annabel langbein

przepisy, czy wręcz od razu biegną do kuchni. Zastanawiam się, dlaczego u mnie wygląda to inaczej. Może jednym z powodów jest to, że czytając o jedzeniu od razu mam ochotę jeść... A ja przecież Zobacz więcej
Autor:Annabel Langbein Tytuł:Kuchnia w stylu wolnym Liczba stron: 320 Liczba przepisów:ok 200 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”:ok 20 Obiecałam nadrobić kulinarne zaległości i słowo, że tak zrobię, Zobacz więcej
Książka Annabel Langbein "Kuchnia w stylu wolnym" to książka nie tylko dla poszukiwaczy nowych przepisów kulinarnych, ale dla wielbicieli życia w zgodzie z naturą, dla tych, którzy uprawiają własne Zobacz więcej
Przyznam się szczerze, że nie znałem autorki tej książki, do czasu kiedy otrzymałem od Wydawnictwa Publicat tą pozycję do zrecenzowania. Z wielkim zapałem zabrałem się za przeglądanie i lekturę Zobacz więcej
Sezon na lody uważam za otwarty ; ). Przepis podstawowy lody śmietankowe pochodzi z książki "Kuchnia w stylu wolnym" Annabel Langbein. Z dodatkiem masy krówkowej już sami się domyślcie, jak smakuje Zobacz więcej
Fenomenalny, błyskawiczny w wykonaniu, nietuzinkowy sos do mięsa, z dodatkiem orzeszków ziemnych. Świetnie sprawdzi się jako dodatek, do niecodziennego dania, a swoim smakiem zachwyci każdego. Przepis Zobacz więcej
Przepis pochodzi z książki Annabel Langbein „Kuchnia w stylu wolnym”. Ta sól jest doskonała do mięs, ryb czy warzyw. Można ją wysuszyć. Wystarczy zostawić na talerzu i mieszać co jakiś czas, później Zobacz więcej
Doskonałe i bardzo smaczne połączenie smażonego sera haloumi, soczystych dojrzałych gruszek, uprażonych orzechów włoskich oraz mieszanki ulubionych sałat. Sałatka z gruszek, orzechów i smażonego sera Zobacz więcej
malinowym, dodatkowo polany ajerkoniakiem Nagroda: książka Annabel Langbein "Kuchnia w stylu wolnym" Aleksandra Konwa Sernik inspirowany perskimi lodami Nagroda: książka Ewy Aszkiewicz "Kuchnia Zobacz więcej
idealną konsystencję, przez małe twory nie przechodzą skórki, które zostają wewnątrz przeciskacza. Przepis podpatrzyłam w programie Annabel Langbein. Całość doprawiona jest natką pietruszki, skórką Zobacz więcej
Apetycznie zrumieniony halloumi podany na pieprznych w smaku liściach rukwi wodnej w towarzystwie słodkiej gruszki oraz orzechów włoskich tworzą razem niezwykłą harmonię. Sałatka z gruszek, orzechów i Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
dżem z chilli

dżem z chilli 62

0
Pyszny dżem z chilli, niezbyt pikantny, bo wszystko zależy od odmiany papryczek użytej do jego przygotowania. Zasada jest prosta im mniejsza papryczka, tym bardziej intensywna i ostra. Jeśli chcemy, Zobacz więcej
folią spożywczą i wstaw do zamrażarki na co najmniej 3 godziny. Lodowe ciasto truskawkowe przed podaniem udekoruj owocami. Przepis na podstawie przepisu Annabel Langbein z książki “Kuchnia w wolnym Zobacz więcej
Planowałam ten deser od chwili, gdy pierwszy raz go zobaczyłam. Jednak wraz z odłożeniem książki na półkę, przepis umknął z pamięci. W przygotowaniu trzymałam się przepisu autorki książki "Kuchnia w Zobacz więcej
W końcu, po wielu próbach udało mi się usiąść do komputera, z którym ostatnio widujemy się rzadziej. Rzadziej widuję się też z moim piekarnikiem, a jabłka czekały, by znaleźć się w szarlotce Zobacz więcej
Może wyda się Wam ten obiad banalny, ale naprawdę warto go spróbować.. Wygląda pysznie, lekko orientalny smak przez chilli i limonkę, a tak pieczone ziemniaczki kojarzą się z wakacjami :) ale Zobacz więcej
Bon
Bon Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bo(ro)n Appétit
Limoncello - przepis

Limoncello - przepis 157

0
Narodzenia i towarzyszy słodkiej babce Panettone. Ja również przygotowuję ten trunek zimą w okresie świątecznym. Rozgrzewa, uzupełnia niedobory witaminy C ;) i może również stanowić niezwykły Zobacz więcej
– “Kuchnia w stylu wolnym” Annabel Langbein zobaczyłam przepis na blok czekoladowy, który składnikami w żaden sposób nie przypomina tego sprzed lat. Robi się go bardzo szybko i jest pyszny. Zobacz więcej