adżika

ZOBACZ TAKŻE:

Gruzja jest od dawna moim wymarzonym celem podróży. Nie tylko turystycznym (te krajobrazy – widzieliście? Cudo!), ale i kulinarnym. Rety, jakie ta kuchnia oferuje pyszności! Do adżiki przymierzałam Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Adżika

Adżika 4316

Adżika - pikantna pasta pomidorowa Pasta świetnie nadaje się do mięs, ryb, zapiekanego pieczywa, podawanych zarówno na zimno jak i na gorąco. Składniki: - 1 kg cebuli, - 1 kg jabłek, - 1 kg marchwi, Zobacz więcej
Kiedy ostatnio byłam u rodziców do kolacji tata wyciągnął z lodówki mały słoiczek z intrygującą zawartością. Kazał mi tylko spróbować. A ja uwielbiam próbować, nowości! Najpierw powąchałam i wyczułam Zobacz więcej
JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
w mojej kuchni
ADŹIKA

ADŹIKA 257

ADŹIKA.......SKŁADNIKI 5KG pomidorów,-----3KG papryki czerwonej bez pestek-----1 KG kwaśnych jabłek ----- 1KG marchewki obranej ---20 DEKOczosnku obranego,------60 DEKO chilli z pestkami-tak to nie Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Adżika

Adżika 1975

Kuchnia, podróże, może coś więcej... Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Ormiańska Adżika

Ormiańska Adżika 2552

Przepis ten mam od szwagierki Małgosi, a ona od rodowitej ormianki. Zrobiłam go dzisiaj, jest pyszny, bardzo mi ten smak pasuje i smakuje. Mam już na moim blogu sos Adżika i też był dobry. Używam go Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ShabbyEat
Abchaska adżyka (adżika)

Abchaska adżyka (adżika) 2224

Oto pierwsza porcja wschodnich przepisów – adżyka. Pasta pochodząca z Gruzji, znana również w Rosji i innych krajach wschodnich. W każdym regionie proponowana w różnych wersjach. Ten przepis zdobyłam Zobacz więcej
OSa
OSa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smacznie i zdrowo
the best ever ADŻIKA PAPRYKOWA

the best ever ADŻIKA PAPRYKOWA 2222

Gruzińska pasa/sos z papryki, od której można się uzależnić (to właśnie mój przypadek:). Od kiedy spróbowałam jej w zeszłym roku, robiłam już kilka wersji i ta poniżej to jedna z najlepszych. Bardzo, Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Mój ulubiony sos adżika

Mój ulubiony sos adżika 1094

Adżika dosłownie z języka abchaskiego oznacza sól i jest to kulinarny dodatek w formie czerwonego sosu głownie do mięs. Adżika wywodzi się z kuchni kaukaskiej i jest bardzo popularna w byłych Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Adżika sos z papryki, pikantny

Adżika sos z papryki, pikantny 1994

Adżika dodatek kulinarny wywodzący się z kuchni kaukaskiej i popularny w Gruzji, Turcji oraz Rosji. Jest to pasta z czerwonej papryki z dodatkiem soli,czosnku ziół oraz orzecha włoskiego. Adżika ma Zobacz więcej
Brenia
Brenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Surowa, czerwona adżika

Surowa, czerwona adżika 300

Adżikę w wersji zielonej przedstawiałam Wam już wcześniej na blogu. Takie specjalności robi mój kolega, który i tym razem zrobił i podsunął pomysł na surową, czerwoną adżikę. Na terenach byłego ZSRR Zobacz więcej
Włosi mają swoje pesto, Gruzini swoją adżikę. To uniwersalny sos, który nadaje się do mięs, marynat, jako baza do zupy charczo. Tylko jedna uwaga - jest cholernie ostry - w sumie to zmielone ostre Zobacz więcej
adżika to ostra pasta z czerwonejpaprykiz dodatkiem soli,czosnku, przypraw (m.in. zchmeli-suneli) oraz orzechów włoskich. w oryginale w jej składnie wchodząpomidory, ale nie spotkałam jeszcze Zobacz więcej
Jesienią, w chłodne dni i jeszcze chłodniejsze wieczory lubię jeść potrawy treściwe i rozgrzewajace. Najlepsze są te na bazie warzyw (np. zupy kremy), koniecznie z lekką nutką pikanterii ;) Ostatnio Zobacz więcej
Sos adżika miałam swój, przepis jest na moim blogu, ale możecie użyć gotowego kupionego w sklepie. Mięso doprawić solą i pieprzem, posmarować sosem ażdżika i odstawić na dwie godziny do lodówki. Na Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to coś wyjątkowego dla miłośników pikantnych i aromatycznych przypraw. Przepis jest od Kolegi, który też lubi gotować i sam przygotowuje takie dobre przysmaki. Ja dodałam adżikę Zobacz więcej
Bakłażan to moje ulubione warzywo. Niestety dla mojej rodzinki niekoniecznie... Jestem więc trochę osamotniona w moim wyborze i dlatego, jeśli już przygotowuję bakłażana, to robię go w małych Zobacz więcej
Jakiśczas temu zrobiłam do słoików adżikę. Jest to pasta z dodatkiem ostrej papryczki znana w kuchnia gruzińskiej, rosyjskiej i tureckiej. Byłam ciekawa, jak smakuje i postanowiłam coś z niej zrobić. Zobacz więcej
Adżika – czyli ostra gruzińska pasta po mojemu | Polska Zupa Polska Zupa Na blogu jak w zupie, znajdziecie przeróżne przepisy, nie tylko na tytułowe danie. Menu Przeskocz do treści Strona główna Zobacz więcej
Prosta ale smaczna przekąska z pieczarek, kaszy jaglanej i Adżiki. Jakiś czas temu pisałam Wam o fajnej przyprawie rodem z Kaukazu – Adżice. Jest aromatyczna ( ma sporo ziół) i pikantna i świetnie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: