aczma

ZOBACZ TAKŻE:

Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Aczma

Aczma 241

0
Aczma to nic innego jak gruzińska odmiana lasagne, popularna zwłaszcza w rejonie Adżarii. To prawdziwy raj dla podniebienia seromaniaków – między warstwami makaronowego ciasta znajduje się tylko i Zobacz więcej
ENGLISH VERSION Pierwsza, najważniejsza uwaga na samym wstępie: Jeśli zdecydujecie się przygotować aczmę, to zacznijcie dzień wcześniej, albo z samego rana . My oczywiście nie doczytaliśmy przepisu do Zobacz więcej
w oleju rozciagalam je rekoma na kwadraty. Robiac açme dodawalam do srodka odrobine tartego sera tulum i klasik ( w Polsce mozecie zmieszac fete z zoltym serem). Zwijamy ciasto i formujemy obwarzanek Zobacz więcej
nadzieniem autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Lobio autorka: Mirabelka | blog: Mirabelkowy blog Chaczapuri adżarskie autorka: Mirabelka | blog: Mirabelkowy blog Gruzińskie ciasto Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Gruzja :)

Gruzja :) 146

1
). Sposób jedzenia chinkali jest dość nietypowy: należy chwycić za czubek pieroga, odwrócić go do góry nogami, nadgryźć, wypić znajdujący się w środku rosół i dopiero potem zjeść resztę. Innymi Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Kuchnia gruzińska

Kuchnia gruzińska 433

1
aczma. Nie sposób się oprzeć wrażeniu, że aczma to taka lasagne po gruzińsku. Płaty domowego makaronu przekładane są słonym serem – danie jest wyjątkowo sycące. Aczma - gruzińska wersja lasagne Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: