Przepis na adjika

Powiązane przepisy:

Jakiśczas temu zrobiłam do słoików adżikę. Jest to pasta z dodatkiem ostrej papryczki znana w kuchnia gruzińskiej, rosyjskiej i tureckiej. Byłam ciekawa, jak smakuje i postanowiłam coś z niej zrobić. Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Adżika

Adżika 4489

Adżika - pikantna pasta pomidorowa Pasta świetnie nadaje się do mięs, ryb, zapiekanego pieczywa, podawanych zarówno na zimno jak i na gorąco. Składniki: - 1 kg cebuli, - 1 kg jabłek, - 1 kg marchwi, Zobacz więcej
Sos adżika miałam swój, przepis jest na moim blogu, ale możecie użyć gotowego kupionego w sklepie. Mięso doprawić solą i pieprzem, posmarować sosem ażdżika i odstawić na dwie godziny do lodówki. Na Zobacz więcej
Kuchnia sentymentalna
Kuchnia sentymentalna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia sentymentalna
Adżyka

Adżyka 381

Adżyka Ciotka mojego szwagra mieszka nad Bajkałem, stamtąd przywiozła kiedyś przepis na adżykę. Robimy ją co roku. Nie wiem ile modyfikacji przepis przeżył przez lata :) Najbardziej smakuje mi z Zobacz więcej
mlecznakrowa
mlecznakrowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mleczna Krowa
Muhammara

Muhammara 174

Muhammara Jak już pewnie zauważyliście uwielbiamy bliskowschodnią kuchnię. Wszystkie sosy, dipy, przekąski czy sałatki z tamtego regionu są bliskie naszemu sercu. Niektóre z nich modyfikujemy na nasze Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Adżika sos z papryki, pikantny

Adżika sos z papryki, pikantny 2085

Adżika dodatek kulinarny wywodzący się z kuchni kaukaskiej i popularny w Gruzji, Turcji oraz Rosji. Jest to pasta z czerwonej papryki z dodatkiem soli,czosnku ziół oraz orzecha włoskiego. Adżika ma Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Ormiańska Adżika

Ormiańska Adżika 2731

Przepis ten mam od szwagierki Małgosi, a ona od rodowitej ormianki. Zrobiłam go dzisiaj, jest pyszny, bardzo mi ten smak pasuje i smakuje. Mam już na moim blogu sos Adżika i też był dobry. Używam go Zobacz więcej
Prosta ale smaczna przekąska z pieczarek, kaszy jaglanej i Adżiki. Jakiś czas temu pisałam Wam o fajnej przyprawie rodem z Kaukazu – Adżice. Jest aromatyczna ( ma sporo ziół) i pikantna i świetnie Zobacz więcej
Brenia
Brenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Surowa, czerwona adżika

Surowa, czerwona adżika 338

Adżikę w wersji zielonej przedstawiałam Wam już wcześniej na blogu. Takie specjalności robi mój kolega, który i tym razem zrobił i podsunął pomysł na surową, czerwoną adżikę. Na terenach byłego ZSRR Zobacz więcej
OSa
OSa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smacznie i zdrowo
the best ever ADŻIKA PAPRYKOWA

the best ever ADŻIKA PAPRYKOWA 2294

Gruzińska pasa/sos z papryki, od której można się uzależnić (to właśnie mój przypadek:). Od kiedy spróbowałam jej w zeszłym roku, robiłam już kilka wersji i ta poniżej to jedna z najlepszych. Bardzo, Zobacz więcej
Przepis na grillowaną kukurydzę chciałam dodać już od jakiegoś czasu. Dlaczego? Ano dlatego, że przyzwyczajeni jesteśmy do tzw. kukurydzy z wody, ta grillowana gotowania nie wymaga, a jest przepyszna! Zobacz więcej
Sałatka z ogórków kiszonych i adżiki | Szybko Tanio Smacznie Strona główna Przepisy Bez glutenu Bez laktozy Desery Dla dzieci Inne Kuchnia wegańska Makarony i pierogi Mięso Napoje Pieczywo Przekąski Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to coś wyjątkowego dla miłośników pikantnych i aromatycznych przypraw. Przepis jest od Kolegi, który też lubi gotować i sam przygotowuje takie dobre przysmaki. Ja dodałam adżikę Zobacz więcej
Szparagi, najpewniejszy zwiastun wiosny. Moje ulubione to tezielone, koniecznie najcieńsze. Takie, które można chrupać nawet na surowo. Niewiele im trzeba. Wystarczy odrobina dobrej oliwy i szczypta Zobacz więcej
Gruzja jest od dawna moim wymarzonym celem podróży. Nie tylko turystycznym (te krajobrazy – widzieliście? Cudo!), ale i kulinarnym. Rety, jakie ta kuchnia oferuje pyszności! Do adżiki przymierzałam Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Mój ulubiony sos adżika

Mój ulubiony sos adżika 1123

Adżika dosłownie z języka abchaskiego oznacza sól i jest to kulinarny dodatek w formie czerwonego sosu głownie do mięs. Adżika wywodzi się z kuchni kaukaskiej i jest bardzo popularna w byłych Zobacz więcej
adżika to ostra pasta z czerwonejpaprykiz dodatkiem soli,czosnku, przypraw (m.in. zchmeli-suneli) oraz orzechów włoskich. w oryginale w jej składnie wchodząpomidory, ale nie spotkałam jeszcze Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ShabbyEat
Abchaska adżyka (adżika)

Abchaska adżyka (adżika) 2311

Oto pierwsza porcja wschodnich przepisów – adżyka. Pasta pochodząca z Gruzji, znana również w Rosji i innych krajach wschodnich. W każdym regionie proponowana w różnych wersjach. Ten przepis zdobyłam Zobacz więcej
Włosi mają swoje pesto, Gruzini swoją adżikę. To uniwersalny sos, który nadaje się do mięs, marynat, jako baza do zupy charczo. Tylko jedna uwaga - jest cholernie ostry - w sumie to zmielone ostre Zobacz więcej
JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
w mojej kuchni
ADŹIKA

ADŹIKA 336

ADŹIKA.......SKŁADNIKI 5KG pomidorów,-----3KG papryki czerwonej bez pestek-----1 KG kwaśnych jabłek ----- 1KG marchewki obranej ---20 DEKOczosnku obranego,------60 DEKO chilli z pestkami-tak to nie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: