amurem

storczyk
storczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
"Amur"

"Amur" 4953

0
Amur Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 14 sierpnia 2013 r. Nie uwierzycie, gdzie byłam w sobotę. Na rybach. I po kilku próbach udało się złowić amura. A ryba ta jest rzadką zdobyczą wędkarzy, Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Amur z patelni

Amur z patelni 3329

0
1 ryba Amur ok 1600 g (przed patroszeniem) sól pieprz pieprz pomarańczowy suszona trawa cytrynowa sok z cytryny oliwa mąka bułka tarta 2 jajka olej do smażenia Rybę oczyścić, usunąć łuskę, Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Amur z rozmarynem

Amur z rozmarynem 2924

0
Dawno już nie jadłam tak pysznej ryby jak ten piękny filet z amura który zakupiliśmy. Ryba jest soczysta i pachnąca rozmarynem a ser nadaje jej chrupiącą skórkę. Zapraszam serdecznie do spróbowania Zobacz więcej
Piłka w kuchni
Piłka w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piłka w kuchni
Amur w warzywach

Amur w warzywach 2076

0
Zdarza Wam się kupić coś z ciekawości? Z ciekawości dla smaku czy zapachu? Ostatnio kupiłam tak filety z amura. Pamietam, że kiedyś jadłam... Ale nie pamiętałam smaku. Postanowiłam go sobie Zobacz więcej
Tym razem na moim wigilijnym stole zagościł amur, pyszna, delikatna, biała ryba. Zrobiłam go najprościej jak było można a efekt był zaskakujący. Ryba wyszła delikatna, soczysta i aromatyczna. Amur z Zobacz więcej
Amur bardzo dobrze nadaje się do obiadu , można podawać go z ziemniakami. Ja również często zastępuje nim wigilijnego karpia. Cały sekret potrawy tkwi w mleku i cebuli, które nie dość, że nadają Zobacz więcej
Pierwszy raz jadłam Amura i powiem że jest przepyszny,bardzo soczysty.Smakiem przypomina karpia tylko że nie zajeżdża mułem jak co niektóre karpiki ;) 500g amura świeżego 2 łyżki drobno posiekanego Zobacz więcej
Składniki: 1 filet z amura (40-50 dkg.) 1 mozzarella 1 duży pomidor sól pieprz kolorowy Filet myjemy, wyciągamy wszystkie ości i doprawiamy solą i pieprzemikładziemy na folii aluminiowej. Mozzarellę i Zobacz więcej
Kolejna rybna propozycja wigilijna. Składniki: 1 kg amura 4 dag tłuszczu 1/8 litra śmietany 8 dag chrzanu sól do smaku cukier do smaku 2-3 łyżki octu 3 % Wykonanie: Rybę oczyścić, usunąć błonę z jamy Zobacz więcej
Ha miał być sos słodko kwaśny będzie obiecuje a dziś mam dla Was wspaniały pomysł i wyjątkowy smak na walentynkowa kolacje we dwoje ryba tak wielka że można jeść z jednego talerza we dwoje :) i Zobacz więcej
dania. I padło na gruszkę. Super! Dobrze, że to nie ziemniak, bo jak tu zrobić risotto z ziemniakiem. Czego użyłem? -ryż arborio -bulion z tej zupy -wino białe półwytrawne -szalotki -sól, pieprz Zobacz więcej
Nie wszyscy lubią karpia ze względu na jego słodkawy smak. Idealną rybą dla nich jest amur. Pyszne, soczyste mięso o wyrazistym smaku. No i co najważniejsze mało ości, a te które są, są na tyle grube, Zobacz więcej
jesień. Po upalnym lipcu i sierpniu, wrzesień powinien przynosić ukojenie. Lekkozmęczona temperaturą serwuję sobie na obiad sałatkę. Mnóstwo sałaty, pyszny pieczony amur i lekki sos cytrynowy. Danie Zobacz więcej
Smażony amur w sosie śmietanowym ze szpinakiem i gorgonzolą Wspaniała soczysta i delikatna o białym mięsie ryba. Szybka i łatwa w przygotowaniu. Również alternatywa na polską wigilijną kolację. Zobacz więcej
Amur w sosie śmietanowo-pistaciowym Składniki: (Na dwie porcję) Dwa dzwonka świeżego Amura (każdy po ok. 150g) sól , pieprz Sos śmietanowo-pistacjowy: 200ml śmietanki 30% 20g. pistacji bez skorupek 1 Zobacz więcej
Uwaga ! ! ! Jestem autorem zamieszczonych na blogu tekstów i zdjęć. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez uzyskania uprzednio mojej zgody (ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach Zobacz więcej
W ten sposób przygotowuję wszystkie ryby słodkowodne. Nawet najtwardsza skóra z ryby jest chrupiąca a mięso ryby soczyste. Na zdjęciu ryba amur. Składniki Ryba słodkowodna np karp,amur pieprz Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Ryba w śmietanie

Ryba w śmietanie 299

2
Potrawa mojego dzieciństwa. W związku z tym, że mój tata w dalszym ciągu jest zapalonym rybakiem, to ryby słodkowodne prawie zawsze były obecne na stole. Jeśli nie świeże to zamrożone. Ryba w Zobacz więcej
Alucja
Alucja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anielska Kuchnia
Sum afrykański

Sum afrykański 2230

0
meet ALICE: Sum afrykański Sum afrykański Pierwszy raz miałam do czynienia z sumem, w dodatku afrykańskim. Teraz pozostaje mi porównać go smakowo z sumem pospolitym. Gdzieś przeczytałam, że w smaku Zobacz więcej
i rozprowadzić z wywarem rybnym, uważając aby sos był zawiesisty. Zagotować razem i polać tym sosem ułożone na półmisku karasie. Ozdobić plastrami cytryny. Polecam również: Smażony amur- wigilijna Zobacz więcej