Przepis na alto adige

Powiązane przepisy:

Pomysł na ten makaron przyjechał ze mną z narciarskich wakacji we Włoszech. Kuchnia alpejskiego regionu Trentino - Alto Adige jest wyraźnie inna od tego, co jest ogólnie postrzegane jako kuchnia Zobacz więcej
Nóż i Widelec: Wina z południowego Tyrolu. Grand Prix Magazynu Wino 2014. Strona główna Podałam do stołu Podano mi do stołu Wino Podróże Spis przepisów O mnie Kontakt Wina z południowego Tyrolu. Grand Zobacz więcej
Strüdel z jabłkami to pyszny, typowy deser z Trentino Alto Adige. SKŁADNIKI : 1 rolka ciasta francuskiego 5 jabłek 50 g rodzynek 25 g orzeszków piniowych 1 jajko 60 g cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki Zobacz więcej
z widokiem na stół tyrolskie śniadania . . . Południowy Tyrol . . . Alto Adige | z widokiem na stół blog przepisy fotogaleria zapiski podróżne o mnie kontakt Menu blog przepisy fotogaleria zapiski Zobacz więcej
z widokiem na stół ulubiona peperonata . . . | z widokiem na stół blog przepisy fotogaleria zapiski podróżne o mnie kontakt Menu blog przepisy fotogaleria zapiski podróżne o mnie kontakt ulubiona Zobacz więcej
z widokiem na stół domowa skórka pomarańczowa | z widokiem na stół blog przepisy fotogaleria zapiski podróżne o mnie kontakt Menu blog przepisy fotogaleria zapiski podróżne o mnie kontakt domowa Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Wino, Mąka i Woda.

Wino, Mąka i Woda. 135

Pizza…skąd się wzięła niby każdy wie ale czy aby na pewno? Do początku XX wieku znana była jedynie jako regionalny przysmak w Kampanii ( Campanii) – regionu administracyjnego południowych Włoch ze Zobacz więcej
Proponuję kolejne, pyszne danie obiadowe. Tym razem jest to propozycja na jesienny makaron z dynią i speckiem. Speck - to wędlina pochodząca z regionu Alto Adige - po polsku Górna Adyga. Jest to Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Mielżyński Grand Cru

Mielżyński Grand Cru 43

Początek lata to nieomylny znak, że zbliża degustacja Grand Cru w Mielżyński Wines Spirits Specialities. Tak jest od lat i od lat jest bardzo ciekawie i smacznie. Tak też było w tym roku. W urokliwej Zobacz więcej
Dzis rzadko u mnie proponowane risotto. Dlaczego? Po prostu risotta to nie sa dania pochodzacez regionu, w ktorym mieszkam, czyli Kampanii a ja najczesciej gotuje dania regionalne. Speck- to wedlina Zobacz więcej
Nazwa: Schiopetto Mario, Pinot Grigio DOC Szczep/rodzaj: Pinot Grigio Miejsce pochodzenia: Friuli - Wenecja Julijska, Włochy Rodzaj: białe, wytrawne Zawartość alkoholu: 13,5% Rocznik: 2010 Miejsce Zobacz więcej
Dziś sałatka ze świeżymi figami, które coraz częściej można spotkać w naszych sklepach. Pamiętam jak pierwszy raz miałem okazję je spróbować w Austrii. Teraz mam je na codzień w PL, super :-) Zobacz więcej
Dzisiaj danie z wyjątkowym składnikiem.Speck Alto Adige to przepyszna wędlina produkowana na północy Włoch. Tak, tak, na północy. Część z Was zapewne jest zdziwiona, bo do tej pory to raczej kuchnia Zobacz więcej
Kto lubi tego typu wytrawne zapiekanki - ten z pewnoscia nie bedzie rozczarowany. Pory i feta dosc dobrze do siebie pasuja a dodatek specku urozmaica calosc.Ogolnie - wychodzi calkiem ciekawa potrawa. Zobacz więcej
Północna gwiazda z Piotra i Pawła Z Trentino już jednego zawodnika tutaj gościliśmy – Rosso della Puglia, zakupione w Biedronce, ciągle do zdobycia (jeśli ktoś się zdecyduje). Przypomnę, że tamto wino Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Wino  w kuchni - warsztaty

Wino w kuchni - warsztaty 110

Jakiś czas temu na zaproszenie Akademii Smaku Siemensamiałam przyjemność brać udział w warsztatach, które odbyły się w Centrum Domowych Inspiracji Centrum Domowych Inspiracjiprzy Al. Jerozolimskich Zobacz więcej
Alkohol, sport, niby się wykluczają. A może cudowna degustacja i rewelacyjny trening. To już brzmi dużo lepiej. I właśnie o to chodzi. By robić to co się lubi najbardziej. Taki przydługawy wstęp do Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Pieczone faworki

Pieczone faworki 198

Crostoli al forno - ricetta tradizionale del Trentino Alto Adige. Będąc uczulona na nikiel muszę unikać smażonych potraw, więc spróbowałam upiec chrust w piekarniku. Składniki: 200 gr mąki 1 jajko o Zobacz więcej
Egzotyka w dyskontowej cenie Chardonnay jakoś do moich ulubionych szczepów nigdy nie należał. Może dlatego, że dotychczas trafiałem na nieodpowiednie butelki? A może to po prostu nie mój styl? Właśnie Zobacz więcej
Już za kilka dni tysiące Polaków jak co roku ruszą do Włoch na narty. Część niewątpliwie wybierze drogę wiodącą autostradą A 13 przez leżącą na granicy Austrii i Włoch Przełęcz Brenner (szczególnie w Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: