danie. Składniki 4 sznycle wieprzowe 1 jajko 100 ml jasnego piwa 30 g startego sera edam mąka sól olej do smażenia Sałatka: 2 łodygi selera naciowego 600 g ziemniaków 2 marchewki Zobacz więcej
fot. Marcin Kiełbiewski na 4 porcje 600-700 g bobu niełuskanego 3 ząbki czosnku, obrane dorodna gałązka lubczyku lub naci młodego selera garść świeżych listków mięty 50-70 g sera pecorino w kawałku Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Botwinka

Botwinka 72

0
Sezonowa zupa ,na którą z wytęsknieniem wyczekuję przez cały rok. Składniki 2 pęczki młodej botwinki (duże) 2 małe buraki litr bulionu warzywno-wołowego + 600 ml wody 150 ml śmietany duży pęczek Zobacz więcej
Mięso kurczaka lubi większość. W sosie słodko-kwaśnym smakuje wybornie. Składniki 1 kg udek kurczaka 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka granulowanej cebuli 2 łyżeczki Zobacz więcej
Sałatka z kalafiora i papryki w sosie pomidorowym. W niedużej ilości, w sam raz tyle, aby spróbować czy przypadnie nam do gustu. Z tej porcji otrzymałam zaledwie 4 słoiki o pojemności ok. 600 ml. 2 Zobacz więcej
Późna wiosna jak i lato kojarzy mi się z mizerią. Jest kilka wersji mizerii, u mnie natomiast od wieków podaje się właśnie w takiej postaci do picia jako chłodnik. Szybki i prosty dodatek do domowych Zobacz więcej
. Ogórki, paprykę oraz cebulę wkładamy do słoików. Zalewamy je gorącą zalewą. składniki na zalewę: sok, który puściły ogórki 375 ml wody 300 ml octu 330 g cukru 1 czubata łyżka curry wykonanie: Zobacz więcej
jola91
jola91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zawsze smacznie...
Pieczarki marynowane

Pieczarki marynowane 55

0
Pieczarki marynowane często wykorzystuje się do różnych sałatek, ale również podaje się je jako dodatek do obiadu, dlaczego więc nie przygotować by ich samemu? Składniki: 1 kg drobnych pieczarek 1 Zobacz więcej
jola91
jola91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zawsze smacznie...
Pieczarki marynowane

Pieczarki marynowane 49

1
Pieczarki marynowane często wykorzystuje się do różnych sałatek, ale również podaje się je jako dodatek do obiadu, dlaczego więc nie przygotować by ich samemu? Składniki: 1 kg drobnych pieczarek 1 Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
Rolmopsy z jabłkami

Rolmopsy z jabłkami 267

0
Od jakiegoś czasu w naszej diecie dominują ryby. Spożywamy je niemal każdego dnia. Za kilka dni przyrządzę zapewne jakieś soczyste udka, jednak póki co, zapraszam na aromatyczne i przepyszne śledziki. Zobacz więcej
Ostatnio całkiem często przygotowuję risotto. Tym razem było kremowe, lekko kwaskowate i pachnące owcami leśnymi za sprawą polewy na bazie octu balsamicznego z dodatkiem leśnych smakołyków. Risotto Zobacz więcej
Pani A
Pani A Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taka Karma!
Marynowane pomidory

Marynowane pomidory 2411

1
kolorowego pieprzu 200 ml octu jabłkowego 400 ml cukru 600 ml wody 2 łyżeczki soli Pomidory myjemy i nakłuwamy ostrym nożem. Gotujemy zalewę z : octu, wody, cukru i soli. Czosnek kroimy w plasterki. Zobacz więcej