adżika

ZOBACZ TAKŻE:

beiot
beiot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Adżika

Adżika 3870

2
{{headerMessage}}
Adżika - pikantna pasta pomidorowa Pasta świetnie nadaje się do mięs, ryb, zapiekanego pieczywa, podawanych zarówno na zimno jak i na gorąco. Składniki: - 1 kg cebuli, - 1 kg jabłek, - 1 kg marchwi, Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Ormiańska Adżika

Ormiańska Adżika 2260

3
{{headerMessage}}
Przepis ten mam od szwagierki Małgosi, a ona od rodowitej ormianki. Zrobiłam go dzisiaj, jest pyszny, bardzo mi ten smak pasuje i smakuje. Mam już na moim blogu sos Adżika i też był dobry. Używam go Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Abchaska adżyka (adżika)

Abchaska adżyka (adżika) 2106

0
{{headerMessage}}
Oto pierwsza porcja wschodnich przepisów – adżyka. Pasta pochodząca z Gruzji, znana również w Rosji i innych krajach wschodnich. W każdym regionie proponowana w różnych wersjach. Ten przepis zdobyłam Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Mój ulubiony sos adżika

Mój ulubiony sos adżika 988

1
{{headerMessage}}
spróbowałam ten sos adżika. Polubiłam go namiętnie i na zawsze! Od tego momentu sama go przygotowuję :-) Taki sos z kawałkiem dobrze zasolonej słoniny na czarnym chlebie to coś, czego czasem Zobacz więcej
Brenia
Brenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Surowa, czerwona adżika

Surowa, czerwona adżika 254

1
{{headerMessage}}
Adżikę w wersji zielonej przedstawiałam Wam już wcześniej na blogu. Takie specjalności robi mój kolega, który i tym razem zrobił i podsunął pomysł na surową, czerwoną adżikę. Na terenach byłego ZSRR Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Adżika

Adżika 1853

3
{{headerMessage}}
Kuchnia, podróże, może coś więcej... Zobacz więcej
OSa
OSa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie i zdrowo
the best ever ADŻIKA PAPRYKOWA

the best ever ADŻIKA PAPRYKOWA 2074

1
{{headerMessage}}
rewelacja. Aniu, dzięki za ten przepis! ADŻIKA PAPRYKOWA 3kg czerwonej papryki 15dag chilli 2 niewielkie główki czosnku (lub 1-1,5 dużej) - wszystko zemleć (ja siekam w malakserze) i gotować ok. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sos adżika miałam swój, przepis jest na moim blogu, ale możecie użyć gotowego kupionego w sklepie. Mięso doprawić solą i pieprzem, posmarować sosem ażdżika i odstawić na dwie godziny do lodówki. Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Adżika dodatek kulinarny wywodzący się z kuchni kaukaskiej i popularny w Gruzji, Turcji oraz Rosji. Jest to pasta z czerwonej papryki z dodatkiem soli,czosnku ziół oraz orzecha włoskiego. Adżika ma Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nastrój swoim pięknym kolorem. Świetnie się sprawdza jako dodatek do kanapek, tostów, tortilli, nachosów, ale też do mięs i makaronów. Składniki na ok 4-5 słoików o pojemności 300 ml: 1,2 kg Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiejsza propozycja to coś wyjątkowego dla miłośników pikantnych i aromatycznych przypraw. Przepis jest od Kolegi, który też lubi gotować i sam przygotowuje takie dobre przysmaki. Ja dodałam adżikę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Włosi mają swoje pesto, Gruzini swoją adżikę. To uniwersalny sos, który nadaje się do mięs, marynat, jako baza do zupy charczo. Tylko jedna uwaga - jest cholernie ostry - w sumie to zmielone ostre Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Adżika – czyli ostra gruzińska pasta po mojemu | Polska Zupa Polska Zupa Na blogu jak w zupie, znajdziecie przeróżne przepisy, nie tylko na tytułowe danie. Menu Przeskocz do treści Strona główna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na pół z ostrą) i nieco mniejszą ilością ziół. Za to nadal bardzo prostą, szybką i niesamowicie aromatyczną. I oczywiście pieruńsko ostrą ;) ADŻIKA składniki na 8 słoiczków po ok. 185g -kg ostrych Zobacz więcej
czarodziejska
czarodziejska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czarodziejska Kraina
Ajwar czy Adżika?

Ajwar czy Adżika? 509

1
{{headerMessage}}
Ajwar -pochodzi z kuchni serbskiej i jest produktem spożywczym popularnym głównie na Bałkanach. Jest to pasta warzywna, przyrządzana ze słodkiej papryki z dodatkami (bakłażanami, pomidorami, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rybka zapiekana na ostro Rybka zapiekana na ostro wg. Marka i Eli Składniki: - filety ryby, jaką kto lubi - sól i pieprz do smaku - warzywa, jakie kto lubi tu cukinia i papryka oraz cebulka - adżika Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Chmieli Suneli

Chmieli Suneli 379

0
{{headerMessage}}
To ezgotyczna mieszanka ceniona wśród narodów zakaukaskich. Często jest stosowana w kuchni gruzińskiej (np. do zup charczo lub pasty adżika). Tradycyjna gruzińska przyprawa składa się z kilkunastu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na 1-2 godzin. Na drewniane patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian raz krewetka, raz kurczak, zamykamy pomidorkami koktajlowymi. Posmarować je pozostałym sosem z miseczki. Kładziemy na grillu i Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Ostra pasta do mięs i sosów

Ostra pasta do mięs i sosów 668

1
{{headerMessage}}
czosnku 4 łyżki oliwy lub oleju 3 łyżeczki przyprawy adżika 2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku sól do smaku Przygotowanie ostrej pasty do mięs i sosów: Czerwoną paprykę oczyszczamy z pestek i Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
TOP 20 przepisów z 2013 roku

TOP 20 przepisów z 2013 roku 270

0
{{headerMessage}}
Arbuzowe mojito Ilość wyświetleń w roku 2013: 2320 Roladki – tortilla z łososiem Ilość wyświetleń w roku 2013: 1647 Pasztet z gęsi Ilość wyświetleń w roku 2013: 1439 Ciasto kruche z owocami leśnymi Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: