agata wojda przepis

{{headerMessage}}
Kto wpadł na pomysł, żeby połączyć malinowe pomidory ze świeżymi malinami i kozim serem (prawdopodobnie Kozią Rurą)? Agata Wojda w Opasłym Tomie PIW-u! Takie danie było jednym z elementów menu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mieszamy wszystkie składniki, ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i niewielką ilością świeżo mielonego pieprzu. Układamy sałatkę na dużym talerzu, obsypując posiekanym szczypiorkiem. Tuż przed Zobacz więcej
{{headerMessage}}
). Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 25 – 30 minut (w zależności od wielkości ryby). Po tym czasie odwijamy folię i dopiekamy rybę jeszcze przez 5 minut. Przed podaniem posypujemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ją jako główne danie, w towarzystwie sałatki colesław. Wiedziałam, że ta kasza będzie hitem (od razu piekłam podwójną porcję) - w końcu wypatrzyłam ją na fantastycznym blogu Ani - "Lepszy Smak" Zobacz więcej
Actinidia
Actinidia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Muffinalia
Daktyle nadziewane serem

Daktyle nadziewane serem 30

0
{{headerMessage}}
Na ten przepis natknęłam się w miesięczniku Moje gotowanie rok temu. Jego autorką jest Agata Wojda, szefowa kuchni Bistro Księgarni Opasły Tom. Te niebanalne przekąski postanowiłam zrobić dla Zobacz więcej
{{headerMessage}}
MRiRW oraz autor książek kulinarnych pan Andrzej Fiedoruk. Nad całą stroną kulinarną czuwał sam Grzegorz Łapanowski. Ja niestety z przyczyn niezależnych ode mnie dotarłam do grupy dopiero na kolację Zobacz więcej
tarzynka
tarzynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tarzynkowo
Mus chałwowy na 2. urodziny

Mus chałwowy na 2. urodziny 508

1
{{headerMessage}}
przełożyć do małych miseczek lub do dużej miski i przez parę godzin schłodzić. Wychodzi też świetnie z poniższych proporcji (ok. 12 porcji): 750 ml śmietanki 30% (ok. 125 ml do rozpuszczenia Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Crust and Dust
Mus chałwowy z granatem

Mus chałwowy z granatem 426

0
{{headerMessage}}
Chałwa, biała czekolada, śmietanka. Agata Wojda opanowała ten deser do perfekcji (tutaj przepis oryginalny). Na własne oczy widziałam kobiety na "wiecznej diecie", które nie potrafiły mu się oprzeć i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ją gotować, to najlepiej w nadmiarze! Smacznie i zdrowo." Składniki farszu: 1 szklanka suchej kaszy gryczanej 3 łyżki oleju 2 małe cebule 1 duża garść orzechów włoskich 1/2 łyżeczki suszonego cząbru Zobacz więcej
Sauté
Sauté Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sauté
Opasły Tom - recenzja

Opasły Tom - recenzja 112

0
{{headerMessage}}
jako główna część lekkiego lunchu. To, co najbardziej mi się podoba w karcie, to jej sezonowość - w zimie znajdziemy w niej dania z dynią i gęsią, a w lecie ryby i lekkie sałatki. Za menu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wiele do zaoferowania w materii stworzeń posiadających ości. Oświecenie przyszło za sprawą projektu o nazwie przewrotnej, lecz bardzo trafionej: RYBA W ZALEWIE. Projekt ten powstał aby promować Zalew Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z przewodnika Szlakiem Dobrego Smaku „Duma Regionu”.Danie poleca szef kuchni Agata Wojda. Danie jest wykwintne, przepyszne, lekkie ,a zarazem syte i pełne tradycji. Niebanalne połączenie sera i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak wiecie, darzę płomiennym uczuciem magazyn Kukbuk, który trafia do mojej skrzynki na listy co dwa miesiące. Wielbię Kukbuka przede wszystkim za przepiękne zdjęcia i oczywiście za niebanalne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zwiększyć ilość ostrych przypraw (oczywiście w granicach rozsądku, żeby nie przytłoczyć pozostałych smaków!). Chłodnik z awokado i ogórków z aromatyczną salsą melonowo-ogórkową Składniki (na ok. 2,5 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z brukselki pokazała mi szefowa kuchni Opasłego Tomu PIW-u Agata Wojda. Agata ścina nasadę brukselki wysoko i zdejmuje pojedyncze listki, przy czym jest trochę zabawy. Tuż przed podaniem zanurza je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
brzmiało "Etyka w kuchni, czyli nie podkładaj świni". W rozmowie wzięli udział trójmiejscy szefowie kuchni, dostawcy z branży gastronomicznej (znani z kolacji nr 1), a także media, zaś poprowadziły Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, w których ukazuje się Gault & Millau. Nadszedł czas na ogłoszenie pięciu nominacji i zwycięzców w pięciu kategoriach. Zwyciężyli: chef kuchni tradycyjnej - Bartosz Budnik, Restaracja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, w których ukazuje się Gault & Millau. Nadszedł czas na ogłoszenie pięciu nominacji i zwycięzców w pięciu kategoriach. Zwyciężyli: – chef kuchni tradycyjnej – Bartosz Budnik, Restaracja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiego Opasłego Tomu od niemal roku daje się poznać na łamach KUKBUKA (papierowego jak i wirtualnego) jako wspaniała felietonistka. To jest jednak zupełnie inna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wojciech Modest Amaro, Agnieszka i Marcin Kręgliccy, Agata Wojda, Bogdan Gałązka i wielu, wielu innych. Sery zdobywają również nagrody między innymi: Pijana Koza oraz Kozia Rura zdobyły medale Zobacz więcej