aby kurki nie były gorzkie

Jest kilka sposobów na to, by kasza jaglana nie być gorzka po ugotowaniu. Gdy gotowałam ją po raz pierwszy to nawet nie wiedziałam, że muszę z nią coś zrobić, więc wlałam wodę do garnka i ugotowałam Zobacz więcej
Nasze naleśniki będą smaczniejsze i bardziej aromatyczne, jeśli do ciasta naleśnikowego dodamy trochę cukru waniliowego, najlepiej takiego z naturalną wanilią. Cukier z naturalną wanilią możemy Zobacz więcej
Dziś miał pojawić się właściwie przepis na danie wytrawne, ale przecież jest dzień dziecka. Musi być więc słodko! Oczywiscie są dzieci, które nie lubią smaku słodkiego, ale upodobanie do niego jest Zobacz więcej
Choroby tarczycy - dlaczego samo TSH nie wystarcza? | Paleo od kuchni Skip to content O nas Śniadanie Obiad Kolacja Deser Artykuły Detoks cukrowy 2016 Forum Szukaj: Paleo od kuchni Staramy się znaleźć Zobacz więcej
Najlepszy deser dla dzieci to zdrowy koktajl zrobiony tak, aby nie można było mu się oprzeć Czytaj więcej » Zobacz więcej
Zapraszam dziś na pierwszy z dwóch zaplanowanych przepisów na przemycenie młodego jęczmienia!! Jakiś czas temu pisałam o zdrowych produktach, których nie jestem w stanie przełknąćJze względu na ich Zobacz więcej
Metoda małych kroków, której hołduję, zakłada, że aby pewne zmiany mogły na dobre zadomowić się w naszych głowach i czynach, powinny być stopniowe i metodyczne. Dziś więc trochę o logistyce i Zobacz więcej
Młode pędy sosny Jeśli zbierasz, kroisz pędy sosny lub innych drzew iglastych np. na syrop lub nalewkę i nie chcesz, aby Twoje ręce były oblepione żywicą , to przed przystąpieniem do pracy z pędami Zobacz więcej
Proszę! Oto 5 najważniejszych zasadalbo lepiej brzmi pro tipów aby robić lepsze zdjęcia. na instagramie i nie tylko. Zdjęcia jedzenia rządzą. Oglądamy je codziennie. Na instagramie miliony osób wrzuca Zobacz więcej
Problem tłustych muffinek spotkał mnie kilka razy. Papilotka (papierek) cały przesiąknięty tłuszczem, a czasem wręcz ociekający. Jak sobie poradzić z tym problemem, albo przynajmniej trochę go Zobacz więcej
Kucharzyca
Kucharzyca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kucharzyca
Śliwka w gorzkiej czekoladzie

Śliwka w gorzkiej czekoladzie 50

Z okazji rozpoczęcia roku szkolnego. I na chandrę w pochmurny, mokry dzień. Wilgotne, cudowne, pachnące czekoladą ciasto ze śliwkami. Śliwka w gorzkiej czekoladzie DanieCiasto KuchniaSłodkości Zobacz więcej
Ostatnio dostaję od Was wiele zapytań w zakresie różnych kulinarnych kwestii np. mrożenie owoców/warzyw, czy można mrozić puree z owoców albo jak przygotować domowe mieszanki przypraw. Zagadnienia te Zobacz więcej
Brukselka Moim zdaniem jedno z niedocenionych warzyw. Jednym z powodów dlaczego, jest sposób jej przygotowania. Zazwyczaj smakuje nam gorzko, a to nie odpowiada każdemu. Nie rezygnujmy z tak Zobacz więcej
Aby nasze krokiety były gorące w środku a panierka nam się nie przypaliła podczas ich smażenia należy postępować w następujący sposób : Na patelnię wlewamy trochę tłuszczu i kładziemy ją na ogień. Zobacz więcej
Błonnik - wszystko co powinniście o nim wiedzieć aby żyć zdrowo o mnie kontakt i współpraca Toggle navigation Blog o zdrowiu i zdrowym żywieniu oraz szybkim gotowaniu Home Zdrowie Uroda Fit Przepisy Zobacz więcej
Składniki – porcja dla 2 osób: 500 gram truskawek z szypułkami, 100 gram gorzkiej czekolady, łyżka masła. Krok 1 Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Krok 2 Truskawki myjemy i dokładnie Zobacz więcej
cebula Cebula – tak to zdecydowanie ” naturalny wyciskacz łez” dużo skuteczniejszy od brazylijskich seriali Niemal każdego dnia , podczas krojenia tegoż bardzo zdrowego warzywa, musimy pamiętać o Zobacz więcej
Wiele przyrządzanych potraw wymaga smażenia lub obsmażenia wstępnego. I nie było by tego tematu gdyby nie fakt , że podczas tej czynności tłuszcz pryska po całej kuchni. No właśnie! Jest to efekt Zobacz więcej
gotowane warzywa Bardzo lubię warzywa. Mają dużo witamin ważnych dla naszego zdrowia. Nie które z nich podaję ugotowane . Bardzo często zajadamy się sałatką z marchwi i zielonego groszku . Jest Zobacz więcej
Parówki czy kiełbasa przygotowywana na gorąco nie popęka nam, jeżeli nalejemy zimnej wody do rondelka, włożymy do niej parówki lub kiełbasę i postawimy na ogień. Gdy woda prawie już zaczyna wrzeć, Zobacz więcej