anka weganka

. W kwestii sushi jestem tradycjonalistką i purystką, ale pokazaliście mi, że mieszanie smaków i przekraczanie granic to super zabawa również, jeśli chodzi o sushi. Najciekawsze moim zdaniem pomysły Zobacz więcej
Dziś trochę inny wpis. Wiele osób pyta mnie co ja w ogóle jem i ba - nawet myśli, że będąc weganką je się tylko liść sałaty. Pokazuję wiec mojego bloga jako przykład, że można jeść zdrowo i smacznie Zobacz więcej
Kup rulon (lub więcej) ciasta francuskiego z Biedronki (ok. 3zł), pokrój na prostokąty/kwadraty, połóż na nich owoce, ewentualnie polej słodkim syropem. Piecz 13 minut w temperaturze 210C. Gotowe! Zobacz więcej
porządne garści kurek (ok. 200g) odrobina oliwy (ok. 2 łyżeczki) średni kawałek pora (biała część, 60-70g) łyżeczka cukru trzcinowego lub brzozowego kilka kropli sosu sojowego pieprz lub ostra Zobacz więcej
Zainspirował mnie przepis Anki-Weganki. Często robię soki warzywne i zostaje mi mnóstwo wytłoczyn, które lądują w koszu. Pulpę z marchwi wykorzystywałam czasami do ciasta marchewkowego, ale nie Zobacz więcej
wcześniej, kiedy jeszcze miałam blender do dyspozycji na co dzień, używałam go w zasadzie bez przerwy. Owocowy koktajl na śniadanie, zupa krem zapakowana w słoik do pracy, pasta z soczewicy na Zobacz więcej
akcentem, a nawet kilkoma – bobem, kaszą bulgur, sumakiem, kminem rzymskim i tahini. Siedziałam, siedziałam i o tak sobie wymyśliłam kotlety na kolację lub obiad. Tym razem nie skorzystałam z jajek, Zobacz więcej
kolor! Reply Izaa 25 kwietnia 2012 at 8:41 pm pięknie wygląda…;) na śniadanie bulka z taka marmoladą to poezja :))) Reply Anka - Weganka 25 kwietnia 2012 at 8:32 pm Uwielbiam przetwarzać grejpfruty! Zobacz więcej
Mieszkałam w Rzymie przez dziewięć miesięcy, na ostatnim roku drugich studiów, czyli italianistyki. Nie byłam wtedy jeszcze weganką, więc teraz, przy okazji powrotu, z ciekawością odkrywam, co Zobacz więcej
pm tak Marzyniu Reply Kasia_h 26 kwietnia 2012 at 10:33 am Piękne zdjęcia, aż chce się palcem tą marmoladkę prost ze słoika wyjadać:) Reply Ivka 26 kwietnia 2012 at 7:51 am Ma wspaniały kolor! Reply Zobacz więcej
i przepisów mogły łatwo znaleźć to, co ich interesuje.Dlatego podzieliłam przepisy na: dania postne, przystawki z jaj, białe kiełbasy, mięsa na zimno, pasztety i galaretki, inne przekąski i Zobacz więcej
nowy produkt. Odżywkę wysokobiałkową o smaku waniliowym. Zawsze chciałam coś takiego spróbować i ot... 4 tygodnie temu FitManiaczka dietetyczne pizzerinki - Jestem wielką fanką pizzy i cały czas Zobacz więcej
Eli
Eli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Weganizm Udomowiony
Liebster Award

Liebster Award 132

0
Ammniam anka-weganka Ars Cosmetica atak ciasta! Badylarnia brzuszekwega Centrum Rozwoju Osobliwości Kuchennych Chatka Margot chwalisz. Co ... na obiad, czyli inspiracje kuchenne... Zobacz więcej
, aby móc w innymi świętować otrzymanie dyplomu lekarza. Zawiodłam się ogromnie. O coś słodkiego, jako alternatywę dla tych wszystkich ciast, ciasteczek i babeczek dla mnie nawet nie śmiałam pytać, bo Zobacz więcej