andrzejkowe słodycze

{{headerMessage}}
na świąteczny stół! Spód: - 1 szklanka orzechów włoskich, pokruszonych (namaczamy na kilka godzin) - 2/3 szklanki daktyli (namaczamy jw.) - 2-3 łyżki syropu z daktyli (lub innej słodyczy, może być Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po serii deserów i słodkich śniadań dzisiaj wreszcie przepis wytrawny, choć też z odrobiną słodyczy :) Nigdy wcześniej nie jadłam ani nie używałam w kuchni świeżej żurawiny. Jadłam suszoną i w postaci Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w leniwe poranki, rozpieszczać wyjątkowymipysznościami, kiedytylko zapragniecie. Już jutro startujemini cykl pomysłów, które dodadzą słodyczy każdej andrzejkowej imprezie. Dowiecie się jak Zobacz więcej
cudawianki
cudawianki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
brulionzprzepisami.blox.pl
misja mincemeat.

misja mincemeat. 124

0
{{headerMessage}}
. mój ulubiony jest z wyczuwalnym rumem w tle. uwielbiam!a ciasteczka? jak to z ciasta francuskiego. leciutkie (ciut niedopieczone, bo spieszyłam się odprowadzić Kruszyna do przedszkola ;-)) budyń Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sadzie dojrzały już jabłka, u sąsiadów śliwki, a dzień kończy się dużo wcześniej niż miesiąc temu. Jesień, prawda? Na tą porę roku przygotowałam dla Was zupełnie nowy przepis na mój ulubiony deser – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
U nas dzisiaj pyszny deser, a jego kolorystyka utrzymana jest w jesiennych kolorach karmelu i złota. Poza tym obłędnie pachnie, ponieważ wykorzystałyśmy owoce marakui, które wyłożone na jego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
U nas dzisiaj pyszny deser, a jego kolorystyka utrzymana jest w jesiennych kolorach karmelu i złota. Poza tym obłędnie pachnie, ponieważ wykorzystałyśmy owoce marakui, które wyłożone na jego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
U nas dzisiaj pyszny deser, a jego kolorystyka utrzymana jest w jesiennych kolorach karmelu i złota. Poza tym obłędnie pachnie, ponieważ wykorzystałyśmy owoce marakui, które wyłożone na jego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
minut, aż zaczną się delikatnie rumienić. Podpieczone spody wyciągamy, napełniamy je farszem i przykrywamy schłodzonymi kółkami z ciasta. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy kolejne 10-15 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pierogów przed ich ugotowaniem sprawi, że na pewno się rozkleją. Szczególnego traktowania wymagają również ciasta. Po pierwsze, pod żadnym pozorem nie powinniśmy mieszać masy metalową łyżką, bo w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z papryki i kiwi – Kulinarne zapiski Olki Sałatka z papryki – Sio-smutki Kolorowa sałatka z cukinii – Domi w kuchni Salsa brzoskwiniowa – Domi w kuchni Papryka pieczona z czosnkiem i ziołami w oliwie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... 5 godzin temu Bernika - mój kulinarny pamiętnik Rolada serowa - Karnawał trwa, czas na imprezy, spotkania ze znajomymi przy stole zastawionym przekąskami. Na taką okazje polecam zrobić roladę Zobacz więcej