Przepis na adżyka

Powiązane przepisy:

Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ShabbyEat
Abchaska adżyka (adżika)

Abchaska adżyka (adżika) 2272

Oto pierwsza porcja wschodnich przepisów – adżyka. Pasta pochodząca z Gruzji, znana również w Rosji i innych krajach wschodnich. W każdym regionie proponowana w różnych wersjach. Ten przepis zdobyłam Zobacz więcej
Kuchnia sentymentalna
Kuchnia sentymentalna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia sentymentalna
Adżyka

Adżyka 375

Adżyka Ciotka mojego szwagra mieszka nad Bajkałem, stamtąd przywiozła kiedyś przepis na adżykę. Robimy ją co roku. Nie wiem ile modyfikacji przepis przeżył przez lata :) Najbardziej smakuje mi z Zobacz więcej
Izabela09
Izabela09 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Państwo Wojtczuk gotują
Adżyka

Adżyka 196

Poniższy przepis dostałam od wujka, kŧóry pochodzi z Ukrainy. Składniki: 5 słodkich papryk, 5 ostrych papryczek, 2 główki czosnku, 1 pęczek koperku, sól, 250 gram koncentratu pomidorowego. Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Adżyka - ostry sos warzywny

Adżyka - ostry sos warzywny 870

W tym roku szaleję z sosami. Po pysznym AJWARZE przyszła pora na ostrą adżykę. Głównym jej składnikiem są pomidory ale dodaje się również paprykę, marchew, czosnek i kwaśne jabłka. Polecam do mięs, ja Zobacz więcej
S K Ł A D N I K I: 2 ząbki czosnku jedna duża czerwona papryka 3 papryczki chili jedna gałązka selera naciowego pęczek kopru pęczek kolendry 3 łyżki octu winnego sól P R Z Y G O T O W A N I E najpierw Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Adżyka-kuchnia abchaska

Adżyka-kuchnia abchaska 302

Adżyka- to ostra pasta, ktora idealnie pasuje do różnego rodzaju mięs, albo do smarowania chleba:) Dziś przedstawiam jedną z wersji, którą można zrobić na zimę. Składniki: 2 kg. pomidorów 1 kg. Zobacz więcej
Jeżeli lubicie pikantne przyprawy to dobrze trafiliście. Dziś przygotujemy kaukaską Adżykę. Jest to bardzo prosty w swoim składzie sos, mocno pikantny, wręcz palący. Znajdziecie go na stole w Zobacz więcej
Adżyka- to ostra pasta, która idealnie pasuje jako sos do różnego rodzaju mięs pieczonych lub z grilla. Także adżykę można stosować jako marynatę np. do kurczaka, albo po prostu do smarowania chleba. Zobacz więcej
Aromatyczna, wegetariańska zapiekanka zapewniająca nam porcję białka z tofu oraz witamin i karotenoidów z warzyw. Podczas przyrządzania wspaniały, kuszący zapach rozchodzi się po całym domu. Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Turlu - Aromatyczne warzywa po turecku

Turlu - Aromatyczne warzywa po turecku 85

Turlu jest daniem które wspólnie przygotowywałam z MalwinąorazMilą Składniki: * 1 cukinia * 1 bakłażan * 3 ziemniaki * 2 garści fasolki szparagowej * 3 pomidory * 2 pełne łyżki koncentratu Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Zapiekanka z łopatki 0,5 kg łopatki (lub karkówki) 1 kg ziemniaków 1 cebula 30 - 40 dkg pieczarek 1 mała czerwona papryka 30 dkg sera żółtego 3/4 szklanki sosu Zobacz więcej
Dziś kolejne danie kuchni gruzińskiej - szaszłyki w marynacie jogurtowej. Wybierając mięso do zamarynowania szukałam takiego, które dobrze wchłonie smaki a jednocześnie nie zgubi własnego smaku. Nie Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Turlu - Aromatyczne warzywa po turecku

Turlu - Aromatyczne warzywa po turecku 93

Turlu jest daniem idealnym na lato, prawdopodobnie dlatego jest bardzo popularne w Turcji a przy temperaturach jakie ostatnio panują w Polsce idealnym staje się też w mojej kuchni. Krótko mówiąc turlu Zobacz więcej
Smażenie placków ziemniaczanych u Mamy w domu jest “akcją ciągłą”, czyli ktoś (pokrzywdzony) smaży placki, a cała reszta podjada je na bieżąco. Te gorące, na które “czeka się w kolejce”, są zawsze Zobacz więcej
Charczo to tradycyjna zupa gruzińska przypominająca egzotyczną kombinację gulaszu i krupniku. Jak większość gruzińskich potraw, jak np. chaczapuri, występuje w wielkiej liczbie lokalnych odmian. My Zobacz więcej
gatita
gatita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przygody Gatity
Bakłażany w adżice

Bakłażany w adżice 105

Adżyka to ostry warzywny sos, który wywodzi się z kuchni kaukaskiej. Dziś można go spotka przede wszystkim w kuchni gruzińskiej, rosyjskiej i arabskiej. Odmian adżiki jest wiele, moją dzisiejszą Zobacz więcej
Karkówka rolowana z papryką Składniki: karkówka wieprzowa – 1-1,5 kg papryka czerwona i żółta (kilka szt. Ilość zależy od wielkości karkówki), sól i pieprz (do smaku), ostry sos pomidorowy np.: Zobacz więcej
Moje Szczęście postanowiło stawić czoła kaszy, a że odważną jest wzięła na warkstat trudne zadanie bo pęczak. Najsamprzód ziarenka lekko podgrzała na suchej patelni, potem dokładnie odmierzając dwa do Zobacz więcej
Życie biegnie tak szybko, że nadążyć nie można. Zaczęło się już pierwszego kiedy to po szaleństwach nocy sylwestrowej trzeba było proszczaki odbierać, maciora pierworódka ale dała sobie radę i Zobacz więcej
Zaczyna się we Dworze piękny okres. Na stół wędrować poczynają dary lasu i ogrodu. Klucznica Elyżbietta, ćwierkając radośnie, wywlekła na rowerową wycieczkę do lasu, przyjaciela domu Wojtka, kiedyś Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: