aluminiowe

Kiedyś w jakiejś gazecie przeczytałam informację, że w foli aluminiowej dwie strony - matowa i błyszcząca mają dwa różne zastosowania: - błyszcząca służy do zatrzymania ciepła (odbija ciepło), - Zobacz więcej
Czy wiesz jak prawidłowo używać folii aluminiowej? "Folia aluminiowa zadomowiła się już na dobre w naszej kuchni. Stosujemy ją do pieczenia czy też gotowania, bo skraca czas obróbki termicznej. Zobacz więcej
Folia aluminiowa – właściwości | przepis na, jak zrobić, jak ugotować Strona główna Anka na jutjubie Obiady Desery Dania mączne Śniadania Zupy Pieczywo Przetwory Przystawki Sałatki Sosy Ciasta Zobacz więcej
Składniki: 1 kg ulubionej ryby morskiej cytryny pęczka koperku 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka przyprawy do ryb łyżeczki czosnku 1 cebula dodatkowo: folia Zobacz więcej
Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej Przeważnie na piątek zostawiam rybę ale w takie dni też robię . To zależy kiedy najdzie mnie ochota. Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej Pstrąg zapiekany w foli Zobacz więcej
Dorsz pieczony w folii aluminiowej. Strasznie te ostatnie dwa tygodnie zabiegane. Praca, remonty, odwiedziny gości niewidzianych od roku. Na nic nie ma czasu, więc i obiadki ostatnio raczej z tych Zobacz więcej
Metalowych naczyń z żywnością nie przykrywamy folią aluminiową ponieważ wówczas uaktywniają się substancje, które nadają żywności metaliczny smak. Metalowe naczynia z żywnością lepiej więc przykryć Zobacz więcej
Porady, które na pewno każdemu przydadzą się w kuchni. Zapraszam do przeczytania i skorzystania z nich :) 1. Spożywcza folia aluminiowa z jednej strony jest błyszcząca, z drugiej matowa. Błyszcząca Zobacz więcej
26 kwietnia 2012 by Caroline Jak wspomniałam wcześniej bardziej niż filety preferuję rybę w dzwonkach. Filety z kolei woli moja druga połowa, dlatego też częstą potrawą rybną jest właśnie filet Oto Zobacz więcej
Dziś polecam Wam soczysty filet z piersi kurczaka upieczony w folii aluminiowej. Tak przygotowane mięso z założenia powinno być zdrowsze i mniej kaloryczne od tradycyjnie smażonego kotleta. Aczkolwiek Zobacz więcej
Dawno nie było żadnej porady ... Już to naprawiam :D Dziś ciekawostka... Jeszcze jakiś czas temu ja sama nie wiedziałam, że ułożenie foli ma wpływ na to jak zadziała... A ma i to duże. Jak wszyscy Zobacz więcej
Istotne jest aby wiedzieć, która strona do czego służy. Lśniąca strona izoluje ciepło, matowa przepuszcza je. Jeśli więc chodzi o utrzymanie wysokiej temperatury np. pieczeni wieprzowej, należy włożyć Zobacz więcej
Upieczona. Tymrazempostanowiłamspisaćjedenzmoichsposobównarybę:-),tabędziepieczonawfoliialuminiowej,marynowanawwarzywach. Sposóbpieczeniasprawia,żerybajestlżejsząidelikatna, w smaku rzecz jasna:-) Zobacz więcej
Pieczony łosoś Łosoś swobodnie piecze się na raszkach, a tłuszcz "ląduje" na folii aluminiowej. Polecam - przepyszny, bez dodatku pr... Zobacz więcej
Pieczony łosoś Łosoś swobodnie piecze się na raszkach, a tłuszcz "ląduje" na folii aluminiowej. Polecam - przepyszny, bez dodatku pr... Zobacz więcej
Pieczony łosoś Łosoś swobodnie piecze się na raszkach, a tłuszcz "ląduje" na folii aluminiowej. Polecam - przepyszny, bez dodatku pr... Zobacz więcej
Pieczony łosoś Łosoś swobodnie piecze się na raszkach, a tłuszcz "ląduje" na folii aluminiowej. Polecam - przepyszny, bez dodatku pr... Zobacz więcej
Pieczony łosoś Łosoś swobodnie piecze się na raszkach, a tłuszcz "ląduje" na folii aluminiowej. Polecam - przepyszny, bez dodatku pr... Zobacz więcej
Pieczony łosoś Łosoś swobodnie piecze się na raszkach, a tłuszcz "ląduje" na folii aluminiowej. Polecam - przepyszny, bez dodatku pr... Zobacz więcej