anka weganka

. W kwestii sushi jestem tradycjonalistką i purystką, ale pokazaliście mi, że mieszanie smaków i przekraczanie granic to super zabawa również, jeśli chodzi o sushi. Najciekawsze moim zdaniem pomysły Zobacz więcej
Dziś trochę inny wpis. Wiele osób pyta mnie co ja w ogóle jem i ba - nawet myśli, że będąc weganką je się tylko liść sałaty. Pokazuję wiec mojego bloga jako przykład, że można jeść zdrowo i smacznie Zobacz więcej
Kup rulon (lub więcej) ciasta francuskiego z Biedronki (ok. 3zł), pokrój na prostokąty/kwadraty, połóż na nich owoce, ewentualnie polej słodkim syropem. Piecz 13 minut w temperaturze 210C. Gotowe! Zobacz więcej
proszę o niedublowanie przepisów- dodajemy albo na Vegespota, albo na Durszlaka. Ja będę dodawała swoje wpisy na Durszlaku, ponieważ podejrzewam, że tam trudniej będzie o prawdziwie wegańskie Zobacz więcej
Zainspirował mnie przepis Anki-Weganki. Często robię soki warzywne i zostaje mi mnóstwo wytłoczyn, które lądują w koszu. Pulpę z marchwi wykorzystywałam czasami do ciasta marchewkowego, ale nie Zobacz więcej
Muszę coś wyznać. Przez ostatni rok nie miałam blendera. Tak, mam na imię Anka, jestem weganką i przez ostatni rok nie miałam blendera. Jak to? Jak to przeżyłam? Przecież weganie żywią się jedynie Zobacz więcej
akcentem, a nawet kilkoma – bobem, kaszą bulgur, sumakiem, kminem rzymskim i tahini. Siedziałam, siedziałam i o tak sobie wymyśliłam kotlety na kolację lub obiad. Tym razem nie skorzystałam z jajek, Zobacz więcej
kolor! Reply Izaa 25 kwietnia 2012 at 8:41 pm pięknie wygląda…;) na śniadanie bulka z taka marmoladą to poezja :))) Reply Anka - Weganka 25 kwietnia 2012 at 8:32 pm Uwielbiam przetwarzać grejpfruty! Zobacz więcej
Mieszkałam w Rzymie przez dziewięć miesięcy, na ostatnim roku drugich studiów, czyli italianistyki. Nie byłam wtedy jeszcze weganką, więc teraz, przy okazji powrotu, z ciekawością odkrywam, co Zobacz więcej
pm tak Marzyniu Reply Kasia_h 26 kwietnia 2012 at 10:33 am Piękne zdjęcia, aż chce się palcem tą marmoladkę prost ze słoika wyjadać:) Reply Ivka 26 kwietnia 2012 at 7:51 am Ma wspaniały kolor! Reply Zobacz więcej
gotuje)• Jajka faszerowane awokado (Bakeholic)• Jajka faszerowane awokado (Mirabelka)• Jajka faszerowane brokułami i kiełkami (Mirabelka)• Jajka faszerowane buraczkami (Zakamarki mojej kuchni)• Jajka Zobacz więcej
nowy produkt. Odżywkę wysokobiałkową o smaku waniliowym. Zawsze chciałam coś takiego spróbować i ot... 4 tygodnie temu FitManiaczka dietetyczne pizzerinki - Jestem wielką fanką pizzy i cały czas Zobacz więcej
Eli
Eli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Weganizm Udomowiony
Liebster Award

Liebster Award 127

0
Ammniam anka-weganka Ars Cosmetica atak ciasta! Badylarnia brzuszekwega Centrum Rozwoju Osobliwości Kuchennych Chatka Margot chwalisz. Co ... na obiad, czyli inspiracje kuchenne... Zobacz więcej
, aby móc w innymi świętować otrzymanie dyplomu lekarza. Zawiodłam się ogromnie. O coś słodkiego, jako alternatywę dla tych wszystkich ciast, ciasteczek i babeczek dla mnie nawet nie śmiałam pytać, bo Zobacz więcej