alio olio peperoncino

Makaron. Najprościej. Jeden z tych, które smakują mi zawsze. Kwintesencja włoskiej kuchni. Czystość i prostota smaków. Wystarczy nie przypalić czosnku :) Jeśli jakimś trafem, jeszcze nie jedliście - Zobacz więcej
pełnoziarnistej. Składniki na 2 porcje: 220 g makaronu spaghetti (u mnie pełnoziarnisty pół na pół ze zwykłym) 2 ząbki czosnku 1-2 papryczki peperoncino 4 łyżki oliwy 1 łyżka posiekanej bazylii lub Zobacz więcej
Anonimowy4 czerwca 2012 06:56 Nie ma to jak prawdziwie włoskie Alio Olio e Peperoncino z czosnkiem , suszonym peperoncino,dobrą oliwą i posypane koperkiem. OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
ich ekstrakt ma bogatszą paletę smaku. Poleca się ją w szczególności w prostych pastach na kształt alio e olio. Ja wykorzystałam przepis Modo d'uso z etykiety dołączonej do butelki. Rzymskie Zobacz więcej
Witajcie po świętach :) Mam nadzieję, że nie przejedliście się za bardzo i nie przybyło Wam dodatkowych kilogramów ani centymetrów ;) Dziś zapraszam Was na obiad na coś prostego i szybkiego. Spaghetti Zobacz więcej
Witajcie po świętach :) Mam nadzieję, że nie przejedliście się za bardzo i nie przybyło Wam dodatkowych kilogramów ani centymetrów ;) Dziś zapraszam Was na obiad na coś prostego i szybkiego. Spaghetti Zobacz więcej
ich ekstrakt ma bogatszą paletę smaku. Poleca się ją w szczególności w prostych pastach na kształt alio e olio. Ja wykorzystałam przepis Modo d'uso z etykiety dołączonej do butelki. Rzymskie Zobacz więcej
To danie jest tak banalne, że aż ryzykowne. Po pierwsze głupio byłoby zrobić źle tak łatwe danie. Po drugie – takie proste receptury zawsze budzą mój lęk o brak SMAKU. Ale ten makaron to pyszny Zobacz więcej