anchoiade

ZOBACZ TAKŻE:

(zwłaszcza kulinarnymi) w swojej książce. Na szczęście dla czytelnika Brennan wie, o czym pisze, więc lektura ta jest czystą przyjemnością, która pobudza zmysły (o apetycie nie wspominając). Właśnie Zobacz więcej
Van Gogha. Jego pobyt w Arles trwał tylko 15 miesięcy, ale był to najbardziej płodny okres jego twórczości, bo namalował przez ten czas ponad 300 płócien. Niestety, żadna z jego prac nie pozostała w Zobacz więcej
Składniki (na 3 porcje) : sałatka: 1 spory stek z rostbefu (ok. 200g) olej do smażenia sos Worcestershire sól, pieprz 1/2 opakowania sera roquefort mieszana sałata (użyłam mieszanki rukoli, sałaty Zobacz więcej
, Gros souper. Ta „wielka kolacja” paradoksalnie składa się z 7 skromnych dań opartych przede wszystkim na popularnych w Prowansji warzywach oraz rybach. I tak na stole znajdziemy marynowane oliwki, l Zobacz więcej
pastę sardelową, doskonale znaną w krajach Basenu Morza Śródziemnego – anchoiade lub pasta d’acciughe. Oczywiście nieco odbiega od oryginału. Dip z anchois 12 – 16 filecików z anchois, ząbek czosnku, Zobacz więcej
oraz rybach.I tak na stole znajdziemy marynowane oliwki, gratin z kalafiora (przepis-klik), l’aigo boulido – zupę czosnkowo-ziołową, ślimaki, dania z solonego dorsza, omlety, czy selera naciowego z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: