amur smażony

Amur bardzo dobrze nadaje się do obiadu , można podawać go z ziemniakami. Ja również często zastępuje nim wigilijnego karpia. Cały sekret potrawy tkwi w mleku i cebuli, które nie dość, że nadają Zobacz więcej
Smażony amur w sosie śmietanowym ze szpinakiem i gorgonzolą Wspaniała soczysta i delikatna o białym mięsie ryba. Szybka i łatwa w przygotowaniu. Również alternatywa na polską wigilijną kolację. Zobacz więcej
W ten sposób przygotowuję wszystkie ryby słodkowodne. Nawet najtwardsza skóra z ryby jest chrupiąca a mięso ryby soczyste. Na zdjęciu ryba amur. Składniki Ryba słodkowodna np karp,amur pieprz Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Amur z patelni

Amur z patelni 4421

0
1 ryba Amur ok 1600 g (przed patroszeniem) sól pieprz pieprz pomarańczowy suszona trawa cytrynowa sok z cytryny oliwa mąka bułka tarta 2 jajka olej do smażenia Rybę oczyścić, usunąć łuskę, Zobacz więcej
i rozprowadzić z wywarem rybnym, uważając aby sos był zawiesisty. Zagotować razem i polać tym sosem ułożone na półmisku karasie. Ozdobić plastrami cytryny. Polecam również: Smażony amur- wigilijna Zobacz więcej
świąteczne- amoniaczki Ciasto wigilijne z makaronu i orzechów Dietetyczna zupa śliwkowa Dyniowy kompot wigilijny Ekspresowe ciastka orzechowe- z 3 składników Ekspresowy makowiec Fasola z anchois na Zobacz więcej
Pierwszy raz jadłam Amura i powiem że jest przepyszny,bardzo soczysty.Smakiem przypomina karpia tylko że nie zajeżdża mułem jak co niektóre karpiki ;) 500g amura świeżego 2 łyżki drobno posiekanego Zobacz więcej
dania. I padło na gruszkę. Super! Dobrze, że to nie ziemniak, bo jak tu zrobić risotto z ziemniakiem. Czego użyłem? -ryż arborio -bulion z tej zupy -wino białe półwytrawne -szalotki -sól, pieprz Zobacz więcej
Nie wszyscy lubią karpia ze względu na jego słodkawy smak. Idealną rybą dla nich jest amur. Pyszne, soczyste mięso o wyrazistym smaku. No i co najważniejsze mało ości, a te które są, są na tyle grube, Zobacz więcej
, najbardziej smakuje na ciepło po zapieczeniu. Smaki idealnie się wówczas przenikają, a rybka robi się bardzo aromatyczna. Lekko słodko-kwaśny sos i jędrne mięso ryby. Zastanawia mnie tylko ta Zobacz więcej
zupę rybną w kociołku oraz kanapkę lub burgera rybnego smażonego na płycie żeliwnej nad ogniskiem. Było także zadanie na znajomośćgatunków ryb. Byłam w drużynie z Pawłem i Grześkiem z Zobacz więcej
tam kupić również świeże pstrągi, karpie, amury, tilapie. Byłam bardzo podekscytowana wybierając jesiotra, bo jeszcze nigdy go nie przyrządzałam. Właściciel pomógł mi wybrać odpowiednią sztukę i Zobacz więcej
storczyk
storczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
"Amur"

"Amur" 5716

0
Amur Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 14 sierpnia 2013 r. Nie uwierzycie, gdzie byłam w sobotę. Na rybach. I po kilku próbach udało się złowić amura. A ryba ta jest rzadką zdobyczą wędkarzy, Zobacz więcej
, cytryna, czarny pieprz, kiszona kapusta, koperek świeży lub mrożony, masło, olej rzepakowy, ryba, sok z cytryny, sól Wzorując się na kolejnym przepisiez książki „Obiad w pół godziny – praca zbiorowa Zobacz więcej
z siem... Obiad za 10zł - Dwa dania: Ryżówka i mortadela pan... Tosty w jajku i parmezanie z sałatką z łososiem. Fresh Fruit Salad, czyli tradycyjna sałatka owocow... Filet z kurczaka w sosie Zobacz więcej
i ryby morskie. Najpopularniejszymi gatunkami ryb słodkowodnych są: amur, lin, płoć, szczupak, karaś, karp, leszcz, łosoś, okoń, pstrąg, sieja, sum, sandacz, węgorz. W śród ryb morskich warto Zobacz więcej
w cieście Kantyczka Kapary z nasturcji Kapuściany przekładaniec Kapuśniaczek Kapuśniaczek na indyku Kapuśniak wiosenny z młodymi ziemniakami Kapusta włoska faszerowana Karczek Zobacz więcej