adana kebab

Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Adana kebab

Adana kebab 622

0
Wciąż jeszcze żyję Turcją. Tyle widziałam i tyle próbowałam, że teraz dzielę się z domownikami tym co przywiozłam. Adana Kebab jest potrawą mięsną. Od zwykłego kotleta różni ją to że mięso musi być Zobacz więcej
Zielaczek
Zielaczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
http://zielakowo.pl/
Adana kebab

Adana kebab 236

0
Kupiłam chudą wołowinkę z nadzieją na zrobienie sosu do makaronu. Jednak w międzyczasie dopadł mnie rotawirus, więc jedzenie niestety odpada. Poprosiłam Męża, aby wybrał sobie jakiś przepis z książki Zobacz więcej
RainDrop
RainDrop Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Passionfruit
Adana kebab

Adana kebab 474

0
Adana to miasto w południowej Turcji,piąte pod względem wielkości, ważny ośrodek przemysłowo handlowy. Oprócz zabytków znane jest również z kebabu - potrawy zarejestrowanej w 2005 roku jako Chronione Zobacz więcej
boregi
boregi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Licencja na gotowanie
Kebab Adana

Kebab Adana 351

0
ENGLISH VERSION Od powrotu z Turcji Konrad planował zrobić samodzielnie kebab Adana i wreszcie wprowadził słowa w czyn. I muszę powiedzieć, że o ile w Turcji jakoś się kebabami nie zachwycałam i z Zobacz więcej
Proponuję dziś przepis na Adana kebab. Nie czuję się autorytetem w dziedzinie kuchni tureckiej, ale ją lubię. Z kolei o moich wrażenich z konsumpcji kebabu kilka słów napiszę na końcu.Adana kebab Zobacz więcej
Mielone a la Kebab Adana na plackach tortilli Inspiracją do przygotowania potrawy był tytułowy Kebab Adana. Czas przygotowania: ok. 40 min Składniki: mięso Zobacz więcej
Turecki kebab - Adana Kebab Podczas mojej ostatniej tureckiej wyprawy zasmakowałem w tureckim kebabie. Ale nie chodzi mi tutaj o klasyczny "polski kebab" ścinany z wielkiej beli. Moje kubki smakowe Zobacz więcej
Kuchnia świata :D Już niedługo jedziemy na wakacje... Adana Kebab z kaszą pszenną Pilavlik Bulgur, ... w Polskim wydaniu :D SKŁADNIKI 0,5 kg mięsa mielonego (najlepiej baraniny, ale może być też Zobacz więcej
Jeśli wydawało Wam się, że o kebabie wiecie już wszystko, to chyba byliście w błędzie. Szkoda, że znamy tylko kebab w bułce, kebab z pitą, kebab-zestaw na talerzu. A gdzie miejsce na prawdziwy prosto Zobacz więcej
Będę się upierał, że Turcja jest ojczyzną najlepszego fast-foodu świata, choć pewnie wiele innych miejsc świata, od Lizbony po Bangkok, mogłoby konkurować o to miano. Podstawowe skojarzenie kulinarne Zobacz więcej
kulinarnawyspa
kulinarnawyspa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna Wyspa
Adana kebab

Adana kebab 157

1
Aromatyczny kebab z mielonej jagnięciny, zawinięty z lawasz z dodatkiem sosu czosnkowo-ziołowego i warzyw. Zobacz więcej
stacji paliw. Przystępne ceny i przemiła obsługa to niewątpliwy atut tejrestauracji nie wspominając o przepysznym jedzeniu na długo pozostawiającym smak Turcji we wspomnieniach. Zamówione dania: Zobacz więcej
Jak to się dzieje, ze wszystko, co przygotujemy na grillu smakuje dużo lepiej?Po grillowanym ananasie pora na brzoskwinie, słodkie i soczyste. Możemy podać je z jogurtem greckim, ktory podkresli ich Zobacz więcej
Dzięki uprzejmości autorki bloga Filozofia Smaku wpadła mi w ręce książka "Kulinarny Kaukaz". Po pierwszym obejrzeniu stwierdziłam że kuchnia ta jest mi dobrze znana. Dlaczego? Tu powinien nastąpić Zobacz więcej
aziem2121
aziem2121 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Git Mallina
Barnina w Efezie

Barnina w Efezie 71

0
z bułeczką - klasyczny całkiem spora porcja w cenie 15 PLN. W naszym zestawie dla dwójki znalazło się między innymi : Kuzu sis - grillowany szaszłyk barani Kofte lawasz - grillowane mielone mięso Zobacz więcej
Tost z chlebem pide Nim podam kolejne menu chciałabym opisać naszą wczorajszą kolację iftarową na mieście. Mąż umówił się ze znajomymi w jednej z lepszych kebabowni w dzielnicy. Urfa Sofrasi taką Zobacz więcej
kebabów. W prawdziwych tureckich kebabach nie ma nawet połowy tej ilości baraniny czy kurczaka co w naszym przeciętnym "na cienkim, na ostro". Nie oznacza to oczywiście, że są gorsze. To by było Zobacz więcej
od kebabów. Uwaga - to było moje, i chyba nie tylko moje, największe rozczarowanie. Z jagnięciny kebaba w małych budkach nie znajdziesz, a przynajmniej ja nie znalazłam. Za to pełno mięsa wołowego i Zobacz więcej
, coś na kształt weki (jeśli nie jesteś z Małopolski, już tłumaczę: weka to nie słoik, tylko to, co niesłusznie nazywacie bułką paryską;) ). Jeśli serwujesz w chlebie - nie zapomnij wyjąć patyczka ;) Zobacz więcej
of ghee Method: Köfte In a large bowl, mix together the mince, onions, garlic, sumac, paprika, garam masala and salt. Heat the coal over an open flame until red hot. Make a hole in the mound of Zobacz więcej