amur smażony

Amur bardzo dobrze nadaje się do obiadu , można podawać go z ziemniakami. Ja również często zastępuje nim wigilijnego karpia. Cały sekret potrawy tkwi w mleku i cebuli, które nie dość, że nadają Zobacz więcej
Smażony amur w sosie śmietanowym ze szpinakiem i gorgonzolą Wspaniała soczysta i delikatna o białym mięsie ryba. Szybka i łatwa w przygotowaniu. Również alternatywa na polską wigilijną kolację. Zobacz więcej
W ten sposób przygotowuję wszystkie ryby słodkowodne. Nawet najtwardsza skóra z ryby jest chrupiąca a mięso ryby soczyste. Na zdjęciu ryba amur. Składniki Ryba słodkowodna np karp,amur pieprz Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Amur z patelni

Amur z patelni 4466

0
1 ryba Amur ok 1600 g (przed patroszeniem) sól pieprz pieprz pomarańczowy suszona trawa cytrynowa sok z cytryny oliwa mąka bułka tarta 2 jajka olej do smażenia Rybę oczyścić, usunąć łuskę, Zobacz więcej
i rozprowadzić z wywarem rybnym, uważając aby sos był zawiesisty. Zagotować razem i polać tym sosem ułożone na półmisku karasie. Ozdobić plastrami cytryny. Polecam również: Smażony amur- wigilijna Zobacz więcej
cynamonową Piernik marchewkowy Pierogi z makiem Ryba w warzywach ze śliwkami- zupa rybna Sałatka śledziowa „pod pierzynką” Smażony amur- wigilijna alternatywa karpia Staropolskie gołąbki na kapuście Zobacz więcej
Pierwszy raz jadłam Amura i powiem że jest przepyszny,bardzo soczysty.Smakiem przypomina karpia tylko że nie zajeżdża mułem jak co niektóre karpiki ;) 500g amura świeżego 2 łyżki drobno posiekanego Zobacz więcej
dania. I padło na gruszkę. Super! Dobrze, że to nie ziemniak, bo jak tu zrobić risotto z ziemniakiem. Czego użyłem? -ryż arborio -bulion z tej zupy -wino białe półwytrawne -szalotki -sól, pieprz Zobacz więcej
Nie wszyscy lubią karpia ze względu na jego słodkawy smak. Idealną rybą dla nich jest amur. Pyszne, soczyste mięso o wyrazistym smaku. No i co najważniejsze mało ości, a te które są, są na tyle grube, Zobacz więcej
;) Składniki (na 6 porcji): 1 kg filetów białej ryby (w oryginale był dorsz, ja użyłam pół na pół amura i tołpygę. Oba gatunki o świetnej zwartej konsystencji mięsa) 2-3 jajka mąka sól, pieprz sok z Zobacz więcej
Dwa tygodnie temu razem z Lidl Polska, Karolem Okrasąi blogerami kulinarnymi brałam udział w bardzo ciekawym projekcie. Zostałam zaproszona na wyjazd nad Stawy Milickie, gdzie przygotowywaliśmy dania Zobacz więcej
tam kupić również świeże pstrągi, karpie, amury, tilapie. Byłam bardzo podekscytowana wybierając jesiotra, bo jeszcze nigdy go nie przyrządzałam. Właściciel pomógł mi wybrać odpowiednią sztukę i Zobacz więcej
storczyk
storczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
"Amur"

"Amur" 5763

0
Amur Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 14 sierpnia 2013 r. Nie uwierzycie, gdzie byłam w sobotę. Na rybach. I po kilku próbach udało się złowić amura. A ryba ta jest rzadką zdobyczą wędkarzy, Zobacz więcej
, cytryna, czarny pieprz, kiszona kapusta, koperek świeży lub mrożony, masło, olej rzepakowy, ryba, sok z cytryny, sól Wzorując się na kolejnym przepisiez książki „Obiad w pół godziny – praca zbiorowa Zobacz więcej
. Obiad za 10 zł - ziemniaczana tarta z kaszanką i s... Krem ze smażonych pomidorów i porów na muscacie z ... Śniadaniowe zapiekanki majonezowe z jajkiem i parm... Paluchy bułki wielozbożowe z Zobacz więcej
i ryby morskie. Najpopularniejszymi gatunkami ryb słodkowodnych są: amur, lin, płoć, szczupak, karaś, karp, leszcz, łosoś, okoń, pstrąg, sieja, sum, sandacz, węgorz. W śród ryb morskich warto Zobacz więcej
Ciasto Cappucino Ciasto cytrynowe - "Pieczenie z Kasią" Ciasto drożdżowe na pączki obwarzanki i inne słodkości Ciasto drożdżowe uniwersalne Ciasto filo z grzybami, papryką i serem feta Ciasto Hali Zobacz więcej