adiraja

ZOBACZ TAKŻE:

Zupa ta jest modyfikacją przepisu z książki Kuchnia Kryszny autorstwaDasa Adiraja. W oryginalnym przepisie użyty został groch (tur dal), tutaj zastąpiłam go czerwoną soczewicą dzięki czemu Zobacz więcej
Wspaniała przekąska nie tylko dla męża do piwka ;) Rozpływają się w ustach, są kruche w środku. Przepis inspirowany książką „Kuchnia Kryszny indyjskie potrawy wegetariańskie” aut. Adiraja dasa ciasto Zobacz więcej
Przepis zainspirowany recepturą pochodzącą z książki "Kuchnia Kryszny" Adiraja Dasa, którą od dłuższego czasu magluję w kuchni na okrągło. Książka jest rewelacyjna. Jeśli ktoś nie miał jej jeszcze w Zobacz więcej
Kolejny przepis który mnie zauroczył z książkiAdiraja Dasa „KUCHNIA KRYSZNY indyjskie potrawy wegetariańskie”. Pyszne, ale to baaaaaaardzo pyszne placuszki ! Koniecznie musicie wypróbować :) Zobacz więcej
Przepis zainspirowany recepturą pochodzącą z książki "Kuchnia Kryszny" Adiraja Dasa, którą od dłuższego czasu magluję w kuchni na okrągło. Książka jest rewelacyjna. Jeśli ktoś nie miał jej jeszcze w Zobacz więcej
Już po urlopie, czas zabrać się za nowe wpisy :) Z wakacji wróciłam z książkąAdiraja Dasa „KUCHNIA KRYSZNY indyjskie potrawy wegetariańskie” - dlaczego? Kosztowała 5 złotych, a kuchnia indyjska zawsze Zobacz więcej
garnku zagotować wodę z rodzynkami, jabłkami i przyprawami. Do prażonej kaszy wlewać powili gorący płyn cały czas mieszając. Uwaga, będzie pryskać! Gotować chwilę na małym ogniu, cały czas mieszając, Zobacz więcej
Jakiś czas temu wypróbowałam nietypowe połączenie kurczaka z ananasem i brzoskwinią. Dla uatrakcyjnienia tego tercetu wykorzystałam zestawienie przypraw z książki Adiraja dasa Kuchnia Kryszny. Potrawa Zobacz więcej
Dzisiejsza potrawa powstała pod wpływem inspiracji z książki Adiraja Dasa „Kuchnia Kryszny – Indyjskie potrawy wegetariańskie”. Zatęskniliśmy za Indiami i smakiem paniru, więc na niedzielny obiad Zobacz więcej
Kryszny" (autor:Adiraja Dasa). Na końcu wpisu znajdzie się też i ta receptura :) Pomidorowy dahl z soczewicy Składniki: 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła lub oleju 1 łyżeczka garam Zobacz więcej
Mama kupiła mleczko kokosowe w puszce i pozwoliła mi je jakoś wykorzystać. Aby znaleźć inspirację sięgnęłam do książki kucharskiej „Kuchnia Kryszny. Indyjskie potrawy wegetariańskie” autorstwa Adiraja Zobacz więcej
, e jest to chyba jedyne danie w przypadku, ktrego uycie natki pietruszki zamiast kolendry nie bdzie profanacj, bo zarwno z kolendr jak i natk zupa smakuje wietnie. Na podstawie "Kuchnia Kryszny" Zobacz więcej
ślifka
ślifka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zielonaslifka.blogspot.com
Masala Dosza

Masala Dosza 176

0
ot i stało się. zrobiłam danie wg przepisu. z KUCHNI KRYSZNY Adiraja dasa bo okrutnie zaintrygował mnie pomysł zrobienia naleśników z surowego ryżu i dalu w dodatku założyłam , że może mi się nie Zobacz więcej
i hinduskiego. Zapraszam na Alu Kofta! ALU KOFTA (przepis pochodzi z wspaniałej książki "Kuchnia Kriszny" Adiraja Dasa) Kofty: 5 surowych ziemniaków startych na grubej tarce pół kalafiora startego na Zobacz więcej
ginger&honey
ginger&honey Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ginger&honey
Pakora

Pakora 348

0
Uwielbiam to danie za to, że stanowi doskonałą przystawkę/side dish do orientalnego posiłku, jak również przepyszną przekąskę do piwa, czy na przyjęcie. Podana tutaj mieszanka przypraw jest Zobacz więcej
Na to danie składają się z dwa fantastyczne przepisy pochodzące z różnych źródeł. Cytrynowy ryż kocham nad życie i mogę jeść łyżkami o każdej porze dnia, na ciepło i na zimno. Przygotowuję go od lat, Zobacz więcej
z książki Kuchnia Kryszny Adiraja dasa z małymi modyfikacjami dla 4 osób Składniki: 200 gr fasolki mung (ja z braku użyłam czerwonej soczewicy) 1,9 l wody ok. 1-1,5 łyżeczki soli 3 liście laurowe 1 Zobacz więcej
Adiraja dasa (s.85) robi się w sposób następujący: 2,3 l mleka należy zagotować i następnie schłodzić do temp. ok. 45 stopni (można to sprawdzić zanurzając do mleka mały palec; jeżeli utrzymamy go Zobacz więcej
thiessa
thiessa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Podróże kulinarne
Sukta

Sukta 281

0
Autor: thiessa @ 6:54am, Wtorek 18 Padziernik 2011. rdo: "Kuchnia Kryszny" Adiraja Dasa Jakie pi lat temu przywiozam z Azji gorzkiego melona (przepkla ogrkowata, balsamka ogrkowata) z przeznaczeniem Zobacz więcej
spaceage
spaceage Obserwuj blogaObserwujesz bloga
więcejyofu!
Kremowa zupa warzywna

Kremowa zupa warzywna 96

0
Z nowym rokiem z nową książką (nie szkodzi, że w rzeczywistości zdjęcia pochodzą sprzed ponad roku). Nie będzie to niestety wpis optymistyczny, pozytywny czy też budujący. Sprawa dotyczy książki „ Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: