analiza sensoryczna

ZOBACZ TAKŻE:

ahhh, piszę swój pierwszy post na nowym komputerze :) Wczorajszy piąteg 13-tego przyniósł mnóstwo uśmiechu, kolorów, niespodzianek i prezentów.. a to za sprawą spotkania z trójmiejską solniczką i Zobacz więcej
Dawno temu, na początku studiów, zapisałam się do grona respondentów Dr. Oetkera. Minęło trochę czasu zanim zostałam zaproszona do testów. Później nie pasowały mi terminy i tak się to wszystko Zobacz więcej
Kilka dni temu miałam przyjemność wraz z koleżankami - dietetyczkami przeprowadzić analizę sensoryczną chleba Pro Body - chleba o obniżonej zawartości węglowodanów i wysokiej zawartości białka. Jest Zobacz więcej
nauka obowiązkowych przedmiotów inżynierskich - na prowadzenie wysuwają się matematyka, chemia, fizyka, mikrobiologia, dietetyka.. Wielu z Nas czuło wówczas mały niedosyt - chcieliśmy przecież od Zobacz więcej
wyciskane i miksowane w przeróżnych kombinacjach.... I w końcu długo oczekiwana praca z sokowirówkami Kenwood... Nawet dziecko to potrafi! :)) Sok marchewkowo-jabłkowo-gruszkowy w trakcie produkcji Zobacz więcej
Przesłanie próbek do jednego z laboratoriów akredytowanych przez IOC (International Olive Counsil) laboratorium. 6.4 Przeprowadzenie próby sensorycznej i badań laboratoryjnych. 6.5 Wyłoniona zostanie Zobacz więcej
się białko przydaje więc dojrzewającemu serowi kruchości a nie twardości. Taki ser będzie też łatwiej rozpuszczał się w ustach. YT1 Do oceny jakości parmezanu stosuje się zasady analizy sensorycznej Zobacz więcej
iuwielbiany wChinach iJaponii. DoEuropy trafił dopiero w1610r. drogą morską doAmsterdamu. Aktualnie toherbata czarna jest najbardziej powszechna wEuropie Zachodniej istanowi aż 78% całej produkcji Zobacz więcej
herbaty. Wkrótce napój ten stał się sławny i uwielbiany w Chinach i Japonii. Do Europy trafił dopiero w 1610 r. drogą morską do Amsterdamu. Aktualnie to herbata czarna jest najbardziej powszechna w Zobacz więcej
opatrunkowych przeznaczonych do twarzy. Opatentowano także preparaty stosowane do leczenia trądziku zawierające sproszkowany owies. W większości dawnych wyrobów handlowych używana była surowa mąka Zobacz więcej
w poprzednim eksperymencie bananów, liczba jabłek ulegała fluktuacjom - jak Autor albo Robaczek mieli ochotę (głównie Autor, Robak zjada teraz mandarynki), to zjadali, a jak się kończyły, do Zobacz więcej
w oczy. Dlaczego dzieci nie jedząwarzyw? Poniżej znajdzieszmożliwe przyczyny odrzucania przez Twoje dziecko warzyw. Lista nie wyczerpuje zapewne wszystkich opcji jednak lektura ta da Ci być może Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: