aloo saag

mad
mad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mad About Food
Saag aloo

Saag aloo 213

1
, kumin... i jej wysokość garam masala... Coś mi mówi, ze w poprzednim wcieleniu byłam hindusem-smakoszem, który cenił prostotę, ale nie gardził rozkoszami podniebienia :) Saag aloo, czy też aloo saag Zobacz więcej
Jest to moja wersja potrawy Aloo Saag z kuchni indyjskiej. Mniej ostra i mniej pracochłonna. W oryginalnym przepisie powinno się smażyć ziemniaki na patelni razem z przyprawami, często mieszając. Małą Zobacz więcej
Kalafiorowe saag aloo z ryżem Misiu Lubi Zjesc Ostatnie wpisy Kalafiorowe saag aloo z ryżem Pieczonki ziemniaczane Angielska Victoria Sponge Sałatka Grecka z Tortellini, ... Risotto z boczkiem i Zobacz więcej
Jest to moja wersja indyjskiejpotrawy Aloo Saag. Jest "ułagodniona" i spolszczona, dla tych, dla których indyjskie klimaty są zbyt ostre.Danie nie dosyć,że jest naprawdę pyszne, to jego wielką zaletą Zobacz więcej
Proste, zdrowe, rozgrzewające danie. Jedno z najpyszniejszych indyjskich jakie jadłam. Zdjęcie zrobione przy sztucznym świetle nie oddaje wszystkich kolorów saag aloo, ale można mi wierzyć na słowo, Zobacz więcej
Dawno nie byłem w mojej ulubionej hinduskiej restauracji. Czasami za nią tęsknię tak mocno, że czuję smaki na języku. Pierwszy raz byłem tam z polecania Boss’a, który dodatkowo podpowiedział mi kilka Zobacz więcej
darunia511
darunia511 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wegecookINK
ALOO SAAG (VEGAN)

ALOO SAAG (VEGAN) 110

0
Przepis znów indyjski, czy oryginalny? Pojęcia nie mam, wiem za to, że wyszło przepysznie i bardzo tanio. Przepis znalazłam na blogu wegan.wordpress.com troszkę go zmodyfikowałam pod siebie. Zobacz więcej
Śledzie na ostro Tradycyjny smalec Zupa czosnkowa Saag aloo Budyń z kaszy jaglanej Tagged: kuchnia, listopad, przepis Zobacz więcej
Składniki: Wykonanie Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Wegańskie leniwe kluski – wersja ekonomiczna Kotlety z ciecierzycy i wegańska kanapka Zobacz więcej
niepełna garstka łyżka płatków drożdżowych sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki rozdrabniam blenderem, doprawiam i gotowe Pesto można użyć jako smarowidło do chleba lub wymieszać z nim Zobacz więcej
CzteryWegany
CzteryWegany Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cztery wegany i pies
Rastacznica

Rastacznica 123

1
duszenia trzeba zwiększyć. Doprawić solą i pieprzem, bogato posypać szczypiorkiem. Na śniadanie można podać z grzankami, na obiad z makaronem/ziemniakami/ryżem. Organizator: Aniko Aleksandra Zobacz Zobacz więcej
mleko kokosowe. Całość dusze pod przykryciem około 10 minut. Najczęściej podaję z chlebem lub z ryżem. Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Zobacz więcej
. Dusić na małym ogniu ok. 5 min od momentu zagotowania. Dorzucić pokrojone w kostkę tofu, startą gałkę, doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem. Smażyć 1-2 min. Na talerz nałożyć porcję kaszy, na to Zobacz więcej
najlepsza jest na drugi dzień, po przegryzieniu smaków. Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Wegańskie leniwe kluski – wersja ekonomiczna Kotlety z Zobacz więcej
: cebula, kolorowa papryka, cukinia, bakłażan, (pieczarki akurat ich nie miałam), pomidory lub przecier pomidorowy – proporcji nie podaję, zawsze robię na oko, tym bardziej, że raz mam ochotę na Zobacz więcej
) miksować z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oliwy dolewać powoli, pilnując, aby pasta nie była ani za rzadka ani za gęsta. Osoby liczące kalorie mogą część Zobacz więcej
Ostatnio na śniadania do pracy najczęściej robię sałatki. Szybkie do zrobienia i szybkie do zjedzenia. Bazą do takich sałatek jest zwykle kasza jaglana lub ryż brązowy. Często w połączeniu z tofu lub Zobacz więcej
pomidora. Chwilę jeszcze zapiekamy i gotowe. Smacznego! Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Wegańskie leniwe kluski – wersja ekonomiczna Wegańskie Zobacz więcej
razowego chleba. Składniki: 1 kostka tofu – tym razem użyłam tofu naturalnego firmy Polsoja kilka rzodkiewek 1/2 pęczka szczypiorku 1 młoda cebulka mleko kokosowe – ilość do smaku sól, pieprz Zobacz więcej
rollsa po wierzchu sosem sojowym. Zjadamy od razu, jak postoją zbyt długo, papier staje się twardy. Organizator: Czarnula75 Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z Zobacz więcej