Przepis na antipasti pasta sfoglia

Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojacalabria
Antipasti pasta sfoglia

Antipasti pasta sfoglia 139

Zaczac musze od tego,ze jest to przekaska bardzo ekonomiczna,szybka i smaczna. Czy to przekonuje? Mamy teraz czas karnawalu ,robimy w domu male,czy wieksze przyjecia,nie mamy zbyt wiele czasu na Zobacz więcej
Polska wersja językowa znajduje się na końcu przepisu Forse pochi di voi se ne sono accorti ma vi annuncio in esclusiva che siamo ormai già da un pò in autunno! Abbiamo quindi deciso di riniziare a Zobacz więcej
Polska wersja językowa znajduje się na końcu przepisu L'altro giorno volevamo mangiare qualcosa di buono ma non avevamo veramente tempo (né voglia) di cucinare... La soluzione è stata questa ricetta Zobacz więcej
Pizzette z ciasta francuskiego, zapiekane w kremie z czarnych oliwek z pomidorkami, z dodatkiemświeżejbazylii to szybka i bardzo aromatyczna przystawka. Smacznego! **** Le pizzette di sfoglia con Zobacz więcej
Sezon na figi niestety powoli sie konczy. Postanowilam wiec przygotowac choc jedno slodkie danie z tych wspanialych owocow. Zainspirowana pewnym przepisem z baaardzo starego numeru miesiecznika "Pasta Zobacz więcej
Domowe antipasti z papryki i sera Sierotka maRysia w kuchni O mnie Przepisy Śniadania Śniadania mistrzów Przystawki Dania główne Zupy Makarony Kasze i ryże Sałatki i surówki Tarty i quiche Przetwory Zobacz więcej
Antipasti/antipastosą to tradycyjne włoskie przystawki podawane na stół przed głównym posiłkiem alby pobudzić apetyt. Najpopularniejszym antipasti jest carpaccio i nadziewane oliwki. Nigdy mnie nie Zobacz więcej
Polska wersja językowa znajduje się na końcu przepisu Quando l'altro giorno sono andato al mercato a comprare il salmone, il pescivendolo mi ha detto che continuando a comprare così tanto salmone Zobacz więcej
Szybka, treściwa tarta ze speckiem, grzybami i serem mozzarella, na cieście francuskim – idealna na przystawkę jak i na danie główne. Torta rustica di pasta sfoglia con funghi, mozzarella e speck to Zobacz więcej
SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 1bakłażan 50 g pesto z bazylii 200 g serka koziego (miękkiego) sól, pieprz *** INGREDIENTI 1 rotolo di pasta sfoglia 1 melanzana 50 g di pesto di basilico Zobacz więcej
SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 gziemniaków 150 g boczku 80 g parmezanu 200 mlśmietany 1 cebula 3 jaja szczypiorek sól, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 1 confezione di pasta Zobacz więcej
Dzisiejszy wpis jest z dedykacją dla kolegi z pracy, który naciskał, że ma być szybko, prosto i smacznie :) Otóż Ryszardzie, wprawdzie bez karczochów ale życzenie spełnione, a bagietek piec nie Zobacz więcej
Smakowisko
Smakowisko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowisko
Tapenada czyli pasta z oliwek

Tapenada czyli pasta z oliwek 68

Tapenada to pasta, której głównymi składnikami są oliwki, kapary oraz oliwa. Obok nich, w zależności od wersji, w składzie mogą znaleźć się np. czosnek, bakłażan, anchois i różne przyprawy. We Zobacz więcej
Tarta z ciasta francuskiego z fasolkąszparagowąw aromatycznym sosie śmietanowo-szafranowym to pyszne połączenie, przyjemne dla naszego podniebienia. Smacznego! **** La torta salata realizzata con la Zobacz więcej
Jesienna tarta z ciasta francuskiego z brokułami, grzybami, dyniąi tuńczykiem zapiekanaw aromatycznym sosie jajeczno-serowym z dodatkiem świeżegotymianku to bardzo aromatyczne danie, proste a zarazem Zobacz więcej
Quiche z ciasta francuskiego z pieczonymi pomidorami w sosie z pesto i ricotty to bardzo aromatyczne danie, proste a zarazem szybkie w przygotowaniu. Smacznego :) **** La quiche di pasta sfoglia con Zobacz więcej
Faszerowane Pomidorki Koktajlowe Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Kuchenne Cuda Joanny Blog > Komentarze do wpisu « Wesołych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych Faszerowane Pomidorki Koktajlowe Polecam Zobacz więcej
Strüdel z jabłkami to pyszny, typowy deser z Trentino Alto Adige. SKŁADNIKI : 1 rolka ciasta francuskiego 5 jabłek 50 g rodzynek 25 g orzeszków piniowych 1 jajko 60 g cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pasja Smaku
Papryczki faszerowane serkiem (antipasti)

Papryczki faszerowane serkiem (antipasti) 1997

Papryczki faszerowane serkiem (antipasti) - Pasja Smaku Strona główna O mnie W mediach Kontakt | Współpraca Toggle navigation Kuchnia Śniadania Przystawki Zupy Obiady Przetwory Sałatki Na słodko Zobacz więcej
Polski/English/Italiano Składniki /Ingredients/Ingredienti pstrąg łososiowy (filet)/ salmon trout (fillet)/ trota salmonata (filetto) zielony koperek/ fresh dill/ aneto tritato serek typu Zobacz więcej