adżyka

ZOBACZ TAKŻE:

Izabela09
Izabela09 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Państwo Wojtczuk gotują
Adżyka

Adżyka 178

0
{{headerMessage}}
godziny na wolnym ogniu bez przykrycia, aby sos odparowywał. Po tym czasie dołożyć koncentrat pomidorowy i doprowadzić do zagotowania, często mieszając. Włożyć gorące w słoiki, zakręcić i odwrócić do Zobacz więcej
Kuchnia sentymentalna
Kuchnia sentymentalna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia sentymentalna
Adżyka

Adżyka 275

0
{{headerMessage}}
Adżyka Ciotka mojego szwagra mieszka nad Bajkałem, stamtąd przywiozła kiedyś przepis na adżykę. Robimy ją co roku. Nie wiem ile modyfikacji przepis przeżył przez lata :) Najbardziej smakuje mi z Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Adżyka - ostry sos warzywny

Adżyka - ostry sos warzywny 816

2
{{headerMessage}}
W tym roku szaleję z sosami. Po pysznym AJWARZE przyszła pora na ostrą adżykę. Głównym jej składnikiem są pomidory ale dodaje się również paprykę, marchew, czosnek i kwaśne jabłka. Polecam do mięs, ja Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Adżyka-kuchnia abchaska

Adżyka-kuchnia abchaska 248

0
{{headerMessage}}
Adżyka- to ostra pasta, ktora idealnie pasuje do różnego rodzaju mięs, albo do smarowania chleba:) Dziś przedstawiam jedną z wersji, którą można zrobić na zimę. Składniki: 2 kg. pomidorów 1 kg. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Solimy dodajemy ocet, mieszamy i pakujemy do słoika i do lodówki. Powinna postać w lodówce 1-2 dni. Starałam się nie rozdrobnić na miazgę. Wersja w słoiku to moja pierwsza adżyka, na kanapkach , Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Abchaska adżyka (adżika)

Abchaska adżyka (adżika) 2092

0
{{headerMessage}}
Oto pierwsza porcja wschodnich przepisów – adżyka. Pasta pochodząca z Gruzji, znana również w Rosji i innych krajach wschodnich. W każdym regionie proponowana w różnych wersjach. Ten przepis zdobyłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Adżyka- to ostra pasta, która idealnie pasuje jako sos do różnego rodzaju mięs pieczonych lub z grilla. Także adżykę można stosować jako marynatę np. do kurczaka, albo po prostu do smarowania chleba. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeżeli lubicie pikantne przyprawy to dobrze trafiliście. Dziś przygotujemy kaukaską Adżykę. Jest to bardzo prosty w swoim składzie sos, mocno pikantny, wręcz palący. Znajdziecie go na stole w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Turlu jest daniem które wspólnie przygotowywałam z MalwinąorazMilą Składniki: * 1 cukinia * 1 bakłażan * 3 ziemniaki * 2 garści fasolki szparagowej * 3 pomidory * 2 pełne łyżki koncentratu Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Batata Harra - ziemniaczki na ostro

Batata Harra - ziemniaczki na ostro 140

0
{{headerMessage}}
. Podałam z pieczonym kurczakiem oraz adżyką - warzywnym, ostrym sosem. Składniki: * 8 sporej wielkości ziemniaków * 3 ząbki czosnku * 1 łyżeczka papryki w płatkach * duży pęczek natki pietruszki ( w Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
TOP 20 przepisów z 2013 roku

TOP 20 przepisów z 2013 roku 268

0
{{headerMessage}}
Abchaska adżyka (adżika) Ilość wyświetleń w roku 2013: 1144 Tarta z brokułami i boczkiem Ilość wyświetleń w roku 2013: 939 Sałatka z paluszkiem surimi Ilość wyświetleń w roku 2013: 898 Spaghetti z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, dalej grzyby (co to je Elyżbietta i Wojtek zebrali), do tego płatki czosnku. A by sos stworzyć nasza adżyka pikantna. To wszystko dusiło się powoli. Na sam koniec garściami wielkimi, by aromat w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
adżyki bo pomidory sypią jak należy, ostra chili też jest, chrzanu i czosnku nie brakuje. Jeno gdy ta miszkulencja się gotuje w kuchni trudno wytrzymać bo w oczy szczypie, ale za to później, w zimowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
skip to main | skip to sidebar Zapiekanka z łopatki 0,5 kg łopatki (lub karkówki) 1 kg ziemniaków 1 cebula 30 - 40 dkg pieczarek 1 mała czerwona papryka 30 dkg sera żółtego 3/4 szklanki sosu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Karkówka rolowana z papryką Składniki: karkówka wieprzowa – 1-1,5 kg papryka czerwona i żółta (kilka szt. Ilość zależy od wielkości karkówki), sól i pieprz (do smaku), ostry sos pomidorowy np.: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zalewie i złożyła w brytfannę. Natarła swoją adżyką, dodała mojego przecieru pomidorowego, który latem robiłem z dodatkiem bazylii, pod spód dała trochę oleju z winogronowych pestek a całość obłożyła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu zakończyła się nasza druga akcja kulinarna - Kuchnia rosyjska. Jesteśmy bardzo miło zaskoczeni wielkim odzewem. Ze względu na wielkie powodzenie Akcji, mamy zamiar przeprowadzić za Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zapas :) Turlu jest daniem które wspólnie przygotowywałam z MalwinąorazMilą Składniki: * 1 cukinia * 1 bakłażan * 3 ziemniaki * 2 garści fasolki szparagowej * 3 pomidory * 2 pełne łyżki koncentratu Zobacz więcej
gatita
gatita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne przygody Gatity
Bakłażany w adżice

Bakłażany w adżice 101

0
{{headerMessage}}
Adżyka to ostry warzywny sos, który wywodzi się z kuchni kaukaskiej. Dziś można go spotka przede wszystkim w kuchni gruzińskiej, rosyjskiej i arabskiej. Odmian adżiki jest wiele, moją dzisiejszą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś kolejne danie kuchni gruzińskiej - szaszłyki w marynacie jogurtowej. Wybierając mięso do zamarynowania szukałam takiego, które dobrze wchłonie smaki a jednocześnie nie zgubi własnego smaku. Nie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: