adżabsandali

ZOBACZ TAKŻE:

Adżabsandali to gruzińskie danie warzywne, którego podstawą są bakłażany i pomidory. Przepis, który dziś prezentuję, pochodzi z książki "Tradycyjna kuchnia gruzińska" autorstwa Jeleny Kiładze. W Zobacz więcej
nas z rana (a chwilę wcześniej jego składniki rosły jeszcze w ogródku i pomagałam jej zrywać/zbierać) nazywa się adżabsandali. Potrzebne: - 2 średniej wielkości cebule - 400-500 gram ziemniaków - 1 Zobacz więcej
miałam ochotę od dawna... chaczapuri z kurczakiem i zapiekanym serem gruzińskim Sulguni... nie zawiodłam się. placek był genialny... chrupiący na brzegach, mięciutki w środku... chętnie zjem jeszcze Zobacz więcej
autorka: nutrija | blog: Taka babska próba Wariacja na temat gruzińskiej zupy bozbasz autorka: JoannaLange | blog: ...to na języku Kurczak w ziołach po gruzińsku (Chakhokhbili) autorka: zacisze Zobacz więcej
green plums grecki briam z kalamatami i szałwią kuchenne wyliczanki Sernik z musem truskawkowym Kocham Gary Styczniowa Piekarnia. Chleb radzieckiego żołnierza. Desperate Housewife Przepis na coś Zobacz więcej
green plums grecki briam z kalamatami i szałwią kuchenne wyliczanki Sernik z musem truskawkowym Kocham Gary Styczniowa Piekarnia. Chleb radzieckiego żołnierza. Desperate Housewife Przepis na coś Zobacz więcej
do sosu ostrą papryczkę lub płatki chilli, jednak je nie chciałam pocić się od paprykowego żaru. Şakşuka przypomina mi tzw. lecho, które moja Mama przygotowuje co roku, dusząc na oliwie cukinie, Zobacz więcej
kasiekw
kasiekw Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kasiekw gotuje
Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana 1282

1
z suszonych pomidorów Makaron w sosie pomidorowo-pieczarkowym kapusta w kotlecie co z kaszy gryczanej... sałatkę Szynka pachnąca imbirem idzie zima ... czas na imbir czyli sos pomidorowo-... szpinak Zobacz więcej
przyprawy (oprocz jarzynki i oleju)i koncentrat pomidorowy. Wrzucic wszystko do wody, w ktorejgotowal sie brokul (mozna ewentualnie dolac troche wody.) Gotowac do miekkosci warzyw. Na koniec dodac Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: