, a także poppingu (tzw. amarantus ekspandowany). ten ostatni możemy zrobić sami

olejem kokosowym) 3-4 łyżki karobu 6 łyżek melasy z chleba świętojańskiego ok. 65-70 g amarantusa ekspandowanego tzw. poppingu Masło, karob i melasę umieścić w rondelku i podgrzewać mieszając aż Zobacz więcej
Di gotuje
Di gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Di gotuje
Amarantuski z kokosem

Amarantuski z kokosem 238

3
Ciasteczka są pyszne i delikatnie chrupiące. Idealnie nadają się na zdrową przekąskę, która posiada wartościowe składniki odżywcze. Możecie do nich dodać swoje ulubione bakalie, czy dosłodzić według Zobacz więcej
z przeznaczeniem na kulki które obtoczyłam również w ekspandowanym ziarnie amarantusa (tzw. poppingu), sezamie oraz drobno pokrojonych orzechach włoskich. Powstała ciekawa ( i zdrowa J) przekąska na Zobacz więcej
Obiecywałam Wam kilka dni temu, że nasza wspólna przygoda z amarantusem tak szybko się nie skończy i że pokażę Wam jeszcze wiele łatwych, zdrowych i pysznych przepisów. Dlatego też dziś po raz Zobacz więcej
. Warto dodać, że zawiera białko bardziej wartościowe niż sojowe, przez co jest polecany szczególnie wegetarianom. Jak widać amarantus ma wiele zalet i z powodzeniem można mu przyznać tytuł super Zobacz więcej
orschi.zar
orschi.zar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Chochla
Amarantus ze śliwkami

Amarantus ze śliwkami 100

0
tego zboża gotuje się przez ok. 15 min. w osolonym wrzątku (na pół szklanki nasion, 1/5 szklanki wody). Mają lekko orzechowy smak, świetnie pasują do sosów, zapiekanek oraz sałatek. Nie zawierają Zobacz więcej
dostać pod postacią tzw. poppingu (amarantus ekspandowany), mąki i nasion. Czyste nasiona ugotowane w osolonej wodzie mają lekko gorzkawy smak, który nie jest tak wyczuwalny w poppingu. Pewnie Zobacz więcej
wojownikom indiańskim w celu zapewnienia dostatecznej ilości sił. Coraz częściej amarantus uprawiany jest w Polsce, proszę zapoznać się, ze zdjęciem z okolicznej uprawy tej cennej rośliny. My Zobacz więcej
jest bezpieczny dla osób cierpiących na celiakię i alergików. Samo zdrowie! W sklepach możemy go znaleźć pod postacią mąki, ziarna, płatków, a także poppingu (tzw. amarantus ekspandowany). Ten Zobacz więcej