adżyka

ZOBACZ TAKŻE:

Izabela09
Izabela09 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Państwo Wojtczuk gotują
Adżyka

Adżyka 175

0
godziny na wolnym ogniu bez przykrycia, aby sos odparowywał. Po tym czasie dołożyć koncentrat pomidorowy i doprowadzić do zagotowania, często mieszając. Włożyć gorące w słoiki, zakręcić i odwrócić do Zobacz więcej
Adżyka Ciotka mojego szwagra mieszka nad Bajkałem, stamtąd przywiozła kiedyś przepis na adżykę. Robimy ją co roku. Nie wiem ile modyfikacji przepis przeżył przez lata :) Najbardziej smakuje mi z Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Adżyka - ostry sos warzywny

Adżyka - ostry sos warzywny 813

2
W tym roku szaleję z sosami. Po pysznym AJWARZE przyszła pora na ostrą adżykę. Głównym jej składnikiem są pomidory ale dodaje się również paprykę, marchew, czosnek i kwaśne jabłka. Polecam do mięs, ja Zobacz więcej
Adżyka- to ostra pasta, ktora idealnie pasuje do różnego rodzaju mięs, albo do smarowania chleba:) Dziś przedstawiam jedną z wersji, którą można zrobić na zimę. Składniki: 2 kg. pomidorów 1 kg. Zobacz więcej
. Solimy dodajemy ocet, mieszamy i pakujemy do słoika i do lodówki. Powinna postać w lodówce 1-2 dni. Starałam się nie rozdrobnić na miazgę. Wersja w słoiku to moja pierwsza adżyka, na kanapkach , Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Abchaska adżyka (adżika)

Abchaska adżyka (adżika) 2065

0
Oto pierwsza porcja wschodnich przepisów – adżyka. Pasta pochodząca z Gruzji, znana również w Rosji i innych krajach wschodnich. W każdym regionie proponowana w różnych wersjach. Ten przepis zdobyłam Zobacz więcej
Adżyka- to ostra pasta, która idealnie pasuje jako sos do różnego rodzaju mięs pieczonych lub z grilla. Także adżykę można stosować jako marynatę np. do kurczaka, albo po prostu do smarowania chleba. Zobacz więcej
Jeżeli lubicie pikantne przyprawy to dobrze trafiliście. Dziś przygotujemy kaukaską Adżykę. Jest to bardzo prosty w swoim składzie sos, mocno pikantny, wręcz palący. Znajdziecie go na stole w Zobacz więcej
Turlu jest daniem które wspólnie przygotowywałam z MalwinąorazMilą Składniki: * 1 cukinia * 1 bakłażan * 3 ziemniaki * 2 garści fasolki szparagowej * 3 pomidory * 2 pełne łyżki koncentratu Zobacz więcej
. Podałam z pieczonym kurczakiem oraz adżyką - warzywnym, ostrym sosem. Składniki: * 8 sporej wielkości ziemniaków * 3 ząbki czosnku * 1 łyżeczka papryki w płatkach * duży pęczek natki pietruszki ( w Zobacz więcej
Abchaska adżyka (adżika) Ilość wyświetleń w roku 2013: 1144 Tarta z brokułami i boczkiem Ilość wyświetleń w roku 2013: 939 Sałatka z paluszkiem surimi Ilość wyświetleń w roku 2013: 898 Spaghetti z Zobacz więcej
, dalej grzyby (co to je Elyżbietta i Wojtek zebrali), do tego płatki czosnku. A by sos stworzyć nasza adżyka pikantna. To wszystko dusiło się powoli. Na sam koniec garściami wielkimi, by aromat w Zobacz więcej
No i czas rozjazdów się skończył, pora wrócić do garów by podniebienie słodyczą delikatesów nasycić. Dla mnie i Mojego Szczęścia do tej klasy zaliczyć trzeba krewetki, tygrysie rzecz jasna. Siatka Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Zapiekanka z łopatki 0,5 kg łopatki (lub karkówki) 1 kg ziemniaków 1 cebula 30 - 40 dkg pieczarek 1 mała czerwona papryka 30 dkg sera żółtego 3/4 szklanki sosu Zobacz więcej
Karkówka rolowana z papryką Składniki: karkówka wieprzowa – 1-1,5 kg papryka czerwona i żółta (kilka szt. Ilość zależy od wielkości karkówki), sól i pieprz (do smaku), ostry sos pomidorowy np.: Zobacz więcej
, gotowała powoli towaru doglądając. Gdy kasza wodę wypiła wlała krzynkę, nie za dużą, dwie, trzy łyżki dobrej oliwy pierwszego tłoczenia, wymieszała, posypała zielonym koperkiem z dodatkiem Zobacz więcej
. Akcja kulinarna: kuchnia rosyjska Rosyjska solanka (ros. Солянка) - tradycyjna zupa rosyjska autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Ucha - tradycyjna rosyjska zupa rybna autorka: Wyraczynka Zobacz więcej
zapas :) Turlu jest daniem które wspólnie przygotowywałam z MalwinąorazMilą Składniki: * 1 cukinia * 1 bakłażan * 3 ziemniaki * 2 garści fasolki szparagowej * 3 pomidory * 2 pełne łyżki koncentratu Zobacz więcej
Adżyka to ostry warzywny sos, który wywodzi się z kuchni kaukaskiej. Dziś można go spotka przede wszystkim w kuchni gruzińskiej, rosyjskiej i arabskiej. Odmian adżiki jest wiele, moją dzisiejszą Zobacz więcej
gruzińskich sosów - tkemali, adżykę lub bażi. Szaszłyki w gruzińskiej marynacie Składniki na 12 niewielkich lub 8 normalnych szaszłyków (porcja dla 4 osób): 600 g mięsa z szynki 1 zielona papryka 1 Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: