agata wojda przepis

Kto wpadł na pomysł, żeby połączyć malinowe pomidory ze świeżymi malinami i kozim serem (prawdopodobnie Kozią Rurą)? Agata Wojda w Opasłym Tomie PIW-u! Takie danie było jednym z elementów menu Zobacz więcej
jej podanie, a także na nieco zbliżony smak do soku z marchwi. O wspaniałym chłodniku z marchwi pisała też w swoim blogu w Kukbuku Pani Agata Wojda http://www.kukbuk.com.pl/zimna-zupa-dla-ochlody/ No Zobacz więcej
mieszamy wszystkie składniki, ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i niewielką ilością świeżo mielonego pieprzu. Układamy sałatkę na dużym talerzu, obsypując posiekanym szczypiorkiem. Tuż przed Zobacz więcej
). Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 25 – 30 minut (w zależności od wielkości ryby). Po tym czasie odwijamy folię i dopiekamy rybę jeszcze przez 5 minut. Przed podaniem posypujemy Zobacz więcej
ją jako główne danie, w towarzystwie sałatki colesław. Wiedziałam, że ta kasza będzie hitem (od razu piekłam podwójną porcję) - w końcu wypatrzyłam ją na fantastycznym blogu Ani - "Lepszy Smak" Zobacz więcej
Actinidia
Actinidia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Muffinalia
Daktyle nadziewane serem

Daktyle nadziewane serem 26

0
Na ten przepis natknęłam się w miesięczniku Moje gotowanie rok temu. Jego autorką jest Agata Wojda, szefowa kuchni Bistro Księgarni Opasły Tom. Te niebanalne przekąski postanowiłam zrobić dla Zobacz więcej
MRiRW oraz autor książek kulinarnych pan Andrzej Fiedoruk. Nad całą stroną kulinarną czuwał sam Grzegorz Łapanowski. Ja niestety z przyczyn niezależnych ode mnie dotarłam do grupy dopiero na kolację Zobacz więcej
przełożyć do małych miseczek lub do dużej miski i przez parę godzin schłodzić. Wychodzi też świetnie z poniższych proporcji (ok. 12 porcji): 750 ml śmietanki 30% (ok. 125 ml do rozpuszczenia Zobacz więcej
Chałwa, biała czekolada, śmietanka. Agata Wojda opanowała ten deser do perfekcji (tutaj przepis oryginalny). Na własne oczy widziałam kobiety na "wiecznej diecie", które nie potrafiły mu się oprzeć i Zobacz więcej
ją gotować, to najlepiej w nadmiarze! Smacznie i zdrowo." Składniki farszu: 1 szklanka suchej kaszy gryczanej 3 łyżki oleju 2 małe cebule 1 duża garść orzechów włoskich 1/2 łyżeczki suszonego cząbru Zobacz więcej
Sauté
Sauté Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sauté
Opasły Tom - recenzja

Opasły Tom - recenzja 110

0
jako główna część lekkiego lunchu. To, co najbardziej mi się podoba w karcie, to jej sezonowość - w zimie znajdziemy w niej dania z dynią i gęsią, a w lecie ryby i lekkie sałatki. Za menu Zobacz więcej
książkę kucharską będącą jednocześnie atlasem oraz kompendium wiedzy na temat ryb słodkowodnych. Znajdziecie w niej kilkadziesiąt przepisów 15 autorów - znanych szefów kuchni, takich jak Marta Zobacz więcej
z przewodnika Szlakiem Dobrego Smaku „Duma Regionu”.Danie poleca szef kuchni Agata Wojda. Danie jest wykwintne, przepyszne, lekkie ,a zarazem syte i pełne tradycji. Niebanalne połączenie sera i Zobacz więcej
Jak wiecie, darzę płomiennym uczuciem magazyn Kukbuk, który trafia do mojej skrzynki na listy co dwa miesiące. Wielbię Kukbuka przede wszystkim za przepiękne zdjęcia i oczywiście za niebanalne Zobacz więcej
przepisu jestAgata Wojda, szefowa kuchni w znakomitej restauracji "Opasły Tom". Recepturę znalazłam na stronie internetowej restauracji. Nie próbowałam zupy w wykonaniu pani Agaty, trudno mi więc Zobacz więcej
z brukselki pokazała mi szefowa kuchni Opasłego Tomu PIW-u Agata Wojda. Agata ścina nasadę brukselki wysoko i zdejmuje pojedyncze listki, przy czym jest trochę zabawy. Tuż przed podaniem zanurza je Zobacz więcej
brzmiało "Etyka w kuchni, czyli nie podkładaj świni". W rozmowie wzięli udział trójmiejscy szefowie kuchni, dostawcy z branży gastronomicznej (znani z kolacji nr 1), a także media, zaś poprowadziły Zobacz więcej
, w których ukazuje się Gault & Millau. Nadszedł czas na ogłoszenie pięciu nominacji i zwycięzców w pięciu kategoriach. Zwyciężyli: chef kuchni tradycyjnej - Bartosz Budnik, Restaracja Zobacz więcej
, w których ukazuje się Gault & Millau. Nadszedł czas na ogłoszenie pięciu nominacji i zwycięzców w pięciu kategoriach. Zwyciężyli: – chef kuchni tradycyjnej – Bartosz Budnik, Restaracja Zobacz więcej
Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiego Opasłego Tomu od niemal roku daje się poznać na łamach KUKBUKA (papierowego jak i wirtualnego) jako wspaniała felietonistka. To jest jednak zupełnie inna Zobacz więcej