andels

ZOBACZ TAKŻE:

W zeszłym tygodniu miałam przyjemność wziąć udział w warsztatach kulinarnych organizowanych przez hotel Andels w Krakowie. Temat był bardzo interesujący - grillowanie na kamieniu z lawy wulkanicznej. Zobacz więcej
Lokalny rozkwit Siedlec – handel i edukacja | Po zakątkach Polski z ziołowymi dziewczynami Przeskocz do treści Zaawansowane funkcje na tej stronie wymagają aktywacji JavaScript w Twojej przegldarce. Zobacz więcej
Gdzie zjeść? - Restauracja Delight - andel's by Vienna House Łódź - Dziękuję Było Pyszne Skip to content O mnie Kontakt Facebook Instagram Twitter BLOG KULINARNY PRZEPISY DOMOWA PIEKARNIA DRUGIE DANIA Zobacz więcej
Asystowanie dzieciom w wyborze kierunku studiów spokojnie mogłoby zostać uznane za zajęcie o podwyższonym ryzyku. Lawirowanie pomiędzy niedawaniem rad (ale trochę jakby dawaniem), nie uleganiem Zobacz więcej
- Czy Ty pijeszmojego ostatniego Mullermilcha? - Tak. - Dlaczego mi to robisz? - Mam niespróbować trudno dostępnej limitki? Nie, taki monolog nie miał miejsca, ale uznałam to za właściwe, pasujące Zobacz więcej
Buntowniczka
Buntowniczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chwila smaku
Mondelez, Milka Peanut Caramel

Mondelez, Milka Peanut Caramel 37

Bądź miła, dostaniesz Milkę. Przynajmniej mi ta czekolada kojarzy się z tym słowem. Nieważna, ze według wielu źródeł jej nazwa pochodzi od niemieckiego słowa milch (mleko). Pierwszy raz spróbowałam Zobacz więcej
Tego jegomościa poznałam we wakacje spotykając się z nim po raz pierwszy jednego, letniego wieczora. Jego istnienie dobiegło kresu, kiedy wzięła mnie ochota na równocześnie coś kokosowego i Zobacz więcej
xmeeteatlovex
xmeeteatlovex Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
meet.eat.love
Naleśniki a la Gundel

Naleśniki a la Gundel 5

Składniki (na 20 sztuk): CIASTO 400g mąki 600ml mleka 400ml wody gazowanej 3 całe jajka szczypta soli olej do smażenia NADZIENIE ORZECHOWE 400 g siekanych orzechów 100g rodzynek 500ml mleka 300g cukru Zobacz więcej
Anna
Anna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
addiopomidory.pl
C'est la Chandeleur.

C'est la Chandeleur. 148

" Każdy przecież początek, to tylko ciąg dalszy, a Księga Zdarzeń zawsze otwarta w połowie..." Czynność gotowania wydaje się dziś taka nie na miejscu, i jako czynność konieczna, niezbędna Zobacz więcej
Anna
Anna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
addiopomidory.pl
Chandeleur 2013.

Chandeleur 2013. 122

Zachowujemyw pamięci przedziwne sytuacje, nazwiska ludzi, których nie znaliśmy zbyt dobrze albo mało ważne z dzisiejszej perspektywy obrazy. Dziwimy się, nie znając przyczyn. Są też ludzie, których Zobacz więcej
tarzynka
tarzynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
tarzynkowo
Mandelbrot

Mandelbrot 65

Mandelbrot wywodzi się z kuchni Żydów aszkenazyjskich. Cieniutkie, słodkie sucharki z migdałami. Podawane z herbatą z cytryną. Spokojnie czekają w słoju na miłych gości. Chrupiąco umilają pogawędkę. Zobacz więcej
Postindustrialne wnętrza Hotelu Andel's w Łodzi zostały otwarte w maju 2009 roku. Za projekt rewitalizacji dawnej przędzalni Izraela Poznańskiego odpowiadało studio OP Architekten, za wystrój wnętrz Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Nachos grande

Nachos grande 45

Sylwester minął.. zapewne wybawiliście się na szalonych zabawach, więc teraz czas na kolejne, tym razem karnawałowe zabawy, spotkania, imprezy i prywatki. Jak szaleć to szaleć, żyje się przecież tylko Zobacz więcej
Piotr Zieliński
Piotr Zieliński Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
man'slogblog
Sandefjordsmør

Sandefjordsmør 5

Jakiś czas temu, podczas jednego ze służbowych wyjazdów do Norwegii, miałem okazję skosztować natywnej kuchni tego pięknego kraju. Do tej pory (za sprawą kilku znajomych Norwegów z resztą) miałem Zobacz więcej
Ten żałosny moment, kiedy na stacji paliw zamiast pysznej kawy otrzymujesz kolejną porcję dla przecukrzenia - gorącą czekoladę - w sam raz na upał! Co z tego, że cukier płynie w Twoich żyłach od Zobacz więcej
Biała kiełbasa "Hańderek" To nie tylko tradycyjny żurek. Można ją piec, zapiekać i tworzyć niezwykłe przekąski Wielkanocne. Ja dziś zrobiłam kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem Zobacz więcej
Imieniny przysługują każdemu. To nie takie święto jak urodziny (chociaż z osiągnięciem 18 roku życia (ewentualnie na niedługo przed nim) już się tak nie obchodzi, świętuje ich). Mały mały prezent ode Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Chandeleur i dzień pełen naleśników

Chandeleur i dzień pełen naleśników 61

‚ ‘Powiadają, że Gromnica to już zimy połowica, ale bywać nie nowina, że dopiero ją zaczyna.’ W tym roku jak widać, zima postanowiła się rozpanoszyć dopiero w lutym i nęka nas w tym tygodniu wyjątkowo Zobacz więcej
Lava grill warsztaty w hotelu Andel’s Kraków W zeszłym tygodniu w sobotę, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych dla blogerek w Hotelu Andel’s, gdzie szefowie kuchni zapoznali nas z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: