amaro

Cook &Celebrate
Cook &Celebrate Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cook & Celebrate
atelier Amaro

atelier Amaro 80

0
"Where nature meets science" Tak, takie miejsce istnieje... Atelier Amaro, ukryte wśród zieleni przy Parku Ujazdowskim, to kuchnia prawdziwego smaku. Piękna porcelana, lniane obrusy, Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coś niecoś
Atelier Amaro

Atelier Amaro 801

0
Kiedy parę lat temu recenzowaliśmy z M Amber Room, Wojciech Modest Amaro nie miał swojej restauracji i choć może był już nazywany "wschodzącą gwiazdą", nie dostał oficjalnie tego wyróżnienia w Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Amaro zachowuje gwiazdkę

Amaro zachowuje gwiazdkę 16

0
Najnowsza edycja przewodnika kulinarnego Michelin „Główne miasta Europy. Restauracje i Hotele” kolejny, trzeci raz gwiazdka została przyznana Atelier Amaro. Symbolem Bib Gourmand (dobry stosunek Zobacz więcej
lenasomar
lenasomar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
shoot&food
WARSZAWA: AMORE AMARO

WARSZAWA: AMORE AMARO 79

0
Tak! Stało się – dotarłam do Atelier Amaro! Nie do końca prywatnie, raczej z racji wykonywanego zawodu, ale to działało akurat wyłącznie na moją korzyść. Nie musiałam czekać trzy miesiące na Zobacz więcej
tomb
tomb Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mój smak
Atelier Amaro – przeżycie

Atelier Amaro – przeżycie 412

0
się kolacja . M1 sarna/brusznica/estragon Tatar z sarny plus sorbet z aromatyzowanego polską wódką arbuza M2 aronia/grzyby/sosna Zupa grzybowa z laronią i esencją z mchu M3 halibut/burak/rokitnik Zobacz więcej
Do tego czasu nie wiedziałam, że coś takiego jak szczawik zajęczy w ogóle istnieje. Czytam jednak książkę p. W. M. Amaro „Natura kuchni polskiej” (mam ją już jakiś czas z „Almy” w ramach Klubu Zobacz więcej
Kolacja w Atelier Amaro była moim marzeniem od dłuższego czasu. Jako osoba uwielbiająca gotować i jeść nie wyobrażałam sobie, żeby nie dodać tej restauracji do mojej kulinarnej mapy. W końcu pod Zobacz więcej
Tego miejsca nikomu przedstawiać nie trzeba. Pierwsza gwiazdka w prestiżowym przewodniku Michelin dla polskiej restauracji zapewne wzbudza ciekawość nie tylko miłośników fine diningu. Dla kogoś, kto o Zobacz więcej
Rozmowa z Wojciechem Amaro m.in. o tym, gdzie znajduje się kulinarna stolica świata, dlaczego nie warto robić z kucharzy bogów i o dręczących go psychofankach. Zapraszam do lektury: [S. Kubicki] Kilka Zobacz więcej
poza menu amuse-bouches, czyli w założeniu drobny poczęstunek proponowany przez szefa kuchni. 1. Krokiet z fondue z sera Giewont / Kaszanka, czekolada, orzech włoski, chrupiące płatki z przypalonej Zobacz więcej
restauracja w Polsce została oznaczona gwiazdką Michelin. Amaro wybrał Polskę, z jej kuchnia i składnikami, ponieważ dzięki przyrodzie i tradycji, jest to idealne miejsce dla kucharzy, którzy lubią Zobacz więcej
To już ostatni dzwonek na wstawienie buraczanego zakwasu na wigilijny barszcz. W tym roku zapragnęłam odrobiny luksusu i po przepis sięgnęłam do książki Modesta Amaro. Receptura jest dosyć Zobacz więcej
mnie kupił. "Idę" dalej...kilka słów od autora. Zostałam kupiona na całego. Podejście Pana Amaro do kultury, historii i kuchni polskiej jest dla mnieabsolutnym wyrazem patriotyzmu . Może to za mocne Zobacz więcej
, jednak dla mnie zdecydowanie za słodki, Kubie natomiast smakował, ale nie był to na pewno moment objawienia. Drugie amuse bouche zdecydowanie wprowadził nas w większe ożywienie. Chrupek z peset dyni Zobacz więcej
zazdroszczę :) ja jeszcze do Atelier Amaro nie dotarłam. sądzę, że w najbliższym czasie nie będzie łatwo się tam dostać ;) Zobacz więcej
wyrazistych dodatkach. Natura kuchni polskiej to przede wszystkim podróż po ojczystych zakątkach nowoczesnej kuchni opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach. Dzięki tej Zobacz więcej
Ostry, krzykliwy, nie stroniący od wulgaryzmów - takiego Wojciecha Modesta Amaro nie znał chyba nikt! Intrygi, łzy, krzyki, złość - w materiale wideo widać, że uczestnicy nie będą mieli łatwego życia Zobacz więcej
na smaku. Kapusta świetnie sprawdzi się zarówno na zimno jak i na gorąco z dziczyzną, pieczenią wieprzową lub pieczoną kaczką albo gęsią. Podana porcja wystarczy dla 5-6 osób. (zmodyfikowany przepis Zobacz więcej
dziewięciu rozdziałach: agrest, aronia, barszcz, biedrzeniec, brzoza, czarny bez, czosnek niedźwiedzi, dąb, dereń, dzika róża, głóg, jałowiec, jarzębina, kasztan, lipa, mak, morwa, pigwa, pokrzywa, Zobacz więcej
Kuchnia Polska XXI wieku Wojciech Modest Amaro Jest! W końcu mamy Polskiego mistrza, dostał gwiazdkę Michelin... Szłam do pracy, słuchałam ESKI i nagle taka informacja. Przeszły mnie ciarki, Zobacz więcej