Przepis na anchois kapary

Dzisiaj proponuję mięso. Żebyście nie myśleli, że ja tylko makarony przyrządzam:) Mięso jest wyjątkowe,bo to polędwica wołowa z krowy limousine. Hodowanej przez moich cudownych sąsiadów, którzy czasem Zobacz więcej
- dorsz, moze byc inna ryba - sok z jednej cytryny - 6 lyzek oliwy z olwek - 2 zabki czosnku - 1 lyzeczka kaparow - 4 filety anchois - 200 ml bialego wina - 300 gr pomidorkow koktajlowych - sol, Zobacz więcej
250 g fettuccine 10-12 filecików anchois 2-3 łyżki kaparów 2-3 ząbki czosnku łyżka masła sól, pieprz trochę suszonej mięty lub pietruszki To wyjątkowonieskomplikowanedanie, którego smak opiera się Zobacz więcej
Dawno nie podawałam żadnego nowego przepisu na makaron, mimo, że zajadamy go bardzo często. Z braku czasu ratowaliśmy się jednak sprawdzonymi, szybkimi w przygotowaniu przepisami. W związku z nabyciem Zobacz więcej
Nie wiem jak Ty, ale ja wracając do domu rodzinnego na święta jestem rozdarta. Z jednej strony obawiam się perspektywy siedzenia przy stole i obżerania się. Bo kalorie, bo za tłusto, bo za dużo, Zobacz więcej
Wiem, że nie każdy lubi wątróbkę - i nie mam zamiaru na siłę do niej przekonywać. Jednak nie ma co ukrywać, że ten sposób podania wątróbki różni się znacznie od babcinych dań :) Więc jeżeli macie Zobacz więcej
Pierwsza marcowa niedziela . Obudziłam się dziś bardzo wcześnie, wyjrzałam przez okno i zobaczyłam śpiące jeszcze miasto, pod grubą kołdrą mgły. Wokół cisza, przemykałam cicho po mieszkaniu, tak żeby Zobacz więcej
To co ugotuję na obiad mam przeważnie przemyślane dzień wcześniej, składniki są przygotowane i ułożony w głowie plan działania. Nadchodząjednak czasem takie dni, że jest inaczej i muszę przygotować Zobacz więcej
Mój mąż bardzo lubi wątróbkę drobiowa, dlatego oprócz tradycyjnie smażonej na patelni staram się ją robić mu też w formie pasty na kanapki. Tym razem do wątróbki użyłam wina, kaparów i filecików Zobacz więcej
Dzisiejszy wpis będzie krótki, jak lista składników dzisiejszego dania. Będzie to lekki i orzeźwiający makaron, który wymyśliłam z okazji pierwszych naprawdę ciepłych dni. Patrząc na ingrediencje, Zobacz więcej
Pisanie pracy magisterskiej idzie pełną parą, a jak wiadomo nauka i przekąski bardzo się lubią. Dlatego dzisiaj postanowiłam przygotować coś szybkiego, do zagryzania pomiędzy kolejnymi akapitami. Zobacz więcej
Smakowita pasta do chleba albo z paluchami sezamowymi, albo z bagietką albo sama! Dodatek do mdłej jednak fasoli filecików anchois i kaparów nadaje paście charakteru i wyrazistości. Polecam serdecznie Zobacz więcej
Kanapek nigdy za wiele. Nie żebym gardziła tymi z serem i szynką, ale czasem i klasyka potrzebuje odmiany. Poniższa propozycja to właściwie łatwiejsza wersja francuskiego pissaladiere. Tu po prostu Zobacz więcej
Dynię najbardziej lubię pieczoną z odrobiną oleju i solą. Ale z takim sosem również smakuje wyśmienicie. Wypróbujcie w sezonie dyniowym ;) . Pieczona dynia z sosem z anchois z kaparami Składniki: Zobacz więcej
.]. 100 g wątróbki kurzej 0,5 cebuli 1 łyżka posiekanych kaparów 4 fileciki anchois sól, pieprz 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki olej do smażenia . Wątróbkę oczyścić, opłukać, dobrze osuszyć. Zobacz więcej
Żółte muszelki z pikantnym sosem pomidorowym, anchois i kaparami Głodni? Dziś na szybko makaron z dostępnych składników. Puszka pomidorów pelati to jeden z tych składników, które zawsze mamy w kuchni. Zobacz więcej
Filety drobiowe w czosnku z kaparami i anchois | Łyżką-Widelcem Łyżką-Widelcem Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Łyżką Widelcem Łapkami Facebook Filety drobiowe w czosnku z Zobacz więcej
Wieczory sam na sam są przemiłe. Maseczka na buzi, kobiece nutki w głośnikach, czasem ulubiona rooibos i słodki leń, innym razem książka kucharska i szaleństwa w fartuszku w mojej ukochanej kuchni. Zobacz więcej
Idealna przystawka na letnie dni. Świetnie sprawdzi się, jeśli przygotowujecie grilla. Wystarczy pomidorki przygotować wcześniej, potem zgrillować chleb i na gorący nałożyć zimne nadzienie. Spróbujcie Zobacz więcej
W ten weekend przypomnieliśmy sobie o pastach. Już tak dawno nie gościły one w naszym śniadaniowym menu, a przecież nie dość, że są pyszne i proste, to jeszcze tak pożywne. Czas nadrobić zaległości. Zobacz więcej