akademia smaku siemens

{{headerMessage}}
Trzynastego, piątek... Doborowe towarzystwo, pichcenie i pożeranie pyszności oraz warsztaty z mistrzem, czyli Leszkiem Szurkowskim. Gdzie? W Centrum Domowych Inspiracji. Jakim cudem? Bo wygrałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niedawni oboje z Piotrem mieliśmy okazję uczestniczyć w warsztatach fotografii kulinarnej, zorganizowanych przez Akademię Smaku Siemens. A wszystko dzięki Joasi z bloga Kulinarne szaleństwa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Truskawki w wielkim mieście: Akademia Smaku Siemens - KONKURS czwartek, 26 czerwca 2014 Akademia Smaku Siemens - KONKURS Kochani, dzisiaj mam dla Was pyszny konkurs, w którym można wygrać wejściówkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rozwiązanie konkursu:warsztaty akademii smaku siemens - - Czym chata bogata... - bloog.pl Logowanie OpenID Kliknij zaloguj się Po kliknięciu "Zaloguj" zostaniesz przeniesiony do strony logowania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie! Niedawno miałam okazję już drugi raz brać udział w warsztatach Akademii Smaku Siemens (relację z pierwszego spotkania znajdziecie tutaj), tym razem spotkanie było poświęcone food pairing, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warsztaty Akademia Smaku SIEMENS – kuchnia chińska Warsztaty Akademii Smaku Siemens odbyły się całkiem niedawno w Warszawie, w super studiu Siemensa. Szczerze tak ustawnego i wygodnego studia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W lutym miałam przyjemność wziąć udział w warsztatachAkademiiSmaku Siemens. Spotkanie poświęcone były polskim serom. Prowadził jeGieno Mientkiewicz, znawca serów,wielu osobom zapewneznany z programu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
degustacji, zmywarki do robienia szybko porządku po gotowaniu. Po krótkim wstępie gospodarzy szef Na Nagara opowiedział o cechach charakterystycznych tajskiej kuchni (sos rybny i ostrygowy, świeże Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na pierniku korzennym. Zupa była totalnym zaskoczeniem. Pozytywnym rzecz jasna. Cudowny, delikatny krem z kalafiora z pianką kawową. Na pewno ugotuję to w domu. Pieczone polędwiczki wieprzowe z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zdjęcie: akademiasmakuonline.pl Łasuchus niepospolitus na czekoladowych warsztatach Akademii Smaku Siemens. Z Lindtem oraz Krzysztofem Kopcińskim - szefem cukierni restauracji Sowa&Przyjaciele. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzięki temu, że wygrałam zaproszenie na blogu grykuchenne.pl, po raz kolejny miałam zaszczyt być uczestniczką warsztatów Akademii Smaku Siemens. 17.01 odbyło się spotkanie "Przyprawy i zioła: Szczypta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- combry jagnięce z sałatką z karczochów i rukoli oraz serem Le Rustique - pikantna pierś z kaczki w wędzonej czerwonej papryce podana z karmelizowanymi gruszkami ze śliwowicą - pieczony łosoś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oraz serem Le Rustique, pieczony łosoś norweski podany na purre z bobu i koziego sera z sałatką z kopru włoskiego i rzodkiewki, pikantna pierś z kaczki w wędzonej czerwonej papryce podana z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rodzaje win, wybierając te, które naszym zdaniem pasują do dania najbardziej. Przyrządziliśmy: - marynowane plastry ośmiornicy z małżami i chrupiącą sałatką z owoców południowych - pikantną pierś z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
aparatu przy tym samym obiekcie fotografowania, że dobre zdjęcia wymagają dużo pracy własnej. Sporo blogerek miało wiedzę i doświadczenie profesjonalnych fotografów i chętnie korzystały z aparatów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Thanawat Na Nagara, i przedstawicielka firmy de Care Pani Syliwa Sobkowicz. Podstawą kuchni tajskiej jest różnorodność,świeżość składników. Do najbardziej charakterystycznych składników należą; Zobacz więcej
{{headerMessage}}
winnym sosem z czekoladą i kawą: Wątróbka cielęca z cebulą karmelizowaną w miodzie akacjowym podana na pierniku korzennym: Zupa krem z kalafiora z pianką kawową, która okazała się mega wielkim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś mam dla Was konkurs z wyjątkowo słodką nagrodą! Do wygrania zaproszenie na jednodniowe warsztaty Akademii Smaku Siemens organizowane wspólnie z firmą Lindt, której chyba nie muszę nikomu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zdjęcia z warsztatów. Goście Akademii Smaku Siemens na spotkaniu „Desery i czekolada: Potęga słodyczy” mogli osobiście przygotowywaćdania główne, jak i desery z użyciem czekolady Lindt.Ekspertem Zobacz więcej